•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nutella cookies opskrift på nemme småkagerEn sen aften. En teenagedatter gået sløj omkuld på sofaen med gigantisk chokoladecraving. En kronisk lækkersulten teenagesøn. En mand der elsker chokolade. En mor der er nem at lokke! Både til at bage og til at smage! 🙂

Der var ikke langt fra tanke til handling. Teenagedatterens veninde sender et foto af en Nutellacookie. Datteren imponeres og bliver svært inspireret. “Mor, der er kun 3 ingredienser i de her cookies og der er Nutella i.

NUTELLA! CHOKOLADE!” Råbene gjaldede højt fra sofaen!Nutella cookies opskrift på nemme småkager

Ok så. 3 ingredienser. Det krævede ikke lang betænkningstid! Mor og datter gik i køkkenet sammen. På 10 minutter var kagerne klar, alt inklusive.

Opskrift på 5 minutters Nutellacookies:

Nutella cookies opskrift på nemme småkager

5 minutters Nutella cookies
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 11 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: Nutella, Nutella cookies
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kop Nutella eller billigere nøddecreme
  • 1 kop mel
  • 1 æg
  • 1/4 tsk bagepulver kan udelades
  • 2 spsk havregryn kan udelades
  • evt. grofthakkede nødder/mandler

Sådan gør du

  • Rør Nutella med æg og mel.
  • Dette må da vist være en korteste opskrift og fremgangsmåde her på bloggen! Korteste anvisning til dato! 🙂
  • Tilsæt evt. havregryn, men det kan udelades.
  • Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages 6 minutter ved 175 grader varmluft.

Noter

Kagerne er sprødest lige når de kommer ud af ovnen. 
Bagepulver og havregryn kan udelades
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme småkager med Nutella – lynhurtige at lave og med få ingredienser:

Altså på en eller anden måde kan vi ikke lade være med lige selv at justere og tilføje lidt til opskrifter her i huset.

Vi synes, både datteren og jeg, at bagepulver måtte mangle i den cookieopskrift. Vi synes også at dejen føltes lidt tynd, derfor tilsatte vi 2 spsk. havregryn. Havregryn suger væske og giver samtidigt fibre og sprødhed i cookies, så vi tænkte: Ja havregryn måtte til!

Du kan dog sagtens lave disse cookies med de 3 ingredienser alene. Faktisk tror jeg vi skulle have udeladt bagepulver. Kagerne hævede op, og blev bløde i midten, i stedet for at blive flade og sprøde. De smagte dog fantastisk, og en bageplade med 20 kager forsvandt  på under en time her i huset.

Kagerne blev godkendt bagepulver eller ej 😉Nutella cookies opskrift på nemme småkagerVi havde en bøtte nøddecreme stående i skabet, indkøbt i Norge i sommerferien. Norge er et vildt dyrt land, men af en eller anden grund kan man købe et stort glas chokoladepålæg a la Nutella for 10 kr. (så det gjorde vi da! 😉 Brug også gerne en Nutella-efterligning eller den ægte vare, du bestemmer.DSC_8175Form små cookies med to teskeer og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. DSC_8177Uhm! Lækre Nutellakager klar på ingen tid. 
DSC_8182Jamen sådan et fad kager forsvinder jo som dug for solen.

Uha! En kop Nutella ser jo voldsom overdrevet og alt for usund ud, men sådan et lille fad uskyldige kager? Hm, hm. Mon ikke kalorierne forsvinder undervejs i bageprocessen? 🙂DSC_8190


  •  
  •  
  •  
  •  
  •