Daim cheesecake. Her får du opskriften på en nem lækker cheesecake i glas med Daim chokolade. Nemme små cheesecakes lavet helt uden husblas.
Er du også vild med Daim? Chokoladen er min yndlingschokolade og resten af familiens også.
Sikke et cirkus at få gemt de små chokoladebars til desserter og kager, så de ikke bliver spist. Den udfordring kender du sikkert godt. 🙂
Det lykkedes denne gang. Heldigt, for jeg havde nemlig skumle Daim planer, da mine børn var hjemme i weekenden.
Vi skulle have en lækker Daim dessert, skulle vi! Flødeost, flødeskum, Daim mælkechokolade og kiksebund. Det kan da kun blive godt, med så lækre ingredienser.
Det blev – igen – en nem cheesecake i glas, denne gang med crunchy kiksebund med Daim, Daim flødeostecreme og lidt Daim på toppen. Wow de smagte godt! 🙂
De små portionsanrettede desserter forsvandt som dug for solen i sommerhuset. Kæmpe succes! Crunchy Daim knas var så lækkert at bruge i de små ostekager.
Du kan lave en Daim cheesecake på få minutter, for de kan laves helt uden husblas. Smart.
Jeg må hellere skynde mig at få skrevet opskriften. Da jeg i går delte billede af den på bloggens Facebook side, meldte der sig straks et heppekor. Hit med opskriften! 🙂
Opskriften er rigtig nem og du kan se den lige her:
Daim cheesecake i glas – opskrift på nem dessert med Daim

Ingredienser
- 5 stk orangeflager eller knust Digestive. Bastogne kan også bruges. Kiks kan også udelades
- 20 gram smeltet smør
- 100 gram flødeost naturel Buko, Philadelphia el. Mascarpone
- 1¼ dl fløde Cremefine kan sagtens bruges
- 3 spsk flormelis smag til
- 60 gram Daim 2 stk Daim chokoladebar. Marabou Daim eller anden chokolade kan også bruges
- evt. vaniljesukker
Sådan gør du
- Hak Daim chokoladen

- Knus kiksene f.eks. i en plasticpose. Smelt smørret få sek. i mikroovnen og bland det i kikseblandingen. Læg ca. 1-1½ spsk kikseblanding i hvert lille dessertglas. Tryk massen lidt flad med en ske og stil glassene i køleskabet.

- Pisk fløden let til skum og rør flødeosten i. Tilsæt chokolade (gem lidt til pynt). Smag til med flormelis og evt. vaniljesukker Fordel massen i glassene. Pynt med Daim på toppen og afkøl i minimum ½ time (eller 15 min. i fryseren).

Noter
Kan anrettes i en større serveringsskål.
Daim cheesecaken er uden husblas, så den kan ikke udskæres i portionsstykker.Små nemme Daim cheesecakes uden husblas – også lækre med Marabou Daim eller anden chokolade

Lækre desserter! Den søde Daim med smag og sprødhed fra karamellen klædte de små ostekager. Mælkechokoladen også.
Du kan sagtens bruge mere chokolade end jeg, hvis altså du – og din familie – ikke har spist al Daim chokoladen! 🙂
Marabou Daim eller anden Marabou kan også bruges. De vil også være lækre med appelsin chokolade f.eks.?
Uha så mange chokoladebars vi også kan lave cheesecakes med – hvad med Snickers, Yankiebar, Kitkat?

Skønt med alle de nemme desserter, der kan laves på ingen tid. Dem elsker jeg, men jeg er jo nok også lidt den impulsive type. Det indrømmer jeg gerne.
Denne Daim cheesecake kan laves på næsten kun ½ time. Hvis du lader den køle i fryseren, så kan du servere den efter få minutter.
Det er jo ikke fordi det er svært at lave desserter med husblas, men det er mere tålmodigheden, der kan være udfordret.
Man skal nemlig vente imens de køler og stivner jo, og det kan være svært. 🙂
Du finder selvfølgelig også opskrifter på cheesecake med husblas på bloggen. Tjek f.eks. denne opskrift ud. En lidt større ostekage, du kan skære ud i portionsstykker. 
Som du måske allerede ved, så er jeg vild med at lave de små nemme cheesecakes i glas.
På bloggen finder du efterhånden en hel del cheesecake opskrifter. Prøv f.eks. denne med koldskål eller denne med blåbær.
Den nyeste opskrift er med citron og den er allerede blevet et kæmpe hit på bloggen. Den opskrift skulle du da næsten også lige tjekke ud?
Er du ikke vild med ost? Pyt, for flødeost naturel smager nemlig slet ikke af ost – bare af dejlig flødecreme. Bare spring på.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på desserter i glas, så klik her.
Få flere gode nemme opskrifter på cheesecakes i glas og lidt større cheesecakes her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.







Super lækre små daim cheesecakes. Daim går så godt med den cremede og let syrlige ostecreme og kiksebunden fuldender det hele. De er virkelig hurtige at lave, så desserten er oplagt at lave som en lækker og hurtig nytårsdessert eller fødselsdagsdessert, hvor meget af dagen jo bruges på at lave mad og gøre klar til festligheder.