Rabarberlagkage med makroner. Uhm her får du opskriften på en nem lækker rabarber lagkage med knuste makroner, rabarberkompot og flødeskum.
Sikke en skøn lagkage, jeg lavede i weekenden, da børnene var hjemme på besøg.
Det var en lidt forsinket fødselsdagslagkage for min mand og du kan tro kagen vakte jubel på terrassen.
Du skal bruge få enkle ingredienser til denne kage og den er skøn!
En rigtig god sommer lagkage, du kan bruge som grundopskrift til andre lagkager med andet fyld. Få tips i opskriften.
Jeg har brugt hjemmelavede lagkagebunde lavet nemt og hurtigt af en rouladebund. Smart og de blev SÅ luftige!
Det er bunden fra denne lækre jordbærroulade jeg har brugt og bare skåret ud som lagkagebunde.
Du kan sagtens lave lagkagen med købe bunde også. Du kan også bage disse lagkagebunde i springform? Få en god nem opskrift her
Lagkagen kan sagtens laves med andet fyld. Få tips til flere opskrifter på nemme lagkager nederst i dette indlæg.
Opskriften på lagkagen er rigtig nem og du får den lige her:
Rabarberlagkage med makroner – få en god nem lagkage opskrift hér
Ingredienser
Rabarberkompot:
- 250 gram rabarber i skiver - frosne kan bruges. Kan erstattes med f.eks. jordbær
- 75 gram sukker ca. Afhænger af hvor syrlige dine rabarber er. Smag til
- 2 tsk vaniljesukker smag til
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 30 gram kartoffelmel kan erstattes med hvedemel
- 90 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Fyld:
- 2½ dl piskefløde Du kan bruge mere
- Kompot (se ovenfor) gem 5-6 tsk til pynt
- 75 gram makroner knuste. Ca. 20 stk.
Sådan gør du
Rabarberkompot:
- Vask rabarberne og skær dem i 1 cm. stykker.
- Læg dem i en mikroovnsfast skål og tilsæt sukker og vaniljesukker
- Kog kompotten i mikroovn v. fuld effekt i 3-5 minutter. Kan også koges i gryde. Smag rabarberkompotten til og stil den til afkøling
Lagkagebund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Gerne pisk 3-5 minutter
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Vend kun til der ikke er klumper i dejen længere.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå med en dejskraber. Sørg for at dejen bliver godt fordelt og smør den helt ud til kanterne
- Bag bunden ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med den. Bunden skal kun være let gylden
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys med sukker. Læg straks den varme bund herpå, så kagebunden er ned mod sukkeret. Kør en fugtig klud over bagepapiret og træk nu forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle.
- Skær lagkagebunde ud. Du kan bruge en tallerken som form. Jeg fik 2 lagkagebunde á ca. 22 cm og 4 små mini lagkagebunde
Lagkagefyld:
- Pisk fløden til skum og vend rabarberkompotten heri (gem evt. lidt til pynt). Knus makronerne og vend også dem i.
- Smag rabarberskummet til evt. med lidt flormelis/ekstra vanilje.
- Læg den underste bund på et lagkagefad
- Smør ,idt rabarberskum på lagkagebunden og læg den øverste bund på.
- Pynt nu lagkagen med resten af rabarberskummet også siderne. Pynt evt. kagen med lidt rabarberkompot. Du kan også rive lidt makron over eller mørk chokolade måske? Det vil også smage godt med Daim chokolade.
Noter
Kan også laves med f.eks. hindbærcoulis, brombærkompot, jordbær, rysteribs eller æblemarmelade. Friske bær kan også bruges, syltetøj også.
Lagkagen kan laves dagen før.Kan også laves som rabarberroulade, få inspiration i denne opskrift på jordbærroulade.
En skøn sommerlagkage med rabarber og rabarberskum med rabarberkompot – luftige lagkagebunde af roulade dej
Kæmpe succes! Jeg kan love dig for at rabarberlagkagen forsvandt hurtigt herhjemme.
Jeg spurgte også lige naboerne om de var lagkagesultne og pudsigt nok, det er de altid. Ja hvem er ikke det? 😀
Kan lagkagen laves med andet fyld?
Jeps. Har du ikke rabarber i haven, så kan lagkagen også laves med f.eks. jordbærkompot eller friske jordbær som i denne jordbærlagkage.
Tjek f.eks. også denne opskrift på jordbærlagkage med makronskum ud her. Du kan også lave en dejlig æblelagkage?
Kan også laves med gerne lidt syrligt syltetøj f.eks. hindbærsyltetøj eller brombærmarmelade? Rysteribs vil også være lækkert at bruge?
Kan man bruge frosne rabarber?
Ja det er faktisk ret genialt at få brugt sine frosne rabarber til kompot. Få endelig tømt fryseren, når du skal koge rabarberkompotten til denne kage.
Det er meget nemt at koge rabarberkompot i mikroovnen, men du kan selvfølgelig også sagtens koge kompotten i gryde.
Det er virkelig super nemt at lave lagkagebunde ud af rouladedej.
Jeg brugte en tallerken som form, men du kan også tegne cirkler på et bagepapiret og smøre dejen ud herpå.
Bare eksperimentér – jeg synes bare det andet var lidt nemmere.
Det er heller ikke svært at lave lagkagebunde i springform, men rouladeversionen er noget nemmere og hurtigere at bage. Bundene bliver faktisk også noget luftigere, synes jeg.
Jeg fik også 4 små lagkagebunde á 8 cm, jeg lavede som mini lagkager. De vil også være et hit til f.eks. børnefødselsdagen? Bare lige et tip til dig. 🙂
Mine store børn var hjemme på besøg, så selvfølgelig skulle der da også små”børne-lagkager” på bordet. Det bliver man ikke for gammel til, heller ikke selvom man er voksen. 😀
Nemme lagkager er bare lige mig! Prøv f.eks. også denne firkantede lagkage med rabarber og kokos eller få inspiration til flere opskrifter nedenfor.
Få inspiration til flere lækre lagkager eller flødeskumskager med rouladedej her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.