Chokolade rosiner med både hvid og mørk chokolade. Uhm her får du opskriften på nem hjemmelavet slik.

Uhm – i dag skal du høre om de lækreste godter – nemlig nem hjemmelavet slik af allerbedste slags.

Godterne smager godt til jul, men er også fine resten af året. Prøv at trylle en portion som fredagsslik. En skål vil med garanti forsvinde hurtigt.

Chokolade rosiner er de nemmeste godter du kan lave.

Faktisk skal du kun bruge to ingredienser, nemlig rosiner og chokolade.

Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Jeg har lavet en version her både med hvid og mørk chokolade.  Jeg har kun brugt rosiner, men du kan med fordel også bruge tørrede tranebær. Prøv dem sammen med den hvide chokolade. Halløj en lækkerbisken 🙂

Du kan også blande lidt grofthakkede mandler i chokolade rosinerne og så putte dem i en lille papirform. Prøv også at tilsætte lidt cornflakes. Cornflakestoppe er også et hit med rosiner.

Det vil også være rigtig lækker konfekt at servere.

Chokoladerosinerne er ofte på konfekt-programmet her i familien. Mest fordi de er lynhurtige at lave og så fordi vi alle er vilde med dem.

Faktisk er det også rimeligt billige julegodter også, ihvertfald sammenlignet med prisen på konfekt lavet af marcipan.

Chokolade rosinerne kan du også lave som en lille snack, hvis du er på slankekur men alligevel gerne vil synde…..lidt.

Hvis du kan nøjes med en lille portion, er de ikke de allermest kalorieholdige. Ihvertfald ikke hvis du bruger mørk chokolade med højt kakaoindhold.Konfekt med marcipan nougat og chokoladeBliver du akut lækkersulten er chokoladerosinerne også et godt bud. Du kan bruge al slags chokolade, du har på lager.

Jeg har dog her brugt Odense chokoladeovertræk, en rigtig god chokolade til konfekt.

Du kan lave rosinerne både med hvid og mørk chokolade og mørk, eller nøjes bare med en af varianterne.

Uanset hvilke du laver, så vil begge slags vil forsvinde hurtigt hjemme hos dig.

Al slags chokolade kan bruges: mørk, hvid eller mælkechokolade.

Det er også oplagt at trylle en portion, hvis du lige har en chokoladerest.

Jeg plejer tit at lave chokoladerosiner af den smeltede chokolade der er tilovers, når jeg laver konfekt. Bare lige et stop chokoladespildstip til dig. Konfekt med marcipan nougat og chokoladeOpskriften på de lækre rosiner får du her. Den er mega nem.

Chokolade rosiner – få en god nem opskrift på nem slik til jul

Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
Chokoladerosiner - nemme slik til jul
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Ret: Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
Portioner: 200 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladerosiner med hvid chokolade

  • 100 gram rosiner kan erstattes med tørrede tranebær
  • 100 gram hvid chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk.

Chokoladerosiner med mørk chokolade:

  • 100 gram rosiner
  • 100 gram mørk chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk

Sådan gør du

Chokoladerosiner med hvid chokolade

  • Smelt chokoladen i mikroovn. Brug en skål der kan holde til mikroovns-varmen og giv chokoladen 15 sekunder af gangen og omrør efter hver gang. Chokoladen er færdig, når den er smeltet (pas på - chokoladen brænder nemt af, hvis du giver den for lang tid af gangen). Chokoladen kan også varmes over vandbad.
    Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
  • Bland rosinerne i chokoladen og rør godt rundt, så chokoladen fordeles godt på alle sider.
    Konfekt med marcipan nougat og chokolade
  • Hæld chokoladerosinerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad rosinerne afkøle. Når de er kolde, kan de brækkes fra hinanden.
    Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
  • Hæld chokoladerosinerne i en skål/dåse med låg og opbevar dem køligt
    Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Chokoladerosiner med mørk chokolade

  • Processen fra ovenfor gentages bare med mørk chokolade
    Rosiner med chokoladeovertræk - nem slik

Noter

Jeg synes det klart er nemmest at varme chokoladen i mikroovnen, men brug du gerne vandbad, hvis du synes det er nemmere at styre. 
Rosiner kan erstattes med tranebær.
Rosiner kan erstattes med tranebær. Du kan også tilsætte lidt nødder og/eller cornflakes og så hælde blandingen i små papirsforme.
Al slags chokolade kan bruges hvid/mørk eller mælkechokolade
Chokoladerosinerne kan holde sig 1-2 uger i køleskab
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Chokoladerosiner – nem, lækker og billig juleslik – smager godt året rundt

Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Det sværeste ved at lave chokoladerosiner, er helt klart, at lade være med at smugspise undervejs. Det er svært at nøjes med 1…2…..3…..4….5 🙂

Måske du skulle skynde dig at putte dem i en kagedåse og så gemme dem i køleskabet? Det virker en lille smule adfærdsregulerende at de er gemt væk der 🙂Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Jeg er både vild med de hvide chokoladerosiner – og de mørke også.

De mørke kan man klart spise flest af, da de hvide er ret søde i det – men på den lækre måde altså. 🙂Chokolade rosiner - nemme julegodter opskriftBare kast dig ud i projektet med de lækre chokoladerosiner – de bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på 🙂

Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet slik her:

1.

Bailey rosiner med chokolade - julekonfekt
Nem juleslik med rosiner, chokolade og Baileys
Se opskriften her
Bailey rosiner med chokolade - julekonfekt

2.

Cornflakestoppe med rosiner og chokolade
Nem og lækker juleslik med få ingredienser
Se opskriften her
Cornflakestoppe med rosiner og chokolade

3.

Rocky road med hvid chokolade og cornflakes
Hvid chokolade crunch med knas af cornflakes og mandler
Se opskriften her
Rocky road med hvid chokolade og corn flakes

4.

Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt
Cornflakestoppe med chokolade og cornflakes er den nemmeste konfekt
Se opskriften her
Cornflakestoppe med mørk chokolade - nem konfekt

5.

Cornflakestoppe med rosiner og chokolade
Nem og lækker juleslik med få ingredienser
Se opskriften her
Cornflakestoppe med rosiner og chokolade


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.