Chokolade rosiner med både hvid og mørk chokolade. Uhm her får du opskriften på nem hjemmelavet slik.
Uhm – i dag skal du høre om de lækreste godter – nemlig nem hjemmelavet slik af allerbedste slags.
Godterne smager godt til jul, men er også fine resten af året. Prøv at trylle en portion som fredagsslik. En skål vil med garanti forsvinde hurtigt.
Chokolade rosiner er de nemmeste godter du kan lave.
Faktisk skal du kun bruge to ingredienser, nemlig rosiner og chokolade.
Jeg har lavet en version her både med hvid og mørk chokolade. Jeg har kun brugt rosiner, men du kan med fordel også bruge tørrede tranebær. Prøv dem sammen med den hvide chokolade. Halløj en lækkerbisken 🙂
Du kan også blande lidt grofthakkede mandler i chokolade rosinerne og så putte dem i en lille papirform. Prøv også at tilsætte lidt cornflakes. Cornflakestoppe er også et hit med rosiner.
Det vil også være rigtig lækker konfekt at servere.
Chokoladerosinerne er ofte på konfekt-programmet her i familien. Mest fordi de er lynhurtige at lave og så fordi vi alle er vilde med dem.
Faktisk er det også rimeligt billige julegodter også, ihvertfald sammenlignet med prisen på konfekt lavet af marcipan.
Chokolade rosinerne kan du også lave som en lille snack, hvis du er på slankekur men alligevel gerne vil synde…..lidt.
Hvis du kan nøjes med en lille portion, er de ikke de allermest kalorieholdige. Ihvertfald ikke hvis du bruger mørk chokolade med højt kakaoindhold.Bliver du akut lækkersulten er chokoladerosinerne også et godt bud. Du kan bruge al slags chokolade, du har på lager.
Jeg har dog her brugt Odense chokoladeovertræk, en rigtig god chokolade til konfekt.
Du kan lave rosinerne både med hvid og mørk chokolade og mørk, eller nøjes bare med en af varianterne.
Uanset hvilke du laver, så vil begge slags vil forsvinde hurtigt hjemme hos dig.
Al slags chokolade kan bruges: mørk, hvid eller mælkechokolade.
Det er også oplagt at trylle en portion, hvis du lige har en chokoladerest.
Jeg plejer tit at lave chokoladerosiner af den smeltede chokolade der er tilovers, når jeg laver konfekt. Bare lige et stop chokoladespildstip til dig. Opskriften på de lækre rosiner får du her. Den er mega nem.
Chokolade rosiner – få en god nem opskrift på nem slik til jul
Ingredienser
Chokoladerosiner med hvid chokolade
- 100 gram rosiner kan erstattes med tørrede tranebær
- 100 gram hvid chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk.
Chokoladerosiner med mørk chokolade:
- 100 gram rosiner
- 100 gram mørk chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk
Sådan gør du
Chokoladerosiner med hvid chokolade
- Smelt chokoladen i mikroovn. Brug en skål der kan holde til mikroovns-varmen og giv chokoladen 15 sekunder af gangen og omrør efter hver gang. Chokoladen er færdig, når den er smeltet (pas på - chokoladen brænder nemt af, hvis du giver den for lang tid af gangen). Chokoladen kan også varmes over vandbad.
- Bland rosinerne i chokoladen og rør godt rundt, så chokoladen fordeles godt på alle sider.
- Hæld chokoladerosinerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad rosinerne afkøle. Når de er kolde, kan de brækkes fra hinanden.
- Hæld chokoladerosinerne i en skål/dåse med låg og opbevar dem køligt
Chokoladerosiner med mørk chokolade
- Processen fra ovenfor gentages bare med mørk chokolade
Noter
Chokoladerosiner – nem, lækker og billig juleslik – smager godt året rundt
Det sværeste ved at lave chokoladerosiner, er helt klart, at lade være med at smugspise undervejs. Det er svært at nøjes med 1…2…..3…..4….5 🙂
Måske du skulle skynde dig at putte dem i en kagedåse og så gemme dem i køleskabet? Det virker en lille smule adfærdsregulerende at de er gemt væk der 🙂
Jeg er både vild med de hvide chokoladerosiner – og de mørke også.
De mørke kan man klart spise flest af, da de hvide er ret søde i det – men på den lækre måde altså. 🙂Bare kast dig ud i projektet med de lækre chokoladerosiner – de bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på 🙂
Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet slik her:
1.
2.
3.
4.
5.
Prøv også at drysse lakridspulver over , specielt dem med mandler , uhm