•  
 •  
 •  
 •  
 •  

I dag skal du høre om de lækreste godter – nemlig hjemmelavet slik af allerbedste slags.

Godterne smager godt til jul, men er også fine resten af året. Prøv at trylle en portion som fredagsslik – en skål vil med garanti forsvinde hurtigt.

Chokolade rosiner er de nemmeste godter du kan lave og faktisk skal du kun bruge to ingredienser nemlig rosiner og chokolade.Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift Jeg har lavet en version her både med hvid og mørk chokolade og har kun brugt rosiner, men du kan med fordel også bruge tørrede tranebær. Prøv dem sammen med den hvide chokolade. Halløj en lækkerbisken 🙂

Du kan også blande lidt grofthakkede mandler i chokolade rosinerne og så putte dem i en lille papirform – det vil også være rigtig lækker konfekt at servere.

Chokoladerosinerne er ofte på konfekt-programmet her i familien, mest fordi de er lynhurtige at lave og så fordi vi alle er vilde med dem. Faktisk er det også rimeligt billige julegodter også, ihvertfald sammenlignet med prisen på konfekt lavet af marcipan.

Chokolade rosinerne kan du også lave som en lille snack, hvis du er på slankekur men alligevel gerne vil synde…..lidt.

Hvis du kan nøjes med en lille portion, er de ikke de allermest kalorieholdige, ihvertfald ikke hvis du bruger mørk chokolade med højt kakaoindhold.Konfekt med marcipan nougat og chokoladeBliver du akut lækkersulten er chokoladerosinerne også et godt bud og du kan bruge al slags chokolade, du har på lager. Jeg har dog her brugt Odense chokoladeovertræk, en rigtig god chokolade til konfekt.

Jeg lavede en portion med hvid chokolade og en med mørk, men du kan fint nøjes bare med en af varianterne. Du kan dog være sikker på, at både den hvide og den mørke version vil forsvinde hjemme hos dig, hvis du laver begge dele 🙂

Al slags chokolade kan bruges: mørk, hvid eller mælkechokolade. Det er også oplagt at trylle en portion, hvis du lige har en chokoladerest. Jeg plejer tit at lave chokoladerosiner af den smeltede chokolade der er tilovers, når jeg laver konfekt, så brug du også gerne det fif 🙂Konfekt med marcipan nougat og chokoladeOpskriften på de lækre rosiner får du her. Den er mega nem.

Chokolade rosiner – nemme julegodter opskrift

Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
Chokoladerosiner - nemme lækre godter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Ret: Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: chokolade rosiner, chokoladerosiner
Portioner: 200 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladerosiner med hvid chokolade

 • 100 gram rosiner kan erstattes af tørrede tranebær
 • 100 gram hvid chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk.

Chokoladerosiner med mørk chokolade:

 • 100 gram rosiner
 • 100 gram mørk chokolade f.eks. Odense chokoladeovertræk

Sådan gør du

Chokoladerosiner med hvid chokolade

 • Smelt chokoladen i mikroovn. Brug en skål der kan holde til mikroovns-varmen og giv chokoladen 15 sekunder af gangen og omrør efter hver gang. Chokoladen er færdig, når den er smeltet (pas på - chokoladen brænder nemt af, hvis du giver den for lang tid af gangen). Chokoladen kan også varmes over vandbad.
  Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
 • Bland rosinerne i chokoladen og rør godt rundt, så chokoladen fordeles godt på alle sider.
  Konfekt med marcipan nougat og chokolade
 • Hæld chokoladerosinerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad rosinerne afkøle. Når de er kolde, kan de brækkes fra hinanden.
  Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift
 • Hæld chokoladerosinerne i en skål/dåse med låg og opbevar dem køligt
  Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Chokoladerosiner med mørk chokolade

 • Processen fra ovenfor gentages bare med mørk chokolade
  Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Noter

Jeg synes det klart er nemmest at varme chokoladen i mikroovnen, men brug du gerne vandbad, hvis du synes det er nemmere at styre. 
Rosiner kan erstattes med tranebær. Du kan også tilsætte lidt nødder og så hælde blandingen i små papirsforme.
Al slags chokolade kan bruges hvid/mørk eller mælkechokolade
Chokoladerosinerne kan holde sig 1-2 uger i køleskab
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Chokoladerosiner – de nemmeste lækreste julegodter

Chokolade rosiner - nemme julegodter opskrift

Det sværeste ved at lave chokoladerosiner er helt klart at lade være med at smugspise undervejs. Det er svært at nøjes med 1…2…..3…..4….5 🙂

Du kan være sikker på at chokoladerosinerne nok skal blive spist hjemme hos dig også. Måske du skulle skynde dig at putte dem i en kagedåse og så gemme dem i køleskabet? Det virker en lille smule adfærdsregulerende at de er gemt væk der 🙂Chokolade rosiner - nemme julegodter opskriftJeg er både vild med de hvide chokoladerosiner – og de mørke også. De mørke kan man klart spise flest af, da de hvide er ret søde i det – men på den lækre måde altså 🙂Chokolade rosiner - nemme julegodter opskriftBare kast dig ud i projektet med de lækre chokoladerosiner – de bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •