•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Så er vi ankommet til vores himmerige. Endestationen i Toscana

Turen herned har været lang og begivenhedsrig og hvis du følger med på bloggens Faceboook-side eller på Instagram vil du have fulgt både strabadser og eventyr.

Vi har taget turen til Toscana med to overnatninger – 1 stop i Rothenburg og 1 stop ved Como-søen.

Skønne og meget forskellige pletter begge to. Vi føler allerede at turen har varet laaaang tid, med alt det vi har oplevet. Så skønt. Heldige os <3

Seje Mikkel har klaret hele turen herned i bil – hvilken fornem luksus for os forældre. Han er vild med at køre og er du vimmer, hvor har han allerede nu fået meget god køreerfaring på denne tur. Han har klaret det SÅ flot, selv de smalleste bjergveje, hvor der knapt var plads til en enkelt bil. Gys!

I dag ankom vi til endestationen, efter at have været undervejs i et par dage. Vi har leget et fortryllende stenhus i en lille bjerglandsby Quota, der ligger 1 times kørsel fra Firenze. Om vinteren bor her kun 30 indbyggere, men om sommeren en del flere. En skøn og klassisk italiensk lille bjerglandsby, hvor der kun bor italienere. Autentisk og meget stemningsfuldt.

Stemningen i byen er oprindelig og original. Der er kun stenhuse her i ægte Toscansk stil. På markerne er der olivenlunde og cypresser og der er palmer og andre sydlandske gevækster, som jeg ikke kender navnene på.

I huset blev vi budt velkomne af husets vært. Hun var bare så sød, kærlig og overstrømmende venlig. Sikke en hjertevarme og gæstfrihed. Vi følte os straks hjemme.

Selv Kalle slappede af, efter at have været her få minutter. Den nyder at kunne svale sig på de kolde klinker og elsker også bare pletten kan vi se. Komplet hunde-zen og som en ekstra bonus, så er hele grunden hegnet ind. Nemmere kan det ikke være. SÅ skønt 🙂

I landsbyen er der kun få stenhuse og en lillebitte kiosk og et lille pizzeria, der åbner “sådan-cirka” kl. 19. Det glæder vi os meget til at prøve. Vi elsker bare det italienske køkken, det er bare så perfekt 🙂

I byen og den lille kiosken blev vi også budt velkomne med Buona sera og håndtryk. De søde kiosk-bestyrere var meget interesserede i at høre hvor vi kom fra og hvad vi hed og vi blev præsenteret for hele familien og der blev tilkaldt en frue fra byen der talte engelsk, bare for at kunne tale med os. Sikke en velkomst 🙂

I den lille kiosk har vi allerede forkøbt os i lokale lækkerier:

Frisk pasta med div. fyld, ost til en million (vi fik mange lækre smagsprøver), lokal honning, pistacienøddecreme, fornemt lokalt produceret smør, friske tomater, italiensk kaffe og meget meget mere. Sikke et skønt sted og der er frisk ost og frisk pølse. Ih altså. Alt det vi endnu mangler at prøve 🙂

Her nedenfor ser du 400 gram ost for 80 kr og stykket var alle pengene værd. Svipsede lige at få helt styr på ostens italienske navn 🙂

Her nedenfor ser du lækkert citron- og kirsebærmarmelade med 80% frugt, en god ferskenmarmelade gemmer der sig også og en god ekstra jomfruolivenkerne-olie, der var rigtig god at dyppe brødet i. På byens lille torv samles byens indbyggere. Stemningen er rar, imødekommende, vedkommende og hyggelig. Det er tankevækkende så meget liv og glæde der er i den lille by om aftenen. Hvor meget liv er der på en dansk villavej? Ikke megetAlle børn og unge nyder samværet og de ældre generationer sidder udenfor deres huse og nyder timerne sammen. Ingen isolerer sig. Alle værner om selskabet og nærværet og det er tankevækkende så få man ser sidde med mobiler. Her kunne vi nordbo’ere vist godt lære lidt 🙂

De lokale indbyggere hygger sig meget med hinanden og for os er det bare så rart at høre de italienske stemmer summe fra byens lille torv. Byens mødested er byens hjerte, det kan man tydeligt fornemme 🙂Huset er smukt, perfekt, idyllisk og her er alt hvad hjertet – og sjælen – kan begære og mere til. Huset er faktisk kæmpe stort. En masse soveværelser og solterrasser, skyggepletter, udsigt til bjerge. Vidunderligt. Magnifique. Formidabelt!Faktisk bevæger vi os rundt og føler os lidt som Jeppe i baronens seng. Det er næsten som en millionær-villa, men faktisk er det rimeligt betaleligt, for der er langt til pool, hav og turisthurlum-hej. Det er helt perfekt for os. Vi vil helst være hurlumhejet foruden, og heldigvis er huset svalt og køligt, så poolen kan vi fint undvære.

Værten var så sød, venlig og imødekommende og vi fik lokal vin i indflyttergave. Vi føler os SÅ velkomne 🙂Dagens lille indlæg til dig skriver jeg i det fri, på terrassen udenfor. Det er udenfor vi opholder os mest – skønne stunder og skønne pletter her, på alle tider af døgnet. Om dagen er der 30 grader, men vi opholder os i bjergene, så varmen føles rigtigt fin.

Der bliver tidligt mørkt her, ja faktisk er der så kulsort allerede kl. 21.30, at vi var tæt på at fare vild på vores aftentur.

Det er totalt skønt her. Jeg kan høre cikaderne knitrer, lavendlerne dufter, udsigten er i dagslys så bjergtagende, at jeg end ikke kan få mig til at læse bog eller kigge på min telefon. Det føles som totalt spild. TV, bøger, brætspil og tidsfordriv behøver vi ikke her.Mikkel har – udover at have været chauffør hele vejen hertil også stået for aftensmaden i dag. I kiosken købte vi de skønneste tomater, der duftede totalt af solskinslykke og Mikkel lavede en fin pastaret med god olivenolie, hvidløg og bøffelmozzarella. Uhm. Ægte lykke for os alle. Ham Mikkel har vi været heldige med.

Snart bliver familien fuldtallig. Det glæder mor-hjertet sig til. Rart at have alle samlet under vingerne <3

Min mand er kørt til Toscana for at hente Amanda og hendes kæreste, der er fløjet herned. Turen i bil ville blive lidt for lang med 5 voksne + en hund og fint med hurtig flyvetur, når nu Firenze ligger så tæt på.

Glæder mig de sidste ankommer, så jeg kan give dem store ferie-krammere. Glæder mig også bare til at vise dem alt det fantastiske hernede. Jeg er sikker på at de også bliver kæmpe-fans ligesom os.

Vi er lige ankommet i dag og jeg kunne slet ikke lade være med at dele de første glimt med dig. Bloggen er jo næsten blevet som en slags dagbog for mig, og jeg nyder at skrive og også selv kunne finde tilbage til de skønne ferieoplevelser i min lille virutelle dagbog.

Jeg håber også at du har lyst til at læse med på alle mine skriblerier og ikke mindst beundre de smukke billeder hernedefra 🙂Internetforbindelsen er en smule langsom, så jeg vil dele mine indlæg herfra lidt op. Billeder fra omgivelserne udefra, billeder fra huset indenfor, billeder fra byen, måltider, udflugter og hvad jeg nu ellers kan finde på.

Måske du også får indlæg fra turen herned, men jeg giver ingen garantier. Jeg skriver kun, hvis jeg ikke kan lade være, så forvent ingenting. Det ER jo ferie for mig.  🙂

Foreløbigt tegner alt til at vi får en himmelsk uge. Jeg var vild med Italien før, men endnu en stormende forelskelse er under opsejling eller skulle vi måske sige genopblusset. Hvad kan det ikke ende med? Vi har jo kun været her en uge?

Arriverderci Dinamarca – mon I overhovedet ser mig hjemme igen? Ja pludselig forstår jeg ikke. at det ikke bare er her jeg bor 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse/kigge med på min første ferie-beretning fra Toscana. Du skal være så velkommen  🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •