Fastelavnsboller med creme og glasur – bagt nemt uden gær

  • Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærDet er højsæson for fastelavnsbollerne og selvom der ligger flere varianter på bloggen, skulle jeg da lige prøve en ny i dag.

Halløj hvor blev de bare gode og jeg vil da straks dele opskriften med dig. 🙂

Versionen du skal høre om i dag er uden gær, for vi er i sommerhus lige nu og vi havde ikke lige fået en gærpakke med. Det blev derfor den gode bagepulver-kringledej fra bloggen, jeg brugte og sikke et hit.

Fastelavnsbollerne blev gode og sprøde og de var faktisk klar på ½ time alt incl. fordi de 2 x hævning jo helt kunne springes over. SÅ nemt.Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at jeg ikke er storfan af at rulle deje ud. Jeg undgår det helst, hvis jeg kan slippe 🙂

Dagens fastelavnsboller blev derfor lavet som boller med creme på toppen. Det tager ingen tid at lave fastelavnsboller på denne måde og du undgår, at den gode creme løber ud. Genialt.

Jeg har overvejet dette fastelavnsbolle-eksperiment længe og i dag skulle ideen afprøves. Dejligt det blev en succes 🙂Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærDer blev et stort fad lækre fastelavnsboller med creme, rigeligt til os selv og vores søde sommerhusnaboer på alle sider.

Brød bagt med bagepulver bliver scones-agtigt godt og det er genialt bagværk, hvis du er en utålmodig sjæl, der bare gerne vil have brød eller kage nu!  Prøv f.eks. også disse lækre scones med chokolade her. Uhm

Brød og kager bagt uden gær bliver sprødt og lækkert, men det er allerbedst på bagedagen. Lav derfor ikke flere fastelavnsboller end I (og jeres naboer?) kan spise. Denne portion er perfekt. Der bliver 14 gode fastelavnsboller af denne portion, så spring du bare på.Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærHvordan laver man så de nemme fastelavnsboller?

Tjo såmænd bare sådan her. Tryk en fordybning i en bolle og læg creme på toppen. Pynt med glasur. Voila  🙂
Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærOpskriften på de gode og hurtige fastelavnsboller med creme og glasur får du lige her:Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær

 

Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær
Nemme fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: creme, fastelavnsboller, glasur
Portioner: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej

  • 250 gram mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 3 spsk. sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk

Vaniljecreme

  • dl mælk+ ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk Maizenamel/majsstivelse
  • 30 gram sukker

Glasur: Af ca. 100 gram flormelis + evt. kakaopulver

    Sådan gør du

    Start med at lave vaniljecremen:

    • Lun 2½ dl mælk
    • Pisk ægget sammen med den sidste ½ dl mælk og rør Maizena-pulver, vaniljesukker og sukker i. Pisk til der ikke er klumper i længere.
    • Når mælken koger, så pisk æggemassen i, i en tynd stråle, under grundig omrøring.
    • Cremen vil tykne, når den bliver godt varm. Pisk godt hele tiden, så den ikke brænder på.
      Vanilijecreme bagefast til linser, kringle og fastelavnsboller
    • Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Lad den afkøle helt.

    Sådan laver du dejen:

    • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen.
    • Bland alle de tørre ingredienser (gem lidt af melet til sidst) og smuldr herefter smørret i . Saml dejen med mælk og æg.
    • Beklæd en bageplade med bagepapir
    • Form små boller og lav en stor fordybning i midten. Dyb fingrene i mel, så går det nemmere.
    • Læg en stor teske-fuld creme på toppen af hver bolle
    • Bag fastelavnsbollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med dine fastelavnsboller. De er færdige, når de er gyldne. Bag dem ikke for længe, så bliver de tørre.
      Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær
    • Pynt med glasur, når fastelavnsbollerne er let afkølede
      Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær

    Noter

    Fastelavnsbollerne smager bedst på bagedagen

    Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærDette må da vist være de nemmeste fastelavnsboller vi kan finde på?

    Selvom du synes opskriften lyder lidt besværlig og lang her, så fortvivl ej. Når først cremen er stillet til afkøling, er du tæt på målet. Bollerne er hurtige at rulle ud og fylde.

    Foretrækker du at rulle dejen ud og forme mere klassiske fastelavnsboller med creme inde i midten, så gør du endelig gerne det. Har du lyst til chokoladeglasur på fastelavnsbollerne i stedet for, så lav du endelig også gerne det.

    For mig er disse fastelavnsboller helt perfekte. Nemme og hurtige og lave og jeg slap for at bruge kagerullen.   Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærJeg gik på tur til sommerhus-naboerne med et fad nybagte fastelavnsboller og du kan tro naboerne blev glade. Vi fik kringle med i bytte. Kage-bytte-bytte-købmand. Jeg er vild med det 🙂

    Fastelavnsbollerne smagte godt og blev rost. Jeg har nydt en ekstra imens jeg har skrevet opskriften her til dig og jeg er altså fan. Prøv dem til en god kop kaffe. Uhm 🙂

    Hvis du også er til hurtige fastelavnsboller, så spring du bare på her.

    Læser du denne opskrift, når der er længe til fastelavn, så spring du bare på alligevel.

    Vi kan da snildt spise gode cremeboller året rundt synes du ikke? 🙂Fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gærGod fornøjelse med fastelavnsbollerne.

    “Fastelavn er mit navn, boller i min mave…”:-)


    •  
    •  
    •  
    •  
    •  

    Skriv en kommentar

      Tilmeld mig notifikationer  
    Underret mig om
    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer