•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækreI weekenden bagte jeg et fad lækre kanelkager med strejf af kardemomme. Er du vimmer de var gode og det er de stadigvæk! Kagedåsen bør/skal vist næsten opbevares under lås og slå – for vi er nogen her i huset der bare slet ikke kan administrere det. 🙂Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækreKagerne er rigtigt nemme at lave og der bliver næsten 100 stk – en stor portion – med rigeligt til den store kagedåse og mange lækkersultne slikmunde.

Der er brugt både gær og natron i opskriften, måske det er forklaringen på at kagerne bliver ekstra sprøde? Du skal være obs på at kagerne flyder meget ud under bagningen, så fordel gerne kagerne på 3 bageplader. Bare lige et tip til dig 🙂

Inspirationen til kagerne har jeg fundet på Arlas hjemmeside, men jeg har tillempet den lidt. Kig gerne forbi Arla’s hjemmeside, de har et væld af gode opskrifter dér. Bare lige et tip til dig. Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækreDu får opskriften på kanelkagerne lige her. Jeg tænker du er utålmodig efter at komme i gang med bageriet? 🙂

Kanelkager – nem opskrift med kardemomme

Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: julesmåkager, kanelkager, kryddersmåkager
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 10 gram gær
  • 125 gram blødt smør
  • dl sukker brun farin vil også være godt at bruge
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dl hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk natron

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen og opblød gæren heri.
  • Lun smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland med sukkeret.
  • Tilsæt vaniljesukker
  • Rør æggeblandingen i.
  • Bland krydderier og natron med hvedemel og tilsæt. Sigt evt. hvedemelet i for at undgå klumper
  • Dejen kan røres blot med gaffel.
  • Beklæd 3 bradepander med bagepapir
  • Fordel små kager på bagepladerne med to teskeer. Der er plads til ca. 30-35 kager pr. plade.
  • Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Bruger du varmluft kan du bage flere plader af gangen.
  • Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
  • Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, før du putter dem i en kagedåse. De bliver først helt sprøde, når de er helt afkølede.

Noter

Kanel/kardemomme kan erstattes af stødt ingefær/stødt nellike
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Knasende sprøde kanelkager med kardemomme

Der bliver virkelig en kæmpe portion kanelkager ud af denne opskrift og er du fan af særligt sprøde kager, skal du kigge med her.

Opskriften er også god, hvis du skal bage kage til mange og er på jagt efter en nem opskrift. Du kan bruge elpisker til at røre dejen sammen med, men du kan også fint nøjes med en gaffel.dsc_2973 Når man tænker på, at der bliver 100 kager af portionen, så synes jeg faktisk heller ikke 125 gram smør er så meget? Forholdsmæssigt er det nogle rimeligt “fedtfattige” julesmåkager tænker jeg?

Kanel og kardemomme er perfekte julesmåkage-krydderier. Smagen er “julet” og gode juledufte bliver spredt i dit hjem. Den perfekte måde at sprede julehygge på.

Jeg har det dog sådan, at jeg sagtens kan spise krydrede småkager hele året rundt, kan du også? Spring derfor gerne på opskriften, selvom det ikke lige er julemåned, når du læser dette . Du bestemmer 🙂

Prøv lige at se et fint julebord der blev dækket.Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækreEt kæmpe bjerg kanelcookies er klar til dig.

Spændende opskrift med gær i dejen. Tror altså den gær kan nogle tricks i forhold til sprødhed og luftighed i kagerne? Prøv også selvom du er lidt skeptisk. Du skulle næsten gøre forsøget. 🙂
Kanelkager med kardemomme - sprøde og lækreJep – julemåneden starter om få dage og disse kanelsmåkager kunne være et godt bud, hvis du har lyst til at afprøve en ny og uprøvet julesmåkage-variant.

Jeg har også prøvet opskriften med nellike og ingefær, den kombination er altså også bare skøn. 

Forleden bagte jeg disse ingefærkager med rugmel i. De er næsten allerede spist her. Min datter og jeg ELSKER disse ingefærkager og forsyner os tit i kagedåsen! Kig forbi opskriften – du finder den lige her

Kryddersmåkager er bare verdens bedste småkager – er fan af alle slags og nu fik du endnu én til samlingen 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •