Knækbrød med solsikkekerner

Min store datter er i Berlin og vi savner hende!!Hun kommer heldigvis hjem imorgen og har haft en god tur. Altså vi forældre hører jo næsten ingen ting fra Berlin, men nu er vi så snedige at vi har fået snabelen ned i hendes Twitter-boks.

Altså på helt legal vis. Faren og moren, 40+ som de jo er, er begyndt at twitte eller i praksis betyder det : bruge twitter til at få indblik i vores yndlingsdatters tanker og hverdag.

Hold da op der foregår meget i sådan et teenagevæsen som forældrene ikke hører et suk om. Bare rolig. Vi snager ikke på den måde altså. Datteren har selv givet os lov til at følge. Vi følger hende bare løs på twitter, men ingen vil følge os forældre Ja hvorfor forstår man jo ikke 😉

NÅ men studieturen til Berlin bød på en lang lang bustur. I instrukserne stod skrevet at de unge skulle have en STOR madpakke med. Det tog moren jo selvfølgelig helt bogstaveligt. 😉Derudover havde datteren bestilt en KÆMPE stak hjemmelavede knækbrød. RIGELIGT så hun ville kunne modstå lidt af ugens mange fristelser når den lille sult meldte sig.

Hvis du endnu ikke har prøvet at bage knækbrød selv, så skal du vide, at de er en sand LÆKKERBISKEN. Snack-agtige. Popcorn-agtige i smagen.De er ultralette at lave, dog er der lige en hurdle omkring udrulningen, men det tager vi lidt senere.

Opskriften på hjemmelavede knækbrød med solsikkekerner og hørfrø kommer her. Du kan lige så godt bage dobbeltportion fra starten. Ellers er knækbrødene spist ALT for hurtigt

Knækbrød med solsikkekerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 40 -50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 0.5 dl olie
  • P.S.: Har du mere lyst til f.eks. at tilsætte 3 dl havregryn og færre kerner så prøv det. Tilsæt evt mere hvedemel og færre kerner. Tilsæt f.eks. 2 dl. hørfrø og ingen græskarkerner. Du kan variere den i det uendelige!.
  • Du kan også tilsætte revet parmesanost paprika og salt eller andet krydderi, så det ostecracks?

Sådan gør du

  • Alle ingredienser røres sammen til en tyk fast masse. Brug gerne en røremaskine, ellers er det lidt svært. Brug evt. din elpisker med dejkroge. Gem olien til sidst og tilsæt den lidt efter lidt. Det er ikke sikkert din dej har brug for al olien. Dejen skal føles tyk og klistret men ikke så meget at den hænger helt vildt i fingrene.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og fordel halvdelen af dejen på papiret. Læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
  • Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir. Drys evt et lag birkes eller solsikkekerner på dejen og rul en ekstra gang ovenpå med kagerullen. (med papiret på igen). Så hænger dit drys bedre fast.
  • Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
  • Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 20-25 min. ved 200 grader. til de er gyldne og bagt så de kan sige "knæk".

Det “bøvlede” ved knækbrød er helt klart selve udrulningen.
Det kræver armkræfter og kræver også at du har en god højde i forhold til dit køkkenbord, så du kan arbejde rigtigt.
Indimellem siger jeg til manden i huset, at hvis han vil have friskbagte knækbrød (dem elsker han nemlig også) så skal han rulle ud, hvis jeg laver dejen.
Deal! siger han som regel og hvis han ikke siger deal, kommer han som regel til at rulle alligevel 😉
Prøv at se om du kan finde en at lokke med, hvis du synes dine armkræfter slipper op når der skal rulles 😉

Pudsigt nok melder sulten sig altid hos madbloggeren sent om aftenen og knækbrødsdåsen ER da en uskyldig dåse at gå i, når man begynder at gå på jagt i køkkenskabene 😉

Overvej det lige, det der med knækbrødene! 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer