•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1407

Juhuu – flere rabarber i haven og endnu en rabarberkage så dagens lys.

Jep – indrømmet. Der bliver heppet noget på de rabarberstængler, for de kan jo næsten ikke helt følge trop med bageiveren. Endelig var der til en kage igen, og det passer perfekt, for i morgen skal der være kage-kalas på Fyn. Vi skal til fødselsdag og Bagenørden bager. Elsker at tage på tur med kager under armen jo  🙂Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Det blev til tre slags bagværk. Lækre grove karamelcookies med tranebær og bananmuffins med peanuts og chokolade. Uhm!

Hov ja, og så kagen du skal høre om i dag: En lækker rabarberkage med kokosmel og marcipan. Uhm! Kagen dufter himmelsk og den smagte skønt. Den ser da også komplet forrygende ud, synes du ikke? Se selv 🙂

Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Kagen er rigtig nem at bage, så spring bare på, hvis du er så heldig at have rabarber i din have. Hvis ikke, så spring bare over hækken og “lån” lidt hos naboen. Hvis du giver et stykke kage retur, er jeg sikker på du bliver tilgivet 😉

Jeg iler med at bringe opskriften til dig:

Rabarberkage med marcipan og kokos – nem

Lækker rabarberkage med marcipan og kokosmel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: kokos, rabarber, rabarberkage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram smeltet smør
  • ½ dl mælk
  • 175 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 gram kokosmel
  • 4-500 gram rabarber skåret i småstykker kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • 200 gram marcipan skåret i små tern kan udelades
  • Drys: Perlesukker og mandelflager eller grofthakkede mandler
  • Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  • Smelt smørret og pisk det i.
  • Bland mel, kokosmel og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælken. Brug en dejskraber, pisk ikke her.
  • Hak marcipanen groft og skær rabarberne i småstykker - vend det hele i dejen.
  • Smør et tærtefad og hæld dejen heri.
  • Drys med perlesukker og mandelflager eller grofthakkede mandler
  • Bag rabarberkagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og når der ikke længere hænger dej ved gaflen/strikkepinden.

Noter

Kagen kan laves med anden frugt eller andre bær
Marcipan kan sagtens udelades
Kagen kan laves som muffins også.
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn og lækker rabarberkage med kokos og marcipan:

Virker det ikke til at være en rigtig nem kage at bage? Den tog faktisk ingen tid at bage. Faktisk kunne jeg røre den sammen imens jeg lavede aftensmaden. Ja det lyder mega-overskudsagtigt, men det passer altså. 🙂Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Rabarberkage med kokosmel og marcipanJeg er sikker på at kagen smager forrygende, for der er jo lutter gode sager i.

Rigtigt smør, sommerfriske rabarber og rigeligt med marcipan. Et kokosstrejf.

En fristende kage i vindueskarmen i en solskinsstribe. Ahh! 🙂Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Må du få den allerskønneste weekend. Mig? Jeg savner lidt mit sommerhus. Lige nu tænker jeg på hvordan solnedgangen ser ud, hvordan det ville være at stå op der i morgen tidlig, hvor skøn en aftentur man kunne gå? Gåture langs stranden og en tur til fiskemanden? Åh suk

Ja vi skal til familie-fødselsdag og det glæder jeg mig også til, men sommerhuset har allerede fået en kær plads i mit hjerte. Elsker, elsker, elsker det. Godt det snart bliver sommerferie med sommerhusdage på stribe. Glæder mig som et lille barn <320160505_120706


  •  
  •  
  •  
  •  
  •