Pøt Mølle. I dag kommer du med på kro tur til den dejligste kro i Frijsenborgskoven. Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenVi var på kringlemission i dag, og det er ikke den ringeste mission man kan være på, skulle jeg ellers hilse og sige.

Vi har store børn nu, der ikke nødvendigvis gider tilbringe søndagen med deres forældre. Ja måske derfor vi begynder at finde på kringle-svipture ud i sommerlandet?

Indrømmet. Min mand og jeg har en forkærlighed for krokaffe og gerne med lækker kage til. Min mand har gode barndomsminder fra kroture med sin farmor og farfar, hvor traditionen var kringle til kaffen. Siden dengang har min mand haft et eller andet med kringle. Det er smittet en smule af på mig – men jeg indrømmer gerne, at jeg nu foretrækker lagkage. 😉

Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenDagens kringlesviptur gik til den smukke Pøt Mølle Kro der ligger på den skønneste plet lige midt i Frisjenborgskovene, nord for Hammel. Rimeligt langt væk fra alfarvej. Man når frem til kroen via kringlede veje dybt inde i skoven. Pyt med det. Der er – næsten – altid fuld hus på kroen så husk at tjekke/bestille bord inden du ankommer. Man kan både få gourmetmad og kaffebord på kroen – så kig forbi på alle tider af dagen. Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenHvis man er rigtig heldig når man kommer, er der ledig bordplads ude ved søen og er man ekstra heldig, skinner solen. Prøv lige at se en udsigt vi havde fra bordet i dag! Fisk der springer op af vandet og insekter der suser rundt. Træerne omkring kroen gav helt læ og det føltes som om tiden stod stille. Pulsen faldt til ro. Alle gæsterne ved bordene pludrede hyggeligt og vi nød udsigten og roen og opførte os som om vi havde al tid i verden. Det gjorde de andre gæster også. Et krobesøg gør noget ved mennesker <3

Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenDer er altså noget med den krokaffe der! Når man bestiller en kop kaffe på en kro, får man en hel kande kaffe, hvis man er to.  Man er heldig på kaffe- og kagefronten, når man tager på kro og krokaffe er altså et kapitel for sig. Sikkert kogt på gammeldaws vis på en Madam Blå, tror du ikke? 🙂
Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven

Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven

Pøt Mølles allerbedste Slotskringle

Og manden min fik sin kringle og hans smil var så stort, at det lignede et dollargrin! Jeg smagte en bid, for den så jo sørme så lækker ud, og det var den altså også! Smuldrende smørtung og med en sukkerknasende smørremonce.

Manden var jublende, men et enkelt stykke var fint. Kringlen var kompakt – på den gode måde – og den levede bestemt op til alle forventningerne og kringlesvipturs-drømmene. Smørdej, sprød og rigeligt med remonce. Kan en kringlefan ønske sig mere?`:-)

Altså jeg var SÅ fint tilfreds, ja næsten lykkelig, da jeg fik min lagkage serveret. Hjemmelavet lagkage med makroner, syltetøj, blød sukkerbrødsbund, ribs og flødeskum. Glasuren var kakaomættet og alle smagsindtrykkene gik op i en højere enhed.

Jeg havde ellers proklameret, at jeg nok ikke ville kunne spise op, men der var kun en lille smule kage til rest, som min gemal gerne skyndte sig at sige JA TAK til. Indrømmet, kagerne krævede noget kaffe og før vi så os om, havde vi to personer drukket en hel kande 🙂Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenVi småsludrede og nød faktisk timerne alene dér. Vores teenagere var på en lang vandretur alene med madpakker og vandflasker. Faktisk gik de i dag 20 kilometer. Vildt! De savnede slet ikke deres forældre – først da grillen skulle tændes til aften. Ingen hastværk – vi havde god tid der på kroen og personalet havde ikke travlt med at få os ekspederet ud. Dejligt.

Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenPrøv lige at se det smukke bindingsværk. Overalt hvor man kigger hen er der kræset for detaljen.
Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven Jamen se lige her. Det er jo malerisk smukt – næsten som et postkort? Jeg sad og drømte mig væk – tænkt at have et skriverefugie på så smuk en plet? Tror jeg ville kunne skrive en bog der, på ingen tid, når omgivelserne er så skønne? I skovens dybe stille ro – ja det var der virkelig. Betagende! Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven bloggens FB-side havde jeg idag annonceret, at vi skulle på kringlesviptur til Pøt Mølle. En sød bloglæser, der kommer fra lokalområdet, fortalte, at der var en berømt kilde tæt på kroen: Marsk Stigs-kilde, som vi skulle tage at besøge, nu vi var tæt på.

Vi fik tur-anvisninger på kroen og fandt kilden. Hvor er det altså skønt at have søde bloglæsere som jer i ryggen!Tænk hvis søde Ulla ikke havde givet os det tip? Så ville vi jo være gået glip af en smuk naturoplevelse?

Internettet og blogsfæren kaster altså meget godt af sig. Jeg er taknemmelig 🙂Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven

Den historiske Marsk Stigs kilde med det reneste kildevand

Efter sigende skulle Marsk Stig have holdt hvil ved kilden efter mordet på Erik Klipping i Finderup Lade i 1286. Kilden producerer årligt 15 mio. liter vand, som sælges videre på kommerciel vis. Måske du engang har købt kildevandet på flaske. Læs mere om kilden og det smukke lokalområde ved Frijsenborgskovene her

Selvfølgelig skulle vi da prøvesmage og efter en længere gåtur var det lækkert med rent kildevand, for det smagte virkeligt lækkert! Klart, godt og meget rent. Det smagte slet ikke af skovbund og potteplante, som min søn plejer at sige om det sø-og kildevand vi finder og drikker i Norge. 😉
Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenSolens stråler dansede i træernes blade og der var det fineste klareste lys. Frijsenborgskovene er åbne, trimmede og velholdte, så man får en fornemmelse af lys og luft, også selvom træerne er mange og høje.

Jeg er ikke den store botaniker, men jeg kunne godt se, at der var stor variationer i planter og vegetation. Der var alle slags træer, i alle højder, der var kroge og sving, på de bugtende skovveje. Det var en rigtigt spændende og smuk skovtur vi kom på.
Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven Der var planter – tidsler?  og heldigvis det flotteste klareste fotolysBesøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven Der var blomster, bier og sommerfugle. Gid jeg kunne zoome dette foto for dig. Det er pivskarpt og der gemmer sig hele to insekter i blomsten. Kan du se? Besøg Pøt Mølle i FrisjenborgskovenHvor var det en skøn tur. Jeg nød den altså!

Besøg Pøt Mølle i Frisjenborgskoven

Kig gerne en tur forbi Pøt Mølle – og start med en bid kringle. Du kan også starte med gåtur i skoven og slutte af med et aftenmåltid? Endelig kan du jo også tage madkurven med?

Hvis du vil finde Marsk Stigs kilde, så spørg efter anvisninger på kroen. Det søde personale der serverer dér, hjælper gerne.

Tag en drikkeflaske med og tap en portion gratis kildevand – fyldt med stemning og historie.

Vi glæder os allerede til vi skal omkring kroen igen. Der er indimellem gode tilbud på både kagebord – buffetbord – vildtbord.

Vi kommer gerne igen – og vi husker at bestille bord.

Skøn dag – vi er opladet i krop og sjæl! Teenagerne er gået flade, efter den lange gåtur, og forældrene fik en forsmag på hvordan tiden engang bliver uden børn. Jeg tror vi bliver slemt kringleovervægtige til den tid og får krokaffe-delirium 🙂

Jeg giver hermed – igen – Pøt Mølle Kro min allerbedste anbefaling. Læs her om sidst vi besøgte kroen og spiste fødselsdagsflæskesteg.

**Jeg skynder mig at sige at ordene er helt mine egne og at jeg hverken er bestukket eller betalt af Pøt Mølle for de rosende ord. 🙂 Ikke en sponsoreret artikel, så ej reklame.


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.