•  
  • 166
  •  
  •  
  •  

DSC_6820Uhm det er sommer og sol og i dag får du opskriften på en nem og lækker jordbærkage.

Der kan købes og plukkes jordbær i vejboder derude. Køb og pluk løs! Det gælder jo bare om at storspise jordbær med fløde og sukker, og storbage jordbærkager, så længe vi kan, for pludselig er det slut! DSC_6832Vi spiser jordbær – næsten hver dag og forleden havde jeg besøg af min allerkæreste barndomsveninde, som tilfældigvis er en lige så stor kageelsker ligesom jeg.

Sidst vi mødtes, spiste vi f.eks. kager på La Glace i København, på min venindes hjemmebane. Det var lækkert! Vi skulle da også spise kage denne gang, skulle vi. Jordbærkage, selvfølgelig da! 🙂DSC_6830

Ideen til kagen fik jeg i denne uge, hvor en sød kollegas søde datter havde bagt en lækker ribs/citruskage til os jobramte på kontorerne. Lækker kage, syrlig og sød på samme tid og en let kage, der ikke var for fed og vammelsød. Jeg plagede mig straks til opskriften, og fik den! Heldige mig. 🙂2015-07-28 14.32.52Opskriften var fra Hjemmet og jeg tjekkede jo straks ud, at denne kage ville være et rigtigt godt alternativ, hvis man gerne vil reducere lidt i kalorierne – men alligevel ikke kan sige nej til et stykke kage. JA tak! Måske vi er nogen der gerne vil smide et par kilo efter sommerferien? (hm, hm).

Genial opskrift min kollegas datter havde valgt og hun havde pyntet kagen så fint 🙂

Jeg har desværre ikke ribs i haven – men jordbær har vi nem adgang til, i byens bedste jordbærbod, som jeg cykler forbi hver dag. 3 bakker jordbær blev der købt!DSC_6782Kagen burde også kunne laves med jordbær tænkte jeg. Hvo intet vover, intet vinder.

Ved du hvad? Det blev en lækker kage, som kan måle sig med den gode ribskage. Næsten. Kagen er ikke helt så syrlig frisk, mere sødlig frisk, altså på den gode måde?
DSC_6792
Har du ribs i haven – eller nem adgang til ribs – så prøv da også gerne at bage en ribskage. Se hvilken kage der ender som din favorit? 😉

Jeg tænker du sagtens kan skifte jordbær ud med hindbær, blåbær, nektariner, æbler, pærer, rabarber, blommer, ja vel nærmest frugt i alle afskygninger?

Jeg tænker at du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen? Bare spring på 🙂DSC_6829

Her kommer opskriften og den er nem 🙂

Jordbærkage opskrift nem kage med jordbær

Jordbærkage - nem
Frisk syrlig fedtfattig jordbærkage med citron og flormelisdrys
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: fedtfattig jordbærkage, jordbærkage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 75 gram smeltet smør
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk citronsaft eller revet citronskal fra ½ øko.citron. Kan udelades
  • 500 gram jordbær i små stykker + 4 ekstra spsk. hvedemel kan erstattes med anden frugt/andre bær
  • Drys: Flormelis

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk, hvid, skummende æggesnaps.
  • Tilsæt smeltet smør
  • Bland salt, bagepulver med hvedemelet og vend det i med en dejskraber
  • Tilsæt citronsaft eller revet citronskal
  • Rens jordbærrene og skær dem i små stykker og vend med mel.
  • Vend forsigtigt jordbærstykkerne i dejen.
  • Smør et stort højt tærtefad og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 28 cm. i diameter
  • Bag kagen v. 150 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
  • Lad kagen afkøle helt, før du drysser med et drys flormelis
  • Du kan spise kagen som den er, men servér gerne med flødeskum eller vaniljeis til til

Noter

Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen
Kagen kan også bages som muffins. Brug gerne siliconeforme. Du skal nok reducere tilberedningstiden til det halve, hvis du bager opskriften som muffins
Kagen er fryseegnet. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem, lækker og fedtfattig jordbærkage med citron

DSC_6812Her ser du kagen, imens den afkøler. Så snart kagen er afkølet, kan du drysse et let lag flormelis henover kagen. DSC_6821Kagen er nem og hurtig at lave og den er ret fattig. 75 gram fedt og kun 150 gram sukker, det er ikke meget i en lækker frugtkage. Prøv kagen, den smager godt! 🙂

Sådan laver du den lækre fedtfattige jordbærkage – se billederne her:

Skønne, skønne jordbær. Jeg kan jo slet ikke få nok! 🙂DSC_6783Store, søde og lækre bær, der sagtens kan spises uden sukker
DSC_6781Kagen bliver så fin, og det både pynter og søder med et drys flormelis. Genial og en knap så kalorieholdig måde at pynte en kage på?DSC_6815Så er der serveret. Håber du kan fornemme, hvor lækker en kage det er? Det er vel nærmere en jordbærtærte? Frisk, syrlig, sød og lækker. Den skal bages i alle frugtafskygninger nu, skal den – juhuu! 🙂

Håber du nyder din jordbærkage? Måske du har fundet på at lave den med helt andre bær/noget helt anden frugt? Spændende at høre om dine erfaringer 🙂
DSC_6828


  •  
  • 166
  •  
  •  
  •