2013-06-16 17.42.10Kender du følelsen? At stå overfor en overdådig buffet og kun have appetit til en tiendedel? At have TO timer at spise i og være mæt efter en halv? At stå overfor så mange lækre anretninger at det er svært at vælge lækkerier ud i mængden?

Det var vi udsat for i dag min datter og jeg. Vi var på Restaurant Skakkesholm i Grenå.

Når katten er ude leger musene på bordet. Lillebror og far er til Dreamhack gamer-event i Sverige og de efterladte piger skal da ikke stå i skyggen. I dag tog vi på hyggelige familievisitter i Grenå og sluttede af med besøg på buffet-restauranten Skakkesholm på Grenå Lystbådehavn.

Godt nok havde bedstemor og bedstefar disket op med gammeldaws rabarberkage, så appetitten var ikke så stor som man kunne ønske sig, da vi ankom 17.30. Vi havde læst os til at bordbestilling var nødvendig og det viste sig være en rigtig god ide. Alle borde var fyldte men vi heldige. Vi havde fået det  allerbedste bord i hele restauranten med den allerbedste udsigt.

Lige ud til bølgen blå. Se selv:

2013-06-16 17.42.22

På Restaurant Skakkesholm er ALT incl. i prisen. Forret, hovedret, dessert, drikkevarer. Ingen overraskelser på regningen bagefter.

1 time koster 199 kr og 2 timer 229 kr pr pers (børn halv pris).

Vi besluttede os for 2 timer, selvom vi sagtens kunne have nøjes med 1. Ja faktisk var vi mætte efter en halv. Men det var SKØNT at have god tid imellem retterne. Ingen stress. Fri bar. God tid. Skønt! Lade pulsen hvile og tankerne fare, imens man småpludrende kan holde øje med lystsejlerne udenfor fra 1. parket.

Vi startede med fiskeanretningerne. Er du fiskespiser er Skakkesholm et sandt ELDORADO! Der var lune og kolde fisk i alle afskygninger. Torsk i sesam, Pebermakrel, tunmousse, laksemousse, varm og koldrøget laks, hellefisk, ørred osv. Rejer. STORE rejer.  Alle de sikre fiskeklassikere var der. Jeeg var ikke så dristig at jeg vovede mig ud i de eksperimenterende torskeretter.

Her et glimt af min fisketallerken.

Laksemoussen var FANTASTISK og laksen endnu bedre. Dressingerne var helt i top. Uhm.

Selvom jeg troede at jeg var taktisk og nøjedes med kun en lille skive brød, skete det uundgåelige jo. Jeg blev ALT for mæt allerede efter fiskeforretten. Alt for mæt. Øv alt for tidligt og på det tidspunkt havde vi kun spist i 20 minutter.

2013-06-16 17.42.15Nå en cola og billedupload-pause, så var der lidt appetit igen 🙂

Vi lagde en plan. Taktikken var. 1 ret på tallerkenen af gangen. Lidt men godt. Småspise med mange pauser.

Næste ret blev en tartelet. Mørt og lækkert hønsekød og lækre asparges og rigeligt af dem. Den var LÆKKER! Sønnikke er NØDT til at komme med derud. Tarteletter er hans livret. Ja faktisk var buffetbordet fyldt med alle hans livretter. Han må absolut inviteres med næste gang 🙂
2013-06-16 18.06.23 Nu var turen nået til de lune retter, og der var mange. Jeg startede et sted. Pulled pork. Med lækker coleslaw i flødedressing. Kan I se? Nu har jeg lært begrænsningens kunst. Kun en lille bitte smagsprøve. 2013-06-16 18.16.55På buffetten var også spareribs, hotwings, kyllingespyd, grøntsagstærte, alskens kartoffelafskygninger, 20 slags salater. Den buffet er et overflødighedshorn af lækkerier!

Jeg hapsede også en lille fiskefrikadellehaps. Og hvilken lækker sag! Friskrørt fiskefars, det kan man smage! Lidt laks var der vist også i? Godt krydret. Til fiskefrikadellerne var der hjemmerørt remoulade og jeg SIGER jer at den var lækker! Var SÅ tæt på at spørge om opskriften. Jeg er simpelthen nødt til at se om jeg kan gøre dem den remoulade efter!

2013-06-16 18.18.18

Der var SÅ meget på buffetten jeg ikke havde appetit til at smage. Alle sildene med den hjemmelavede karrysalat, det store fad med lufttørret skinke og melon, grøntsagstærten, de ølbraiserede svinekæber, oksespidsbrystet der tydeligvis var SÅ mørt at man kunne spise det uden gebis.

Her lige et glimt af et par af de lækre salater jeg nåede at få smagt inden mætheden for alvor ramte min krop for alvor.

Tomatsalat med små mozzarellakugler. 2013-06-16 18.49.30

Broccolisalat med peanuts og rødløg. DEN var lækker! God ide med de peanuts!

2013-06-16 18.49.44

Champignonsalat i hvidløgsdressing2013-06-16 18.49.54Det var SÅ svært at vælge!

Mit råd er til dig : Hvis du kommer på Skakkesholm, skal du afsætte GOD tid og du skal være MEGET sulten. MEGET sulten….og du skal lave en taktik, så du ikke spiser dig mæt på et kvarter i dine livretter. Du skal have tid til at nyde og til at fordøje. Tag også at gem lidt plads i maven til de retter du ikke kender?

Allervigtigst : Husk også at gem plads i maven til DESSERTEN!

Der er to slags. I dag var der en sød, sej, svampet tung brownies på dessertbordet. 2013-06-16 18.46.25 og en lækker årstidsdessert : Rabarberkage.

Den fravalgte jeg dog. Hvis du følger med her på bloggen vil du vide at jeg indenfor de sidste uger i den grad har spist rabarberkage, men brownies til gengæld….Det er LÆÆÆNGE siden 😉

2013-06-16 18.46.50Til browniesdesserten blev der serveret cremefraichedressing rørt med vanillekorn. Lækkert, men den søde kage behøvede ikke vanillesødt efter min smag. Men lækkert var det. 

2013-06-16 19.06.47 Her får du lige et par close-up fotos af den lækre brownies, så du kan fornemme hvor svampet og sej den var i konsistensen. 2013-06-16 19.06.54 Ja indrømmet. Vi var en smule småpinlige min datter og jeg. To mobilnørder der gennemfotograferede maden med mobilerne. Det var ikke helt mobil-segmentet der var i restauranten, men vi prøvede at være så diskrete som muligt.

i det mindste er der ikke ringelyd på når man fotograferer? Men folk synes klar at man er vanvittig og det er man vist også. Lidt. Fint dog med foto-pauser undervejs, af hensyn til mæthedsfornemmelsen 😉

Godt at have to timer. God tid og ikke nogen fornemmelse af tjenere der kredser om bordet for at få en smidt hurtigst muligt ud.
2013-06-16 19.07.24

En tur på Skakkesholm kan anbefales hvis du kommer på Grenå-kanten.

P.S.: For en gangs skyld bliver jeg ikke sulten når jeg skriver aftenindlæg. Jeg er stadig så mæt så mæt at end ikke gårsdagens lækre peanutkager kan friste, og det siger ikke så lidt! 😉