Her får du opskriften på en nem pærecrumble med ingefær og sirup. En nem smuldretærte med pærer.
En crumble er den hurtigste kage, du kan bage. Frugt skrælles og snittes og en hurtig smuldredej drysses på toppen – voila.
Den nemmeste kage og den lækreste også. Prøv den med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm.
Du kan bruge næsten al slags frugt eller alle slags bær til en crumble.Dagens kage er en nem pærecrumble – en lækker variant med ingefær, sirup og vanilje.
Der er også lidt havregryn i dejen, for at give den lidt “bid” og ekstra sprødhed. Man kan også bruge rugmel eller andet groft mel.
Jeg er særligt vild med crumble-drysset på toppen af crumblekager og jeg laver altid rigeligt smuldredej på mine kager.
Det er der også på denne. Uhm – rigeligt med dejligt sprødt crumble knas.
Opskriften er rigtigt nem og du får den lige her:
Nem pærecrumble med ingefær – få en god opskrift hér
Ingredienser
- 6 pærer kan erstattes med æbler eller anden frugt
- 2 spsk sukker gerne Muscovadosukker, rørsukker ell. brun farin
Crumbledej:
- 175 gram hvedemel
- 25 gram havregryn kan erstattes med hvedemel eller andet groft mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk stødt ingefær kan erstattes med kanel eller kardemmomme
- 75-100 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/modne dine pærer er
- 2 spsk sirup både lys og mærk kan bruges
- 100 gram blødt smør
Sådan gør du
- Skræl pærerne og skær dem i tern. Vend dem i sukker/brun farin ell. lign. Fordel pærestykkerne i et tærtefad. Mit målte 25x5 cm.
- Bland mel, havregryn, sukker vaniljesukker og ingefær (er pærerne meget modne, er de meget søde og så kan du godt nøjes med 75 gram sukker)
- Smuldr smørret i og siruppen i til sidst. Dejen bliver en smuldrende dej. Drys smuldredejen over pærestykkerne
- Bag crumblen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er sprød og gylden
- Serveres kagen lun med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Crumblen kan laves med æbler i stedet. Brug kanel i stedet for ingefær i så fald
Du kan også bruge anden frugt: jordbær, rabarber, blommer Bruger du frossen frugt, så bland lidt Maizena/kartoffelmel med sukker og vend det i den frosne frugt. Det vil opsuge noget af væden.Pærecrumble med ingefær, sirup og havregryn – en sprød nem og lækker pærekage
Du kan lave en crumble med næsten al slags frugt. Brug gerne den frugt/de bær der er sæson for lige nu, eller som du lige har i din frugtskål.
Vi laver tit crumble, når vi har frugt der trænger til at blive brugt. En crumblekage er en god stop madspilds kage.
Dagens opskrift er en lækker nem pærecrumble, som blev til, fordi vil lige havde 6 pærer i overskud.
Man kan nemlig sagtens bruge runkne æbler/pærer til kagen. Brug også gerne nedfaldsfrugt eller frugt med stødmærker. Bare skær stødmærkerne af.
En crumble er den perfekte stop spild af mad kage. Man får også straks får man næsten bedre samvittighed ved at spise et stykke.
Jeg har lavet et pærecrumble en masse gange og du kan finde en lang stribe opskrifter her.
De er gode allesammen og jeg håber du er frisk på at prøve endnu en opskrift? 🙂
Min datter var hjemme på besøg og hun sagde:
“Mor, denne crumble smager altså bedre end en almindelig pæretærte. Kan du ikke bare bage sådan én hver gang?”
Jo da min ven, det gør jeg gerne, hvis du bare lover at komme forbi og spise den sammen med mig. 🙂
Vi spiste pærecrumblen som dessert med rigeligt flødeskum til. Uhm – den allerbedste. Sikke en skøn dessert. Den fås ikke meget bedre, hvis man spørger mig. 🙂En crumble er virkelig nem at lave, den tager ikke mange minutter.
Sådan laver du den nemme lækre pærecrumble – se billederne her:
Pærecrumblen er rigtig fin at servere til et kagebord, men også som dessert. Flødeskum er perfekt at servere til, men det vil vaniljeis også være. Uhm <3
Har du ikke frisk frugt på lager, kan frosne bær sagtens bruges. Rabarber, jordbær, blommer?
Bland lidt Maizena/kartoffelmel med sukker og vend den frosne frugt heri, det vil opsuge noget af væden.
Prøv en nem pærecrumble – den var et hit i vores familie og jeg er sikker på at den også vil være et hit hjemme i din:-)
Få flere pærecrumble eller pærekage opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hvor stort et tærtefad har du brugt i denne opskrift?