Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje – nem og lækker

  • Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækkerEn crumble er den hurtigste kage, du kan bage. Frugt skrælles og snittes og en hurtig smuldredej drysses på toppen – voila. Den nemmeste kage og den lækreste også, især hvis du serverer den med en god klat flødeskum på toppen.Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækkerDu kan bruge al slags frugt eller alle slags bær til en crumble. Brug gerne den frugt/de bær der er sæson for lige nu, eller som du lige har på lager. Vi laver tit crumble, når vi har frugt der trænger til at blive brugt.

Dagens opskrift er en lækker pærecrumble, som blev til, fordi vil lige havde 6 pærer i overskud. Du kan sagtens bruge runkne æbler/pærer og også frugt med stødmærker, for mærkerne kan bare skæres af.

En crumble er den perfekte Stop madspilds-kage og straks får man næsten bedre samvittighed ved at spise et stykke. 🙂

Jeg har lavet et pærecrumble en masse gange og du kan finde en lang stribe opskrifter her. De er gode allesammen og jeg håber du er frisk på endnu en opskrift? 🙂Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækkerDagens pærecrumble er en lækker variant med ingefær, sirup, vanilje og faktisk er der også lidt rugmel i dejen, der gjorde crumblen ekstra sprød.

Jeg er særligt vild med crumble-drysset på toppen af crumblekager og jeg laver altid rigeligt smuldredej på mine kager. Det er der også på denne. Uhm – rigeligt med sprødt crumble-knas. Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker

Opskriften er rigtigt nem og du får den lige her:

Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker
Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 pærer
  • 2 spsk Muscovadosukker ell. rørsukker ell. farin
  • Crumbledej:
  • 175 gram hvedemel
  • 25 gram rugmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 75-100 gram sukker
  • 2 spsk sirup
  • 100 gram blødt smør

Sådan gør du

  • Skræl pærerne og skær dem i tern
  • Vend dem i Muscovado- rørsukker eller farin
  • Fordel pærestykkerne i et tærtefad
  • Bland mel, rugmel, sukker vaniljesukker og ingefær (er pærerne meget modne, er de meget søde og så kan du godt nøjes med 75 gram sukker)
  • Smuldr smørret i og siruppen i til sidst
  • Drys smuldredejen over pærestykkerne
  • Bag crumblen ca. 30 grader v. 175 grader varmluft
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden.
  • Serveres lun med flødeskum og vaniljeis til

Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækkerMin datter var hjemme på besøg og hun sagde: “Mor, denne crumble smager altså bedre end en almindelig pæretærte. Kan du ikke bare bage sådan én hver gang?”

Jo da min ven, det gør jeg gerne, hvis du bare lover at komme forbi og spise den sammen med mig 🙂

Vi spiste pærecrumblen som dessert med rigeligt økologisk flødeskum til. Uhm – den allerbedste.  Sikke en skøn dessert. Den fås ikke meget bedre, hvis man spørger mig 🙂En crumble er virkelig nem at lave, den tager ikke mange minutter.

Billederne her viser den nemme arbejdsproces:

Pærecrumblen er rigtig fin at servere til et kagebord, men også som dessert. Flødeskum er perfekt at servere til, men det vil vaniljeis også være. Uhm <3Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækkerHar du ikke frisk frugt på lager, kan frosne bær sagtens bruges. Rabarber, jordbær, blommer? Bland lidt Maizena/kartoffelmel med sukker og vend den frosne frugt heri, det vil opsuge noget af væden.

Er du mere modig end jeg, tænker jeg at du sagtens kan prøve at erstatte mere af hvedemelet med endnu mere rugmel? Det giver sprødhed og “bid” til kagen.

Pærecrumblen var et hit i vores familie og jeg er sikker på at den også vil være et hit hjemme i din:-)Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer