Peanut cookies. I dag får du opskriften på sprøde og lækre småkager med peanuts.
I weekenden blev der bagt til den store guldmedalje. Der blev køkkenkreeret og forkælet om familien. Flere slags småkager og kager og mad og brød og…..
ELSKER køkkentid i weekenderne, når tiden er til det.
I de kommende dage får du alle opskrifterne. Har griflet og skrevet huskenoter og kameraet er fyldt med billeder. 🙂
I dag er vi nået til de lækre peanut cookies. Knasende sprøde. Søde og salte. Nemme at lave. Vindercookies 🙂Er du ikke fan af salte peanuts i kage, så kan du fint bruge mandler eller hasselnødder.
Mig? Jeg elsker salte peanuts i cookies og du skulle da næsten vove pelsen også?
Jeg iler med at bringe dig opskriften her. Den er nem 🙂
Peanut cookies – nemme, sprøde og lækre småkager med havregryn
Ingredienser
- 1 æg
- 75 gram blødt smør
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 spsk sirup lyst eller mørkt
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl havregryn kan erstattes af 50 gram mel ekstra
- 200 gram saltede peanuts eller Guldkorn - også et hit
Sådan gør du
- Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør sukker og vaniljesukker i. Brug gerne elpisker, men gaffel eller ske kan også bruges
- Rør ægget i.
- Tilsæt sirup.
- Bland bagepulveret i hvedemelet og rør det i.
- Tilsæt havregryn
- Rør peanuts'ene i til sidst.
- Sæt små dejtoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand. Der kan være ca. 25-30 cookies pr. plade
- Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft (bagetiden afhænger af kagernes størrelse).
- Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde
- Lad afkøle på en bagerist, før du putter dem i en kagedåse.
- Er kagerne for bløde, også efter afkøling, så bag dem yderligere 3-5 minutter
Noter
Cookies med peanuts – sprøde og lækre småkager med salte peanuts
En-to-vupti-kager kunne vi næsten kalde dem. Peanut cookies er nemlig meget nemme at bage.
Jeg puttede en lille portion havregryn i, mest fordi jeg synes det tit giver sprødere kager.
Erstat det blot med hvedemel hvis du synes.
Sirup tilsatte jeg for smagens skyld og fordi siruppen blødgør dejen og samlet set giver flere kager i sidste ende.Har du ikke lige peanuts, nødder eller mandler på lager, så prøv at erstatte med et par 2-3 dl. Guldkorn. Jep guldkorn, de små sukkerristede, poppede hvedekerner.
Guldkornskager er bare det største hit her i familien.
Med store børn er Guldkorns-alderen jo for længst et overstået kapitel, men bare tanken vækker dog stadigvæk gode minder.
Da børnene var små bagte vi tit Guldkornskager til fødselsdage. Åh suk. Bare lige et tip til dig. Måske du stadigvæk har små børn….eller børnebørn? Kagerne kan sagtens varieres med fyld efter eget valg. Tranebær, Snickers, Marsbar, nødder, rosiner….fortsæt selv listen 🙂
På under en halv time kan der være et fad lækre kager klar til jer.
Dejen tager 10 minutter at røre sammen og med under 10 minutters bagetid, giver det super hurtige kager.
Perfekt til den hurtige lækkersult.
Måske det bliver til peanutcookies hjemme hos dig, eller måske Guldkornskager eller en helt tredie version?
Åh alle de kagefristelser – kan vi modstå dem allesammen?
Jeg kan ikke og nu har jeg kastet dig ud i fristelserne. Sikke en redelighed. Håber du kan tilgive mig? 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med peanuts ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hejsa.
Hvor lyder de lækre, men hvor mange kager ca af en potion?
Vh Lena
Guldkorn i småkager? Det har jeg aldrig tænkt på, får næsten lyst til at købe en pakke, bare for at prøve. Ellers er jeg peanut fan.