•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftRabarbersaft – rabarbersødme – sommersmag på flaske <3

I dag får du opskriften på nem og lækker hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, der kan laves på ingen tid.

Hvis du har mange rabarber i haven og gerne have lidt afveksling fra rabarberkagerne og rabarberdesserterne, så prøv at koge en portion rabarbersaft. Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftRabarbersaft smager skønt og kan drikkes både som saft eller blandes i lækre sommerdrinks som f.eks. Mojitos, cocktails og måske også i en frisk og sommerlig Gin og tonic? Saften vil også kunne fryses og nydes som rabarber-ispinde tænker jeg? Kun fantasien sætter grænser 🙂

Den første flaske rabarbersaft er en ægte forårsbebuder og rabarbersæsonen er heldigvis lang – de første rabarber ser vi i april og jeg plukker rabarber så længe de bliver ved med at give. Naboens og mine forældres rabarber høster jeg også og rabarberlækkerier nyder vi hele sommeren. Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Jeg har samlet en masse rabarberinspiration til dig lige her, hvis du er på jagt efter ideer til hvad du kan bruge dine rabarber tilRabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftI dag skal du høre om rabarbersaft og glæd dig, for det både smager skønt og er super nemt at lave.Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftNår saften er kogt, er der en smagfuld “rabarberpulp” tilbage, som du sagtens kan bruge  som kompot på en ostemad. Hvis du blender det, vil det kunne fungere som rabarbersmør. Alt bliver brugt, intet går til spilde.:-)Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftOpskriften er rigtig nem og du skal kun bruge 4 ingredienser: Rabarber, sukker, vand og vanilje. Jeg ofrede mig og brugte en god vaniljestang til rabarbersaften, men har du kun vaniljesukker, så kan du også fint nøjes med det. 

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Rabarbersaft – hjemmelavet saft nem opskrift

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Nem hjemmelavet saft med rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: Rabarbersaft, saft med rabarber
Portioner: 1 liter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber skåret i 2 cm stykker. Anden frugt/andre bær kan bruges
  • 200 gram sukker eller 175 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 1 liter vand

Sådan gør du

  • Vask og rens rabarberne. Skær blad og kun den allernederste brune del på stokken væk. Skær rabarberne i stykker på ca. 1-2 cm
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld 1 liter vand i en gryde og put rabarberne heri sammen med sukker og vaniljemarv. Gem gerne lidt sukker og smag til med det til sidst. Måske du ikke har/får brug for 200 gram
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Kog rabarberne op og lad dem herefter simre ca. 10 minutter ved middelvarme (eller til rabarberstykkerne er udkogte). Rør godt, så de rabarbestykkerne opløses
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Tag gryden af blusset og lad nu rabarbermassen afkøle i gryden i ca. 10 minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra sukker
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Skold en flaske med patentlåg og lad den stå med det varme vand, til du er klar til at hælde saften på flaske
  • Rør rabarberblandingen godt igennem og hæld den nu igennem en sigte. Du kan hælde saften igennem et klæde, men så får du ikke vaniljekornene med og det er ærgerligt. Saften må godt være lidt "rustik" i udseendet synes jeg.
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Jeg lod saften løbe direkte ned i et litermål med hældetud, smart når saften skal hældes på flaske bagefter. Mas pulpen godt med en ske, så du får mest mulig smag med i rabarbersaften
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld pulpen på et skoldet syltetøjsglas - det kan fint bruges som kompot på brød, i kager og desserter
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Hæld rabarbersaften på flaske, luk straks låget og stil aften til afkøling
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
  • Når saften er afkølet er du klar til dit første glas saft. Prøv dig frem, hvor meget saften skal fortyndes, 1:1 eller 1:2
    Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Noter

Rabarbersaften kan holde sig på køl i 2-3 uger. Skal den holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisninger på flasken
Du kan lave saft med anden frugt/andre bær
Frosne rabarber kan sagtens bruges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at lave hjemmelavet rabarbersaft og så smager det super godt

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftJeg synes godt at rabarbersaften må være lidt rustik i det., Saften er lidt sløret og man kan se vaniljekornene. Det er godt synes jeg. Det gør det også meget nemmere at lave rabarbersaften, at den kun skal hældes igennem en si.Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftAlt inklusive, vil du kunne lave en flaske rabarbersaft på under ½ time og du kan snildt lave saft imens du er igang med andre gøremål i køkkenet.

Denne opskrift er en 2-i-1 opskrift. Jeg var netop løbet tør for raberberkompot men med dagens rabarberkompot fik jeg både saft til min frokost OG en ny portion rabarberkompot til ostemaden i morgen tidlig. Smart og rigtigt god stop madspilds-stil 🙂Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftDer blev 1 liter rabarbersaft ud af denne portion og du kan jo sagtens gange portionen op, hvis du har mange rabarber eller mange flasker til rabarbersaften. Jeg havde kun en enkelt flaske med patentlåg, så jeg nøjedes med en lille portion. Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

Det er så nemt at lave saft at jeg hellere vil koge saft flere gange i løbet af sæsonen fremfor at lave en stor portion, men du bestemmer. 🙂 Husk at du skal bruge Atamon, hvis din saft skal holde sig i mere end 2-3 uger.

Det er vigtigt at den flaske du bruger er skoldet og helt ren, ellers vil det forringe saftens holdbarhed meget.Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftRabarbersaft smager skønt og så får det bare den fineste rosa farve. Sommerlig og lækker. Man får jo næsten helt lyst til at prøve en cocktail med den sommersøde rabarbersaft?

Jeg nød et glas kold rabarbersaft til min frokost og det var altså bare et scoop. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve at koge din egen portion rabarbersaft. Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskriftGod fornøjelse med rabarbersaften til dig. Jeg håber også at den bliver et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •