Roastbeef i gryde. En skøn grydesteg med tilbehør: perleløg og flødesovs. Mormormad af allerbedste slags.
Sikke en skøn lørdagsmenu der blev serveret i sommerhuset i dag. Den allerbedste!
En skøn roastbeef med glaserede løg og hertil flødesovs og et lækkert kartoffelfad med grønne bønner.
Der var stor jubel omkring middagsbordet. Min mand proklamerede med julelys i øjnene: “Jeg vil gerne forny abonnementet på dig!”….. Så bliver kærlighedserklæringen da vist ikke meget større, hvad? 😉
Det var en skøn roastbeef og faktisk er det rigtigt nemt at lave også.
Hold øje i butikkerne, med gode roastbeef stege. Nogle gange er de på tilbud, og kan fås til en rimeligt penge.
Hvis ikke, er det et ret dyrt stykke kød. Vi fandt 1 kg til 100 kr og det var et godt tilbud, syntes vi.Vi var 3 til middag og der er 1/3 tilbage af stegen.
Du kan tro, vi allerede glæder os SÅ meget til frokosten i morgen. Uhm – roastbeef med remoulade og ristede løg?
En enkelt af os drømmer også om en roastbeef-sandwich med peberrod. Mon ikke alle bønner bliver hørt? Det tror jeg 🙂
Når man steger roastbeef, skal man holde øje med, at man ikke steger den for længe. Du skal bruge stegetermometer, for at være på den sikre side når du steger den, for det er hulens ærgerligt, hvis stegen får for meget.
Kernetemperatur for roastbeef – hold øje med temperaturen ikke bliver for høj
Er du til helt rød roastbeef, skal stegetermometret kun vise 50 grader.
Foretrækker du stegen mere rosa/gennemstegt, som vist på billederne her, så tilbered den til 55 grader. Vær obs. på at temperaturen kan stige lidt i hviletiden.
Jeg stegte et helt hvidløg og 1 glas perleløg sammen med roastbeef’en. Glaserede løg smager SÅ skønt til oksesteg, så brug gerne det tip.
Brug gern eto glas perleløg. Perløg svinder meget under tilberedningen. og de smager bare SÅ skønt!
Perleløg er ofte en overset ingredienser i køkkenerne. De smager så godt og er det perfekte tilbehør til roastbeef/ oksesteg.
Har du ikke prøvet at bruge perleløg før, så glæd dig til næste gang 🙂
Det er faktisk ikke bruge mange ingredienser, du skal bruge, når du tilbereder roastbeef.
Kig med og få opskriften lige her:
Opskrift på roastbeef i gryde med perleløg og flødesovs – oksesteg med tilbehør
Ingredienser
- 1 roastbeef på ca. 1 kg en anden oksegrydesteg kan også bruges
- Salt/peber
- Smør til stegning
- Evt. 1 helt hvidløg alle fed
- 2 glas perleløg
Flødesovs
- 2½ dl fløde
- stegesky fra stegen
- Kulør
- Jævning
- Salt/peber
Kartoffelfad med bønner og peberfrugt
- 1 kg kartofler
- 700 gram frosne bønner
- 1 peberfrugt i skiver
- 2-3 rødløg i både
- olie
- salt/peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og skær dem i grove stykker. Bland alle ingredienser i et støbejernsfad og steg kartoffelfadet ca. 50-60 minutter v. 175 grader varmluft.
- Krydr stegen godt på begge sider og brun den i smør. Vend stegen undervejs, så alle sider bliver brunet.
- Læg hvidløgsfed fra et helt hvidløg ned ved stegen.Afdryp 2 glas perleløg og hæld dem også ned ved stegen. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
- Når stegen er brunet, sætter du stegetermometer i stegen og sætter stegepanden i ovnen, ind til kartoflerne. De fleste pander kan godt holde til det, men husk grydelap inden du griber om panden, når den skal ud af ovnen igen.
- Lad steg + løg stege i ovnen til kernetemperaturen viser 55 grader. Den skal ca. have ½ time v. 175 grader varmluft. Lad stegen hvile ca. 20 minutter let tildækket. Fisk imens løgene op fra panden.
- Fyr nu imens op for ovntemperaturen, så kartoffelfadet kan blive sprødt og gyldent
- Kog nu panden af med lidt kogende vand, fløde, jævning og kulør. Tilsæt krydderi og evt. 1-2 oksebouillonterninger, hvis du synes saucen mangler smag
- Skær roastbeef'en i supertynde skiver og anret på et fad med de glaserede løg
- Servér straks
Noter
Halløj, hvor var det altså bare en rigtig lækker grydestegt oksesteg – få opskriften her.
Mør, saftig og fyldt med god smag. Et totalt hit! De glaserede løg forsvandt som dug for solen. Dem kan du altså godt lave mange af 🙂
Jeg skar 2/3 del af stegen op og vi frådsede ret meget i kød. Når skiverne er skåret tyndt, føles det som om man er ekstra heldig og får serveret vildt mange stykker.
Skær også gerne dine oksestegs-stykker tyndere ud næste gang. Gør i øvrigt altid det, når du skærer oksesteg.
Jo tyndere stykker, jo mere mør steg. Det er i hvert fald min erfaring.
Det passede så fint, at både kartofler og steg kunne blive færdigt i ovnen på samme tid.
Genialt og strømbesparende også. Inspirationen til det lækre kartoffelfad fik jeg i denne opskrift. Virkelig en nem og lækker ret og helt perfekt til roastbeef!Uhm en lækker grydestegt oksesteg!
Jeg er sikker på, at den vil blive et hit hjemme hos dig, når du serverer den for din familie eller for dine gæster.
De vil juble og hvis du bruger stegetermometer, kan det faktisk næsten ikke gå galt. Se opskriften på den nemme arbejdsproces lige her:
Sådan laver du roastbeef i gryde med perleløg og flødesovs – se billederne her:
Roastbeef er en rigtig vinder-servering. Det er tæt på, at ikke et øje er tørt. Det er så lækkert mormormad. Jeg bøjer mig i støvet for hende mormor dér. Hun er så hamrende god til at finde på klassikere i køkkenet, som vi andre fint kan profitere af. 😉
Nyd din roastbeef menu. Jeg håber – og tror på – at både stegen, flødesovsen saucen og kartoffeltilbehøret vil blive en succes. Dine gæster og din familie vil juble.
Her i huset synes vi det en meget populær middagsret. Bon appetit og rigtig god roastbeef-fornøjelse til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på oksesteg i gryde eller stegeso her:
1.
2.
3.