•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Halløj se da lige en lækker dessert der blev serveret i sommerhuset i dag.

En frisk og sommerlig dessert med skyr, der var ultranem at lave. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Ideen til desserten opstod fordi vi havde vaniljeskyr og piskefløde i køleskabet og så havde vi jo også lige den lækre jordbærkompot jeg lavede forleden.Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

Opskriften på den nemme kompot finder du lige her og du kan bruge alle slags bær.

Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift

Jeg tænker også at desserten vil være lækker med al anden kompot på topping og kirsebærsauce også?

Ideerne piblede. Kunne man mon trylle en nem og lækker skyr dessert med Bastogne-kiksebund?Jep det kunne man og desserten er så nem og lækker, at jeg straks skynder mig at tage patent! 🙂Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Det er denne opskrift du skal høre om i dag og du kan godt begynde at glæde dig. Den må du prøve 🙂

Desserten er et hit om sommeren og om vinteren også, hvor en sommerlig kompot jo sagtens kan laves med frosne bær. Det vækker søde sommerminder at spise bærkompot ved vintertide, skulle jeg hilse og sige 🙂Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Vores søde sommerhusnaboer fik en dessertleverance henover hækken og de små dessertskåle vakte begejstring.De ser da også bare så fine ud i farven <3

Dejligt at kunne gøre de søde naboer glade med lækkerier og de er bare SÅ taknemmelige. 🙂 Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Kiksebunden er med knuste bastogne kiks og smeltet smør, men den lille bund kan du ikke helt se på billederne her. Jeg brugte ca. 1 Bastogne-kiks pr. portion, så det var ikke en stor mængde. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot De krydrede bastogne-kiks gav en rigtig god smag til desserten, men du kan sagtens også bare lave desserten uden kiksebund, hvis du foretrækker det eller ikke lige har kiks på lager. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Dagens dessert er lavet i en lille portion og jeg serverede den i 4 små portionsglas. Jeg synes faktisk at portionen var tilstrækkelig stor alligevel – håber naboerne er enige? 🙂

Desserten er frisk, sød og syrlig på samme tid og med et diskret strejf af krydrede bastogne kiks. Den allerbedste kombi!Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Hvis du skal lave dessert til mange, kan du sagtens fordoble portionen.

Du kan også anrette desserten i en stor portionsskål, men jeg synes det er så fint i små portionsglas, og så var det også lige de forhåndenværende dessertskåle i sommerhusets  skænk, jeg brugte til desserten. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Opskriften på den lækre skyr dessert med jordbær og Bastogne er rigtig nem og du får den lige her: Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

Skyr dessert med bastogne & jordbær kompot

Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
Nem og lækker skyr dessert med Bastogne kiks og bærkompot
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: dessert med skyr og bastogne, jordbærkompot, skyr dessert
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 60 gram Bastogne kiks ca. 4-5 stk. Digestive ell. lign. eller makroner kan bruges i stedet. Kiks kan også udelades
  • 25 gram smør smeltet. Udelades hvis du bruger makroner
  • 0,75 dl piskefløde
  • dl vaniljeskyr alm. skyr, græsk yoghurt, ymer ell. lignende kan bruges
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 8 tsk jordbærkompot anden bærkompot eller kirsebærsauce kan også bruges.

Sådan gør du

  • Smelt smørret - gøres nemmest få sekunder i mikroovnen.
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Knus kiksebundene - det gøres nemmest med en kagerulle. Lad kiksene blive i en plasticpose imens.
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Rør det smeltede smør med kikseblandingen og fordel 1/4 i hver portionsglas. Pres blandingen lidt sammen med en ske og stil glassene til afkøling imens du laver skyr cremen.
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Pisk fløden til skum. Den må godt være lidt stiftpisket
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Bland vaniljeskyr og flødeskum og smag til med lidt vaniljesukker. Sød ikke skyrcremen for meget, da kompotten også søder en del
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Fordel skyrcremen i portionsglassene. Sørg for at der kommer samme mængde i hver glas
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
  • Stil glassene på køl, til de skal serveres. Læg et par tsk jordbærkompot på hver glas lige før servering.
    Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

Noter

Det er nemt at lave kompot selv - få en nem og lækker opskrift på jordbærkompot her
Hvis du bruger ymer, græsk yoghurt eller skyr uden vanilje, så vil du skulle søde cremen lidt ekstra.
Desserterne kan holde sig på køl i et døgns tid, hvis du venter med at lægge kompot på toppen.
Desserterne kan også laves i en større serveringsskål.
Kiks kan udelades eller du kan også undlade smørret i kikseblandingen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker skyr dessert med vaniljeskyr, bastogne kiks og jordbærkompot

Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Det er en meget nem og lækker dessert du kan trylle ved at følge dagens opskrift.

Hvis du springer punktet med kiksebunden over, så vil du kunne lave desserten på få minutter. Kiksebunden giver dog ekstra god smag og giver desserten lidt “kant”, så prøv du også gerne den variant.Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot De sprøde krydrede kiks gør noget godt for desserten synes jeg, men du bestemmer selv om du vil udelade dem eller evt. erstatte dem med andre kiks f.eks. Digestive eller havrekiks.
Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Halløj en lækker sommerdessert. <3

Det er bestemt ikke sidste gang vi laver denne dessert her i huset og jeg vil huske den, når vi får gæster engang. Desserten kan nemlig sagtens forberedes i god tid og så er det bare kompotten der skal lægges på til sidst. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot Desserten vil være perfekt at servere en dag det er svedende varmt og så synes jeg også at den vil pynte så fint på et dessertbord, hvis den anrettes i små glas.

Du kan hakke lidt chokolade groft og drysse på toppen, men det er faktisk ikke nødvendigt, da desserten er rigeligt sød i sig selv. Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

Vær obs på ikke at søde din kompot for meget, bærrene må stadigvæk godt have lidt skarphed i sig.

Jeg tænker at du kan bruge alle slags bær til kompotten? Måske lidt æble- eller pæremos også kunne være et hit? Jeg tror det.

Nu har jeg vist del billeder nok af den lækre dessert og min overstrømmede begejstring må vist også hellere snart tage en ende. 🙂

Kast du dig roligt ud i den lækre skyr dessert – her i familien giver vi den vores allerbedste anbefaling 🙂Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot


  •  
  •  
  •  
  •  
  •