Småkager med kartoffelmel. Her får du opskriften på sprøde lækre glutenfri kager kartoffelmel.
Småkager med kartoffelmel og vanilje – de sprødeste kager, der næsten smelter på tungen.
Småkagerne er lavet på få minutter og så er de ovenikøbet gultenfri!
Kagerne kan nydes med velbehag af alle. De er særligt gode at servere, hvis du skulle kende én med glutenallergi. Måske du også bare gerne vil prøve at undgå gluten og hvedemel?
Småkagerne er bagt med kartoffelmel og opskriften er super enkel og meget nem. Du skal kun bruge ganske få ingredienser.
Brug gerne en vaniljestang, hvis du har, ellers så kan vaniljesukker også sagtens bruges.
Jeg lavede småkagerne som gaffelkager, og satte et fint gaffelmønster i kagerne, der dog forsvandt under bagningen.Gaffelkager kalder jeg ikke lige kagerne så, men mønstret kan du da se en lille smule af her 🙂
Brug dog gerne gaffeltricket alligevel, for det gør at kagerne bliver fladere fra starten og derfor mere sprøde.
Opskriften på småkagerne med kartoffelmel får du lige her:
Glutenfrie småkager med kartoffelmel & vanilje – nemme, sprøde og lækre. Få opskriften her
Ingredienser
- 250 gram kartoffelmel du kan skifte kartoffelmelet, eller evt. bare halvdelen, ud med almindeligt hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram flormelis almindeligt sukker kan bruges
- 2-3 tsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
- 100 gram smør blødt
- 1 æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Bland kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver
- Smuldr smørret i og saml dejen med ægget. Ælt, til dejen kan samles til en kugle. Lad gerne dejen køle min. 30 min i køleskab, men det er ikke nødvendigt
- Tril små dejkugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Tryk kagerne flade med en gaffel. Der kan være ca. 25 kager pr. bageplade.
- Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Lad kagerne køle helt af, før du putter dem i kagedåse
Noter
Sprøde småkager med og vanilje og kartoffelmel – hurtige kager, der smelter på tungen
Der er ikke gluten i kartoffelmel og derfor kan du sagtens bruge det, når du vil bage glutenfrie småkager.
Du vil opleve, at kagerne er meget mere sprøde og porøse i konsistensen og de smelter faktisk næsten på tungen.
De er helt anderledes end almindelige småkager, men meget lækre. En stor anbefaling fra mig til dig.
Brug gerne meget vanilje til kagerne, eller anden smagsgiver f.eks. kakao, kanel, kardemomme eller hvad du nu ellers kan finde på?
Tjek f.eks. også denne opskrift med kanelsukker ud her?
Lad gerne dejen køle min. 30 min i køleskab, før du lægger dem på bagepladen, så vil gaffelmønstret blive tydeligere.
Hvis du er utålmodig, kan du dog også sagtens trille dejkuglerne straks. Pyt med de gaffelstriber 😉Jeg bagte kagerne for et par uger siden og har lige testsmagt igen. Kagerne er stadigvæk super sprøde og de smager fuldstændigt som om de er nybagte.
Geniale småkager at bage, hvis dine kager skal holde sig længe, så spring du bare en portion.
Kagerne er dog spist længe før de når sidst holdbarheds-dato. 🙂
Få flere opskrifter på glutenfrie kager her:
1.
2.
3.
4.
De er meget tørre at spise. Man skal have noget at drikke ved siden af. De smager fantastisk.