Stop madspild – stop brødspild. Hvidløgsbruschetta med tomat og krydderi

Hvis man, som jeg, indimellem bager lidt meget brød. Lidt for meget brød. Hvis man indimellem bager brød, der flopper, som ikke vil hæve, men som bare forbliver flade, men som alligevel er for gode at smide ud.

Så kan man lave hvidløgsbrød med tomat og krydderier på. Tomatbruschetta.

Det er så enkelt at det næsten er hurtigere end at bære brødet i skraldespanden eller ud til havens fugle.

Du skal bruge : 

Brød (gerne flækkede grovboller)

Hvidløgsolie

Tomater

Hvidløgspeber og salt til toppen.

Evt. frisk basilikum?

Fremgangsmåde : 

Flæk brødet. Pensl halvdelene med hvidløgsolie (man kan købe den færdigblandet eller man kan lave den selv. Pres 2 fed i en halv kop olie. Du kan også undlade hvidløg, hvis du ikke er så vild med det, og nøjes med olien).

Vær lidt rundhåndet med olien når du pensler. Det er den der gør brødene sprøde og lækre. Ja ja jeg ved det. Vi skal tænke på kalorierne, men altså, i færdigkøbt hvidløgsbrød er der langt mere fedt i og dette brød er med fuldkorn og meget mere mættende. Ja jeg er fyldt med gode undskyldninger 😉

Når brødene er penslede, lægges tomatskiver på. Disse pensles også med olie og drysses med krydderi på toppen. Jeg brugte mit yndlings hvidløgspeber. Husk at tomater skal krydres godt, da de er ferske i smagen.

Brødene kan tilberedes på et kvarter, eller deromkring. Fastfood i den sunde knasende sprøde ende, ja tak! 🙂

Nu skal brødene i ovnen på 225 grader varmluft i 10 minutter (ca). Brødene skal blive knasende sprøde og lækre og tomaterne bagte. Kan du mon fornemme det her? Måske skal de have et kvarter? Kig til dem et par gange.

Brødene kan spises som tilbehør til suppe, som tilbehør til dagens ret i mange afskygninger, gerne pastaretter, eller de kan spises som frokostbrød i weekenden.

Effektiv måde at få ryddet ud i brødkassen på. Stop madspild. Stop brødspild. 🙂

 

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer