Uventede gæster? Lækre kokosmakroner på et kvarter

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pludselig til aftensmaden indskød manden…”Beboerforeningens bestyrelse kommer forresten forbi i aften. Om 1 time”.

Fedt mand. Lidt sent at få sådan en melding, når man normalvis ELSKER at stå længe og BAGE til den der bestyrelse. Jeg ELSKER jo når der er en anledning til at bage. Genialt når der kommer gæster, så slipper vi jo også for at spise det hele selv? SELVFØLGELIG skal der bages når der kommer gæster!

Men altså hallo. Klokken var 18.30. Gæsterne blev annonceret til 19.30. Forinden var vi som hvirvelvinde nødt til at få ryddet ud, ryddet op, skabt siddeplads til 8, og fejet lidt nullermænd sammen. Hold da op hvor det hurtigt kommer til at flyde med sedler fra skolen, nye skoleskemaer, bøger der skal pakkes ind osv.

Kort fortalt. Bagelysten var der. Intentionerne og ambitionerne mange, men tiden var overordentlig knap.

Kokosmakroner har reddet mange kage-tidskritiske-situationer her i familien. De tager ingen tid at lave, smager som en million og opskriften er vildt nem! Kan huske den ALTID! Når som helst og hvor som helst! Midt om natten! 🙂

Opskrift på kokosmakroner :

2 æg

200 gr kokosmel

2 dl sukker.

Evt. 50 gr. hakket chokolade.

Evt. et par spsk. flydende kærgården.

That’s it!  Det er til at huske, ikke? 😉

Der røres en æggesnaps af æg og sukker. Når den er tyk og hvid røres kokosmel i. Brug gerne køkkenmaskine eller elpisker. Bliver dejen for tør så tilsæt lidt flydende Kærgården til at samle dejen. Tilsæt evt. hakket chokolade.

Det er faktisk det. Genialt ikke? Virkelig nemme og lette de dersens makronert! 🙂

Kagerne sættes på bagepladen med 2 spiseskeer. Der behøves ikke så megen plads imellem hver, da de ikke hæver særligt meget op. Dyp evt. fingrene i koldt vand og form dejen lidt op i en spids. Så ser de smukke(ere) ud! Mette Blomsterberg trick luret på TV! 😉

 

Lækker konfektagtige lækkerbiskener 🙂

Kagerne sættes i en 175 grader varm ovn og bages i 8-10 minutter. Måske lidt mere. Kig til dem de sidste minutter, de kan nemt brænde af på den spidse top. Hvis de er for blege og bløde, så giv dem lidt ekstra tid.

Kagerne skal være gyldne og sprøde. En HIMMELSK duft af kokos melder sig i huset.

Der kommer også lige én hvor chokoladen tydeligt kan ses, til slikmundene 🙂

Kagerne havde taget præcist 17 minutter sharp fra tanke til handling til færdige kokosmakroner.  Wow og det bliver virkeligt fornemme kager!

Jeg bilder mig ind at de er rimeligt fedtfattige (men det passer nok ikke), da der ikke er særligt meget fedtstof i dejen. Hm, hm men der er vist noget med at kokosmel er temmeligt fedtholdigt? Tra la la. Det hørte jeg vist ikke ;-D

Nåede lige at få taget disse fotos inden det vrimlede ind af døren med bestyrelsesmedlemmer. De syntes også godt om duften og om kagerne. Der var en tilbage i fadet da de gik. Havde HELDIGVIS lige nået at tilkæmpe med et par stykker til børnene og jeg 😉

Det skulle være en helt almindelig torsdag hvor bagenørden skulle styre sin trang til at bage. Især trangen til at bage usunde ting. Det gik så ikke. Heller ikke den dag 😉

Prøv dem. De hurtigste og lækreste kager i verden 🙂

P.S.: Smør og chokolade kan udelades men gør alligevel bare makronerne SÅ meget bedre at de næsten er et must. Du kan nøjes med 1-2 spsk. flydende smør.

P.P.S: Du kan også smelte chokolade og pensle under bunden, lade det stivne og du har kokosmakroner med chokoladebund. Jeg foretrækker dog, når det skal gå hurtigt, at hakke chokoladen i.

P.P.S : Hjemmelavede kokosmakroner smager 1000000000000000 gange bedre end købte!

God fornøjelse!

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

13
Skriv en kommentar

7 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Emma

hvor mange personer er der til

Thora

Hej.
Tak for opskrift, som nu er blevet fulgt nogle gange! 🙂
I stedet for Kærgården har jeg haft succes med at putte en skefuld af Urtekrams kokosolie i dejen. Det hitter! 🙂

Vibeke

Hvor mange bliver der til i én portion?
og tusind tak for den nemme og hurtige opskrift jeg lige skal bruge i aften 🙂

Mvh Vibeke

Ellis Jakobsen

Jeg har lige bagt kokosmarkronerne med lidt haselnødder der bliver de ikke ringere af

Sus

Har i aften bagt mit livs første kokosmakroner efter din opskrift. Det var supernemt og tog virkelig ingen tid. Faktisk tog det omtrent længere tid at dyppe bundene i smeltet chokolade :-). De smager rigtig godt.

Abigail Sortberg

You made my day !! Lige nu går min far og sætter min nye højseng op sammen med min venindes søn på 11 år. Fantastisk lige at på så kort tid have sådan nogle nemme og hurtige kager!
Fantastisk hjemmeside!!!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer