•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tænk sig, at det letteste brød i verden at lave samtidigt også kan være det bedste brød ja og så også lige samtidigt det smukkeste?

Altså proceduren er lidt langsommelig, men fortvivl ej. Dejen er vildt let! Jeg har lavet et indlæg før om det gode brød, men jeg har lavet flere brød. Nye brød efter samme opskrift, med meget mere spiselige fotos. Dem skal du da se! Derfor kommer der lige en lynopskrift og kort rids af fremgangsmåde

Opskrift på Verdens Bedste Brød :

5 dl vand

Gær på størrelse med en ært

1 tsk salt

10 dl. mel (erstat evt 1-2 dl med en grovere melsort. Ikke for meget groft her. Jo grovere mel, jo mindre hæver brødet op. Det siger min erfaring ihvertfald mig. Hører gerne om andres erfaringer?)

That’s it!

Dejen røres hurtigt sammen på under et minut og stilles på køkkenbordet i ca. 8 timer. Rør den sammen om morgenen og du har lækkert brød til aften. Hyggeligt at tænke på, at man har en boblende dej der venter på en derhjemme.

Stil dejen i røreskålen og dæk den med film.

Når du kommer hjem hældes dejen over i et oliesmurt fad, som igen dækkes med film. Her skal dejen stå et par timer.

Efter et par timer stiller fyrer du op under din ovn. Fyrer VIRKELIGT op. På MAX! 275 grader i ca. 20 minutter. Du sætter din støbejernsgryde med låg ind i ovnen så den også bliver godt gennemvarm.

Når gryden er nærmest rygende (pas VIRKELIG på her! Har været SÅ tæt på slemme brandskader på fingre og underarme!) så hælder du dejen i. Du kan høre den syde og svitse. Sådan skal det være.

Gryden sættes i ovnen i 25 minutter på 250 grader. Når toppen er ved at blive gylden tager du låget af gryden. PAS VIRKELIG PÅ HER OGSÅ. Knoppen på låget er brændende varmt. Pas også på hvor du lægger låget. Det kan nemt ødelægge en køkkenbordsplade af træ (for ikke at snakke om små børnefingre. GYS!)

Det sidste kvarter bager brødet uden låg. Sluk gerne ovnen lidt før og udnyt eftervarmen.

Hæld forsigtigt brødet ud på et skærebræt og lad det køle af i et kvarters tid (pas på du ikke brænder dig). Gryden er stadig rygende varm. Lad den stå på komfuret og køle af.

Nu har du bare det LÆKRESTE brød! Det mest knasende, sprøde, luftige, seje, skønne brød. Du vil tænke. Hvorfor har jeg dog ALDRIG bagt brød på den måde før??

Prøv brødet med nylavet syltetøj og hør fuglene synge. Prøv det med friskrørt hvidløgssmør og oplev din familie ELSKE dig for det gode brød.

Brødet smager en lille bitte smule af lejrbål, på den gode måde altså. Det er allerbedst på dagen, skal faktisk helst spises der, så vær gerne grovsultne alle mand, før I sætter jer til bords. 

Prøv brødet med hvid Nutella. Så har du en ekstra heldig dag.

Prøv også at dyppe det i en lækker nylavet suppe eller spis det med nylavet tunmousse. OH LA LA!

Jeg siger det igen. Du vil virkelig tænke.

HVORFOR har jeg dog aldrig lavet dette fantastiske brød før?

Sorry for mine MANGE monsterstore brødbilleder her. Men er simpelthen bare forelsket i det gode brød. Kan svælge i billeder af det og elsker tilfældigvis også mine brødfotos denne gang.

Udendørs belysning er bare den bedste foto-belysning. Jeg kommer sådan til at mangle mit udendørs fotostudie til vinter!

Dette billede er mit favorit brød-billede. Bemærk lige den seje boblede krumme! Elsker lyset på det billede! Lidt “blue” stemning over det. Minder mig om en dejlig aften på terrassen og et dejligt måltid i det fri.

Prøv det. Det gode brød. Verdens Bedste Brød. Verdens Smukkeste Brød.

🙂

Snup en humpel med iskoldt smør på og et let drys salt. Måske en nykogt kartoffel i skiver, lidt purløg og mayonnaise?

Sidste brødbillede i denne omgang. Promise. 🙂

Tak fordi du gad kigge med!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •