Florentiner med valnødder og hasselnødder – sprøde og lækre

  • Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre

Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre Vi er i sommerhus og det er februar, tåge og regn:

Indehygge. Brændeovn. Sofatæppe og en legesyg Kallehund. Slet ikke det værste dagsprogram i en weekend. Jeg futtede alligevel lidt rundt og satte hylder og radiatorer op og hov, under oprydning i spisekammeret fandt jeg to store poser nødder, til overs fra julen. Hm, hm. Spirende nødde-florentinerdrømme poppede pludselig op i mit sind.

Sprøde, karamelagtige, knasende….Men først skulle alle nødderne jo knækkes?

Heldigvis var Mikkel – min søn – let at lokke. Han gad godt – helt uden tvang. Måske det var ved tanken om sprøde nøddecookies forude? Man kan sige, at der i den grad var lokkemad og en “gulerod” spændt for næsen 😉Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækreMikkel gik ombord i nøddebunkerne med nøddeknækkeren. “AV!” blev der indimellem råbt, når fingeren kom i klemme. Tålmodigt fortsatte sønnikke “nøddeknækkeriet” og pludselig var nødderne befriet. Skallerne blev puttet i brændeovnen og er du vimmer hvor de brændte godt. Bare lige et tip til dig 🙂

Det blev til 400 gram valnødder og hasselnødder – det synede ikke af meget, når man tænker på hvor lang tid den stakkels dreng var i gang. Jeg var lettet, for der var jo rigeligt til florentiner-cookies.

To store skåle med nødder blev fyldt, hovedparten var valnødder.Jeg er TOTALT vild med florentinere. Måske har du før læst på bloggen om vores besøg hos den gode bager i Hune? Der køber jeg ALTID florentinere og de er bare så lækre!

Hvis det skal være helt rigtigt, skal der smørcreme i en florentiner og den ene ende af kagerne skal dyppes i chokolade.

Dagens florentinere blev dog den “nemme” version, altså bare bagt som cookies. Det kan man altså fint nøjes med, men vil du gerne prøve en version med smørcreme, så kan du finde en rigtig god opskrift på smørcreme lige her.

Sådan ser en ægte florentiner ud. Nøddekaramel. Uhm. Verdens skønneste kage, hvis man spørger mig. <3Billedresultat for bagenørden florentinerHm, hm. Jeg var jo lidt skeptisk, kunne jeg mon godt bage florentinere af vanødder primært?

Det måtte da komme an på en prøve og hvo intet vover, intet vinder, du ved. 😉Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækreHalvdelen af nødderne blev hakket groft og stoppet i en lækker karamelblanding og halløj hvor blev det altså bare nogle lækre kager!Jeg iler med at bringe dig opskriften på dagens florentinere. Du kan bruge lige de nødder du har på lager- mandler og hasselnødder tror jeg er bedst, men valnødder kan også fint gå an. De er lækre i kager! Måske du også har et julenøddelager du lige kan få en rask svend til at knække? 😉Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre

Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 32 stk.
Det skal du bruge:
  • 125 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk fløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 150 gram grofthakkede nødder (valnødder, hasselnødder eller mandler/mandelflager)
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, sukker, fløde, vanilje og sirup i en gryde.
  2. Rør godt.
  3. Rør hvedemelet i
  4. Lad karamellen simre ved svag varme imens du hakker nødderne groft.
  5. Tilsæt nødderne og sluk for blusset.
  6. Lad karamelblandingen køle på blusset ½ time
  7. Tril valmøddestore kugler og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tryk kagerne lidt flade med en palet eller håndroden.
  8. Der kan være 12 pr. plade og der bliver ca. 32 kager, afhængig af størrelse.
  9. Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  10. Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten.
  11. Lad kagerne køle helt, før du flytter dem over på en rist.
  12. Opbevares i beholder med tætsluttende låg, med madpapir imellem, så de ikke klistrer.
  13. Den ene ende af kagerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade ell. bunden kan pensles.
  14. Kan evt. lægges sammen med smørcreme.

Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækreHvis du spørger mig, er det lige før jeg synes, at kagerne smager bedst uden smørcreme og chokolade. Så er de nemlig ikke alt for søde.

Skal vi ikke bare sige, at det er den allerbedste kageanbefaling, når man kan spise 5 kager lige i rap og stadigvæk have lyst til én til? 🙂

Det kunne jeg/vi med disse kager. Wow! De vil være skønne med frisk frugt og et par kugler is til, men det vil også være perfekt at bage florentinerne som store bunde, til en nøddelagkage med flødeskum i måske?Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækreAlene smager de altså også bare godt. Du kan sagtens nyde dem som de er. Sprøde og knasende lækre og virkelig nemme at lave – hvis man altså ser bort fra nøddeknækkeriet 😉

Her ser du billeder af fremstillingsprocessen fra start til slut. Mega nemme kager.

Skønne, små, lækre småkager. Knasekager, som du vil synes særligt godt om, hvis du er fan af nødder og karamel. Opskriften minder temmelig meget om denne opskrift på disse grove karamelcookies – halløj de er også lækre!

Øv også, at nødder er så bekostelige? Hold godt øje og forsyn dig, når der er gode tilbud. Måske du kan købe overskydende “julenødde-lagre” et sted og selv gå i gang med “knækkeriet”?

150 gram er heldigvis ikke vildt mange, så du vil ikke blive ruineret, hvis du skal købe nødder til dagspris. Kagerne er så lækre, at de vil være hver en øre værd. Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækreNæste gang jeg bager florentinere, vil jeg prøve med mandler alene og så vil jeg prøve at bage dem i en lille form. Det tror jeg også kunne blive et hit? Så bliver kagerne nemlig lige store og vil bevare samme form under hele bagningen. Glæder mig!

I denne weekend er vi i sommerhus og her har vi alle fornødenheder. Dog hersker der stadig på bagefronten lidt det fornødne søms princip. Vi har fået en kagerulle i sommerhuset, vi har sirup, natron, rørsukker, flormelis og rigtigt smør i rigelige mængder. Alt hvad hjertet kan begære, dog ikke lige de små linseforme af metal, som ligger derhjemme. Pyt.

Kagerne er da fine som de er, synes du ikke?

Tror lige jeg snupper en ekstra. Kan vi ikke bare kalde det “testsmagning?”…..til der ikke er flere? 🙂
Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre

Jeg håber du har den skønneste weekend – det har jeg 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Yuki 14. juni 2017 af 22:36- Svar

    Hej, jeg ledte efter en florentin opskrift med græskar kerner, da jeg ikke kan tåle de fleste nødder, men fandt ingen. Så fandt jeg din opskrift…

    Jeg tog 100 g øko græskarkerner og 40 g øko solsikkekerner som jeg ristede let på tør pande. Da de begyndte at tage farve tilsatte jeg 10 g sesamfrø rørte rundt og tog panden af varmen. Så fulgte jeg din opskrift og brugte de ristede kerner i stedet for nødder. Jeg brugte en mini muffin form og fik 24 superlækre tykke karamelkager.
    Tak for en god opskrift

    • Gitte Hansen 17. juni 2017 af 21:00- Svar

      Uhm – ej hvor godt du skriver den gode ide til mig og dejligt du kan tænke alternativt, nu du har nøddeallergi.
      Det lyder som nogle rigtigt lækre kager du fik lavet der. De skal da absolut prøves engang.
      tusind tak for tippet og rigtig god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anette 7. februar 2017 af 12:30- Svar

    Mmh lyder super godt.

    Ved min mors sommer cafe fløj hendes ret med valnødder ud af døren så jeg føler med sønnens fingre, efter at have knækket knap 3 liter valnødder. ..

    Har du forøvrigt en god opskrift på ingefær kager, altså de store hårde cookies med masser af ingefær smag.

    • Gitte Hansen 7. februar 2017 af 19:16- Svar

      Ja sikke en hård knækkeopgave. Tak for din historie 🙂
      På bloggen finder du flere opskrifter på ingefærkager f.eks. disse som vi var helt vilde med her i familien-. Du kan erstatte rugmel af alm. hvedemel, hvis du ønsker knap så grov en variant.
      Det er disse der kommer tættest på tror jeg? Kig forbi opskriften – den er nem 🙂 http://nogetiovnen.dk/ingefaerkager-med-sirup-og-rugmel-sproede-og-nemme/
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Anette Bruntse 5. februar 2017 af 16:04- Svar

    Hej
    Vi har ikke skrevet sammen før – jeg er mest med på en kigger. Du efterlyste en gang creme til florentinere. Her er et bud. De er rigtigt lækre. Gode med appelsinsmag, men kan dog blive lidt “vamle”, så måske skal det undlades. De bliver fantastiske i silikoneform – bøjer lige enden opad, så de bliver meget autentiske lagt sammen 2 og 2 med den lige siden mod cremen og “mexicanerhattene” opad.
    25 gram pistacienødder, hakkes
    50 gram mandler, hakkes
    25 gram hasselnødder, hakkes
    50 gram røde coctailbær eller amarenakirsebær, hakkes
    (50 gram kandiseret appelsinskal)
    100 gram smør smeltes med fløde og sukker i gryde og nødder tilsættes. Varm langsomt op til kogepunktet og rør.
    100 gram sukker
    2 spsk fløde

    1 tsk på en plade eller allerbedst i silikoneforme (fom med 12 stk f. eks)
    180 grader i 10 minutter

    Smørcreme: 100 gram smør, 150 gram flormelis, 1 past æggeblomme, 1 appelsinskal. Pisk smør og flormelis, pisk æggeblommen i.
    Pynt: 100 gram mørk chokolade. Smeltes. Dyp kagerne halvt inden de lægges sammen 2 og 2.

    • Gitte Hansen 5. februar 2017 af 20:22- Svar

      Hej Anette

      Tusind tak for tippet og for den lækre opskrift. De lyder da bare for lækre de kager! Sikke en skøn appelsincreme! Jeg kan sagtens forestille mig at det bliver den lækreste creme. God ide at tilberede dem i forme, jeg vil se om jeg kan finde nogle i mine køkkenskabe, mener jeg fik nogen i en gave engang. Det må jeg vist lige have tjekket ud.
      Tak for tippet og tak fordi du tog dig tid til at skrive opskriften til mig/os her på siden 🙂
      Dejligt du er med på en kigger og også er så sød at skrive en kommentar. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar