Fødselsdagsboller & fødselsdagsfoccacia


DSC_2882

 Måske du snart er ved at være træt om mine weekendudskejelser?

De sidste dage har jeg skrevet om weekendens kagebord med fødselsdagslagkage , havregrynssmåkager og de ti liter millionbøf

De helt store udskejelser! Vi fejrede dobbelt-fødselsdag for mine store teenagere og havde inviteret gæster fra nær og fjern, store som små.

I dag skal du høre om de store hvide bløde luftige fødselsdagsboller og foccacia-madbrødene, vi spiste til millionbøffen.

DSC_2885

DSC_2892

Begge dele er et hit og det er ikke nye opskrifter. Jeg har skrevet om dem før, men billederne er nye. Måske kan de inspirere dig?

Til en rigtig fødselsdag her i huset hører der fødselsdagsboller , uden skyggen af kerner. De er et must (især for børnene, store som små). Jeg bager dog også grove boller, og dem er de voksne mest vilde med. Kærlighed til kerner kommer åbenbart senere i livet?? 😉

Opskriften på succesfulde fødselsdagsboller finder du her. Opskriften er gået i arv fra en gammel veninde og originalopskriften er efterhånden slidt i laser! Lige præcis denne opskrift sender jeg min allerbedste anbefaling 😉

DSC_2937

 Fødseldagsbollerne anrettes i kurv og pyntes med flag. Det er vigtigt, at pensle bollerne med pisket æg/mælk, så de får den helt rette let skinnende overflade.

DSC_2884

Bollerne hæver en hel del, da der er 100 gram gær i (ret vildt, når man tænker på, at jeg til den koldthævede dej kun bruger en ærtestor klump gær?)

Nogle gange bliver man overrasket over hvor meget dejen egentlig hæver!

Mine boller stod alt for tæt på bagepladen, det blev hurtigt klart for mig, så jeg tog en stribe boller fra og lagde dem i mit hjerteformede Le Creuset fad (fadet blev penslet med flydende margarine først).

DSC_2883

 Og prøv lige at se, hvor smukt det faktisk kom til at se ud! Jeg satte hele fadet på kagebordet, og det pyntede lige lidt ekstra, med boller i hjerteform, synes jeg.

Smagen var jo helt den samme, men anretning og serveringsform kan betyde meget for helhedsindtrykket/smagsoplevelsen.

Bare lige et tip! Måske du også har et fint fad du kan servere dine boller i?

Det næste fødselsdagsbagværk du skal høre om i dag er foccacia-brød, som jeg laver glad og gerne. Tit.

DSC_2891

Her må bagenørden bekende, at det faktisk er en færdigblanding der ligger til grund… Amo’s Ciabatta-brødblanding. Den kan jeg godt anbefale!

Du kan finde mere præcis anvisning på foccacia-brødene hér .

Her må du nøjes med et foto-shoot:

DSC_2893
DSC_2894 DSC_2895

Ikke fordi jeg går særligt meget op i farve, stil og borddækning, men det flaskede sig faktisk sådan at duge, servietter, brødkurve og foccacia passede så fint sammen farvemæssigt.

Forårsgrøn kulør er et hit på denne årstid! 🙂

Det ser prof ud, og så var det faktisk slet ikke gennemtænkt. Servietter er købt i IKEA for ingen penge og dugene købt billige i jysk. DSC_2897

Smukke roser var der også på bordet. Købt for en tyver i KIWI.

Det behøver ikke koste en million, at få et bord til at LIGNE en million. Friske blomster er et “billigt” trick 🙂
DSC_2914

Nu er det vist også snart ved at være slut med fødseldagsindlæggene. Nå nej, mangler et indlæg om den farverige fødselsdagssalat…..

Aftale! Vi ses igen i morgen! 🙂

DSC_2932

Mere inspiration

Læg en kommentar