Fyldt kalkunbryst i baconsvøb

  • Fyldt kalkunbryst i baconsvøb

Fyldt kalkunbryst i baconsvøbHer et tip til en nem, sund og fedtfattig aftenmenu.

Det er jo januar og jeg prøver at ryste julesmåkagerne og julesulet af mig. Det går ikke altid lige så godt, som jeg også skrev til dig om i går, men i dag er det gået så fint (lige bortset fra de 5 Johan Bülow-lakridskugler og den hvide chokoladefrø jeg “kom til” at spise, næsten helt uden jeg opdagede det.  Jep jeg bekender straks mine synder! ;-).

Vi spiste det lækreste kalkunbryst fyldt med krydderurte-flødeost og baconsvøb. Er du helt kalorieforskrækket, så spring gerne flødeosten over og brug kalkunbacon.Fyldt kalkunbryst i baconsvøbDet er det nemmeste i verden at lave et fyldt kalkunbryst og er du heldig, så rækker portionen til 2 dage. Vi er 3 omkring middagsbordet her i huset, men 3 voksne, der spiser godt. Jeg måtte vogte som en høg over den sidste halvdel, men vi blev fint mætte af 2 skiver hver.

Vi spiste en lækker pastasalat til kalkunbrystet og det passede bare perfekt til. Du kan finde påskriften på en nem og lækker pastasalat lige her.

Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager

Du kan fint droppe flødeosten i kalkunbrystet, men den er rigtig god at fylde kalkunbrystet med, for den giver både smag og saftighed.

Fyldt kalkunbryst med flødebryst er en lækkerbisken og du får opskriften lige her 🙂Fyldt kalkunbryst i baconsvøb

Fyldt kalkunbryst i baconsvøb
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Fyldt kalkunbryst i baconsvøb
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til to dage
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 helt kalkunbryst gerne på 1 kg
  • 1 bæger flødeost med krydderi - gerne light (buko, philadelphia ell. lign. Krydderurteost eller hvidløgsost, vil være perfekt, men en Pikantost vil også være fin)
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Tilbehør: Pastasalat
Sådan gør du:
  1. Krydr kalkunbrystet godt med groft salt og hvidløgspeber på begge sider
  2. Skær en lomme midt i eller på siden af kalkunbrystet.
  3. Fyld flødeosten i lommen - det gøres nemmest med en smørekniv
  4. Saml kalkunbrystest lidt sammen og vikl bacon omkring
  5. Steg kalkunbrystet 45-50 minutter nederst i ovnen v. 175 grader varmluft eller til en kernetemperatur på 75 grader.. Kalkunbrystet bliver også lækkert på grill.

Fyldt kalkunbryst i baconsvøbGrillet kalkunbryst smager godt, men det ovnstegte kan nu også fint gå an. Det er en nem og overskuelig hverdagsmenu, som kræver ganske få forberedelser. Selv indkøbssedlen bliver overskuelig kort 🙂

Pastasalaten kan du lave af en rest pasta, men du kan også koge en frisk portion, hælde det kogende vand fra og så erstatte med koldt vand, det afkøler pastaen hurtigt. PastasalatEn nem og ganske fin onsdagsservering og tippet er nu hermed givet videre til dig. Måske der også skal fyldt kalkunbryst på menuen hjemme hos dig en dag? 🙂
Fyldt kalkunbryst i baconsvøb

Mere inspiration

Læg en kommentar