•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertNår man bruger gode ingredienser, kan det næsten kun blive en succes, ikke?

Jep – det passer og det var også en stor succes, da dagens menu blev serveret: kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon.

Menuen var et hurtigt indfald, hvor de forhåndenværende ingredienser hurtigt blev indfanget i køkkenet.

Jeg tænkte, at pesto ville give smag og fugt til kalkunbrystet (der ellers nemt kan blive lidt for tørt), cheddar er godt på alt, tænkte jeg og bacon er bare det 6. krydderi (er der vist nogen, der har fundet på at sige 🙂Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertKalkunbrystet tog kun 5 minutter at forberede og det smagte SÅ godt! Det kan snildt laves en hverdag, men vil selvfølgelig også smage godt i weekenden, eller når der kommer gæster på besøg.

Vi spiste kalkunbrystet til en portion af disse lækre, sprøde pommes frites med rasp og krydderi, en koldt creme fraiche-dressing og ovngrillede grøntsager  En fornem tirsdagsmenu 🙂Pommes frites med rasp og krydderi - sprøde og SÅ lækre

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertEn-to-vupti, sådan så en køkkensucces dagens lys og du får opskriften lige her. Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkert

Kalkunbryst med pesto cheddar og bacon

Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon - saftigt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Mad til de travle
Keyword: bacon, cheddar, kalkunbryst
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst
  • 1 glas pesto jeg brugte pesto af soltørret tomat, men basilikumpesto eller anden pesto kan også sagtens bruges. Ca. 100-150 gram.
  • 100 gram cheddar i skiver eller som revet ost
  • 1 pakke bacon i skiver 125-150 gram
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Krydr kalkunbrystet godt på begge sider, med salt/peber.
  • Smør kalkunbrystet med pesto og læg cheddar skiver eller revet cheddar ovenpå. Vikl bacon om til sidst.
  • Hvis du starter med at dele kalkunbrystet i to, halverer du tilberedningstiden, det gjorde jeg.
  • Steg kalkunbrystet i ovnen 25 minutter (hvis du har delt i to) eller 45-50 minutter v. 175 grader - brug gerne stegetermometer - kernetemperaturen skal helst være på 75.
  • Steg kalkunbrystet nederst i ovnen og hold øje med at det ikke branker. Læg evt. lidt staniol på toppen.

Noter

Kalkunbryst kan også erstattes med kyllingebryst eller svinemørbrad
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftigt kalkunbryst med lækker god smag

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertDet var et rigtigt lækkert kalkunbryst og det var overraskende nemt at lave.

Kalkunbrystet var virkelig smagfuldt og meget saftigt. Både pesto, cheddar og bacon gjorde noget virkelig godt for kalkunbrystet, og tippet er hermed givet videre til dig.:-)

Sådan laver du kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon – se billederne her:

Ærgerligt, at billederne ikke helt yder retten retfærdighed. Faktisk er det jo lidt svært at se her, at det er et kalkunbryst i svøb med gode sager, men skønt smager det. Håber du har fået lyst til at springe på?

Prøv lykken og lav det lækre kalkunbryst en dag – det er et hit 🙂
Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkert


  •  
  •  
  •  
  •  
  •