Kylling med pikantost. Uhm – i dag får du opskriften på et saftigt kyllingebryst fyldt med flødeost og svøbt med bacon.
En rigtig nem og rigtig lækker menu: Kylling med pikantost og bacon.
Saftigt og velmagende fyldt kyllingebryst. En oplagt idé til nem aftensmad, gerne en dag, hvor dét skal gå lidt stærkt.
Sikke en skøn menu, vi nød i sommerhuset.
Begge børn er med i sommerhus. Manden også. Vi er samlet alle mand. Det er bare dét, jeg elsker allermest.
Brændeovnen buldrer. Vi snakker og pludrer og har spist lækkert mad. Alt er godt 🙂
Maden var klar på ingen tid. Den lavede næsten sig selv i ovnen, imens vi pakkede ud og tændte op i brændeovnen.
Menuen var overraskende lækker, især når man tænker på hvor nem den var at lave. Vi spiste pasta med ærter til. Faktisk en rimeligt fedtfattig menu også. Måske du allerede kender dagens ret?
Kyllingebryst med pikantost i baconsvøb. En genial ret, når det skal gå hurtigt i køkkenet.
Forberedelserne til dagens ret tog 15 minutter og selv indkøbsturen gik legende let. En succes 🙂
Alle var glade og spiste med glubende appetit. Retten stryger direkte ind på listen over Familiens favoritter.
Kyllingen smagte skønt! Jeg tror faktisk også retten skal overvejes næste gang vi skal have gæster?
Den vil være nem at forberede i god tid. Genialt og den vil være et hit hos både store og små, er jeg helt sikker på.
Ikke mere snak. Nu til opskriften. Du får den lige her:
Kylling med pikantost & bacon – lækkert fyldt kyllingebryst. Få opskriften her
Ingredienser
Fyldt kyllingebryst
- 1 kg kyllingebrystfileter kalkunbryst kan også bruges
- 100 gram pikantost med krydderi jeg brugte en grøn med urter
- 125-150 gram bacon i skiver kan erstattes med serranoskine/parmaskinke
- Evt.: Barbecue- eller allround-krydderi eller andet krydderi
- Salt/peber
Pastasalat med ærter
- 1 pakke fuldkornspasta
- 2 poser fine ærter ca. 800 gram - optøede ærter
- Smør til stegning
- Salt
Creme fraiche dressing
- 2½ dl creme fraiche rørt op med ½ tsk honning salt/hvidløgspeber, ½ tsk tørret timian
- ½ tsk honning
- ½ tsk timian (tørret)
- salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
Fyldt kyllingebryst
- Drys kyllingeschtnitzlerne med salt/peber og krydderi på begge sider.
- Skær en lomme i kyllingekødet og læg 1-2 tsk pikantost ned i den. Vikl en skive bacon omkring.
- Læg kyllingeschnitzlerne i et støbejernsfad eller en stegepande, der kan tåle ovnvarme
Fyldt kyllingebryst i ovn:
- Bag/steg kyllingebryst-schnizlerne ca. 30-40 minutter i en 175 grader varm ovn. (200 grader alm. ovn). Kyllingen skal være helt gennemstegt og bacon-skiverne sprøde
Fyldt kyllingebryst i airfryer:
- Beregn ca 20 minutter v.180 grader. Vendes halvvejs. Kyllingen er færdig, når den er gennemstegt og baconskiverne sprøde
Pasta med ærter
- Kog fuldkornspasta og kogetiden er ved at være gået, så hæld det meste af kogevandet fra. Lad lidt blive tilbage i gryden. Tilsæt ærter, smør og salt.
- Server pastaen, når både ærter og pasta er gennemvarmt.
- Rør creme fraiche-dressingen og servér som tilbehør til kyllingen og pastaen
Noter
Kan også tilberedes i airfryer. Tjek f.eks. også denne opskrift på fyldt kyllingebryst i airfryer ud her.
Saftig og mør fyldt kylling med flødeost, bacon og pikant ost – nem og lækker aftensmad
Uhm – en skøn menu og så nem og enkel.
Flødeosten afgiver både fugt og smag og gør kyllingekødet ekstra saftigt. Det fungerer bare så godt.
Baconskiverne gør, at kyllingen ikke tørsteger og så giver det jo også rigtig god smag. Bacon er det 6. krydderi ved du jo nok? 😉
Mør, saftig og virkelig velsmagende kylling. Fyldt kylling med pikantost er en ret, der er meget nem at lave. Kan også laves i airfryer.
Den nemme pasta var også et hit og hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på at lave den sådan før?
Genialt at lade ærter tilberede sammen med pastaen og koge dem med i lidt af pastavandet.
Ærterne gav smag til pastaen og jeg tænker også, at det er sundere, når kogevandet – og vitaminerne – ikke hældes fra?Et nemt og lækkert menutip er nu hermed givet videre til dig. Mon ikke også retten vil blive et hit hjemme hos jer?
Som fredagsmenu, var den særligt nem. Om fredagen, må menuen godt være legende let, i hvert fald hjemme hos os. Har du en airfryer, kan maden laves endnu hurtigere.
Om fredagen er vi alle lidt trætte ovenpå ugens stress og jag og kan ikke altid overskue de vilde køkkensysler. Kender du mon det? Jeg tror det 🙂
I dag havde vi også brug for en særligt nem menu. Vi kom blæsende fra storbyen og ud til fristedet på sommerhusgrunden. Da vi ankom, var vi faktisk skrubsultne.
Vi ankom kl. 18 og kl. 19 sad vi omkring spisebordet. Snakken gik livligt og maden blev rost i høje toner.
Min datter, der er flyttet hjemmefra, udbrød: “Ej hvor smager det godt! Måske det er fordi det er det første rigtige måltid jeg har fået siden i mandags?”. 😉
Vi spiste verdens nemmeste pastaret til; pasta vendt med ærter og og smør. En creme fraiche dressing til som dip. Voila!
Prøv også pikant kylling i fad i pikantsauce – en lækker mad i fad ret.
Dejligt at have familien samlet under mine vinger. En dejlig weekend venter forude.
Måske vi tager på eventyr i morgen. Går en tur ved stranden.
Bager en kage og spiller et spil? På søndag skal vi helt sikkert bage boller og spise lun leverpostej.
Skønt med familietid forude. Jeg melder: Alt er godt. Håber også alt er vel hos dig og at du får den skønneste weekend 🙂
Glade, taknemmelige weekendhilsner fra Gitte
Få flere gode nemme opskrifter med kylling hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Fik stor ros, da jeg serverede denne ret.