Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater

DSC_1725

Forloren hare på dansk manér smager fantastisk men altså, når man har lavet tilpas mange harer i tidens løb, kan den hare godt trænge til nogen fornyelse. 🙂

Dagens “hare” blev derfor græsk inspireret. Et farsbrød (ja forloren hare er vel et slags farsbrød?) hvor de græske input blev rosmarin, feta og soltørrede tomater.

Trænger du også til at få varieret den forlorne hare, så kig med nedenfor: 🙂

DSC_1719

Opskrift på græsk inspireret fetabrød med feta og soltørrede tomater: 

500 gram svinekød

1 revet løg

2 æg

2 dl. tykmælk

2 dl. rasp.

15 soltørrede tomater (ca. ½ pose),

½ blok feta (eller en bøtte feta).

1 tsk. tørret rosmarin,Salt og peber.

DSC_1688

Farsen røres med æg, krydderier, rasp og tykmælkDSC_1686 DSC_1687

Soltørrede tomater klippes i strimler (det er LANGT nemmere at klippe, end at skære). Fetablokken skæres i tern (brug halvdelen, og gem evt. resten til en lækker tomatsalat).

En fuldfed fetablok smager bedst, men  den er meget fedtholdig. Mine børn elsker den allermest. Klart. Det er jo altid kalorieudgaven de vælger. Hver gang. 😉

Du kan sagtens bruge feta i light version. 
DSC_1691 Farsen omrøres forsigtigt. Undgå at fetaen smuldrer alt for meget.

Form et farsbrød i et ildfast fad. Brug en grydeske eller dejskraber, dyppet i lidt vand, til at forme et farsbrød. Pensl evt. farsbrødet med tykmælk og drys med rasp (det behøves ikke, men det giver en lækker sprød overflade). DSC_1694 DSC_1695 Farsbrødet bages/steges i 1 time v. 175 grader varmluft. Udnyt gerne ovnvarme til kartoffeltilbehør/bagte grøntsager/ måske et madbrød? 
DSC_1698 Sådan ser det færdige farsbrød ud. DSC_1708 Beklager. Det var rigtigt svært for mig at tage flotte closeup-fotos af det græske farsbrød. Sølle vinter/aftenbelysning er min fjende for tiden. Kan slet ikke VENTE på foråret og sommerens komme. Glæder mig SÅ meget, til jeg igen kan spise (og fotografere!) mad i det fri! DSC_1710 Jeg tror dog godt at du her kan fornemme farsbrødets konsistens? Det var lækkert, saftigt og det er jo altid lidt spændende, om konsistensen er så fast, at det kan lykkes at skære en skive. Det lykkedes! Farsbrødet kunne skæres uden at smuldre! Jubii! 🙂

Rosmarin gav en rigtig fin smag og smagen gik op i en højere enhed sammen med soltørrede tomater og feta.  En lækker mundfuld når man fik sådan et feta/tomatstykke på gaflen 😉 DSC_1714Se selv. Det dokumenteres herved. HELE farsbrødet kunne skæres flere skiver 🙂
DSC_1720 Jeg lavede ikke kartoffeltilbehør, (udnyttede altså ikke ovnvarmen optimalt ) men lavede pasta med en hjemmelavet tomatsauce til. Fortsatte det græske tema lidt

Tomatsaucen var helt enkel, lavet på løg, hvidløg, oregano, basilikum og adskillige dåser flåede tomater. Simretid : 1 time. Jeg skal nok lave et selvstændigt indlæg om tomatsaucen senere. DSC_1722 Det blev en lækker ret! og hvis man laver lidt ration ved middagsbordet, kan der sagtens være mad til to dage til 4 personer.  Men du skal vogte som en høg over dit farsbrød. Max 2 skiver pr. snude! 😉

Kog rigeligt pasta, lav rigeligt tomatsauce. Bland resterne sammen og varm herlighederne dagen efter. Varm resten af farsbrødet. På dag 2 kan der være mad på 5 minutter. Derfor putter jeg denne i kategorien fast food. Selve farsbrødet tager kun 10 minutter at røre sammen.

Lav en lækker tomatsalat til og lav gerne rigeligt af den også. Resterne kan også gemmes til dagen efter.

Her i huset ELSKER vi (især madmoren), når der er rester til dagen efter. Sønnikke piver dog lidt, men hallo, der er ingen medlidenhed! Han har fået tilbuddet om en ugentlig maddag, uden at have slået til på tilbuddet. Ingen piveri tolereres, han må selv i gang med med kødgryderne. Nem mad på dag 2. Sådan bliver stilen også fremover i morens køkken 🙂
DSC_1725

God fornøjelse med din græske “hare”. 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar