•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskrift

Ok Dolmio sælger store glas med tomatsauce for næsten ingen penge, italiensk pastasauce kan også købes på glas, MEN man kan altså sagtens lave sin egen tomatsauce, uden de store armbevægelser. Den kræver blot lidt simretid, jo længere tid jo bedre, minimum en halv time.

Helt hjemmelavet fra bunden er denne sauce altså ikke. Går straks til bekendelse.

Jeg snyder jo og bruger dåsetomater. Rigtigt hard-core gør-det-selv køkken-entusiaster bruger sikkert friske tomater, Det drømmer jeg også om. Drømmer indimellem også om at have et drivhus – gider bare ikke passe det – eller bo i Italien og håndplukke søde smagfulde tomater til min tomat-simre-sauce. Hver dag. Året rundt (det kan de vist dog alligevel ikke i Italien?). De smager bare så GODT de italienske tomater…

Mindes tilbage til de pizza pomodoro (betyder små søde tomater) jeg spiste i rigelige mængder i Italien i sommers. Savner sol, Italien og solmodne tomater!Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskriftHer kommer min enkle opskrift på tomatsauce – på fastfood maner.

Saucen er nem og hurtig at lave. Kan spises til kødboller, frikadeller, som basis i kødsauce, som fyld på pizza, til pasta eller som tilbehør til et farsbrød, som det græske farsbrød jeg skrev om forleden 

Tomatsovs til pizza og pasta – nem opskrift

Tomatsovs til pizza og pasta - nem opskrift
Hjemmelavet tomatsauce - simrer til smagfuld sødme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Mad til de travle
Keyword: hjemmelavet tomatsovs, tomatsovs
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 løg fintrevet
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning svine- okse eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk basilikum tørret eller frisk
  • 1 spsk oregano tørret eller frisk
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber gerne hvidløgspeber.
  • 3 dåser flåede tomater skyl dåserne med lidt vand, for at få det sidste med.
  • evt. 1 dåse koncentreret tomatpuré - lille eller stor
  • evt. en sjat rød- eller hvidvin eller lidt rød balsamico
  • evt. ketchup

Sådan gør du

  • Riv og svits løg, hvidløg og bouillonterning i lidt olie.
  • Tilsæt flåede tomater
  • Skyl dåserne med lidt vand for at få det sidste med. Tilsæt basilikum/oregano, sukker, salt og peber.
  • Nu skal der låg på gryden. Lad tomatsovsen simre i minimum et kvartér. Smagen bliver mere intens og kraftig, hvis saucen får lov at koge i minimum en time, gerne længere tid
  • Smag til, til sidst. Ketchup er også godt at smage til med

Noter

Du kan tilsætte en sjat rød- eller hvidvin til tomatsovsen
Tomatsovsen kan bruges som grundbestanddel i en kødsovs, men er også fin på pasta eller på pizza
Tomatsovsen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

 En nem og lækker hjemmelavet tomatsovs

DSC_1699 Find dåser eller glas med flåede tomater frem fra gemmerne. Glasset til højre er fra Lidl, købt for ingen penge, en slags tomatpure med meget god og kraftig smag.  Hold gerne øje i din butik efter en god tomatpuré ellers kan tomater på dåse sagtens bruges.DSC_1700Når din tålmodighed slipper op, smager du saucen til. Smag evt. til med lidt mørk balsamico og en tsk. sukker. Nogen gange kan tomatsauce have brug for lidt ekstra sødme. Det er også godt at putte en sjat rødvin i

Så enkelt og let er det at lave sin egen tomatsauce. Tipper også lige om, at hjemmelavet pizza smager så meget bedre med en hjemmelavet tomatsovs på toppen. Bare lige et hint. Tomatsovs er forresten også en meget sund og kalorielet ret. Bare lige endnu et hint 😉DSC_1702God fornøjelse med din tomatsovs.

Skriv/kommenter gerne hvis du har en god opskrift på tomatsauce, du vil/kan udveksle her. Min tomatsauce er god, men jeg er altid på jagt efter ny inspiration. En tomatsauce vil ALTID kunne peppes op.

Er spændt på at høre fra dig 🙂DSC_1722


  •  
  •  
  •  
  •  
  •