Grillet sennepsmarineret svinemørbrad og grillede timiankartofler

  • Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartofler

Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartoflerSommersolen er insisterende og solen bare fortsætter og fortsætter med at skinne. Ingen beklagelser herfra! Heller ikke selvom jeg måtte passe en varm lørdagsvagt på biblioteket i dag. Pyt. Folk bliver så glade og jeg cyklede bare glad hjem i bare arme og bare ben, da jeg fik fri.

Der var rigeligt tid til sol- og hvalpetid i haven. Hvor er det altså skønt at få hvalp på denne årstid! Det er jo 1000 gange om dagen man skal udendørs, når der er nogen der skal øve sig i at tisse på græsset. Fin timing. Få en hvalp om sommeren. Det kan anbefales.Godt for humøret – man keder sig aldrig! 😉

Heldigvis sover sådan nogle små hvalpe også og så er det med at få mad og andet forberedt i en fart. Det fungerer bedst med lette menuer. Vi er flere hænder om hvalpen her, men alligevel er det bedst at der er ro og overskud når hvalpen er vågen. Den er jo alle vegne, og den skal tisse hele tiden eller vil bide i blomsterne, fingre, kjoler og tæer. 2015-08-15 12.38.32Kalle er en lille nusergøj og på bloggens FB side kan du se billeder og film af det lille vidunder. Ja Kalle har INTET med mad at gøre, men den er en del af mig og min familie – så selvfølgelig skal den også være en del af bloggen, selvom jeg prøver at styre mig. Har du ikke lyst til at Kallespam springer du bare forbi  😉

Menuen idag blev en grillmenu. Solen brager og vejret kunne ikke være mere oplagt til grill. Selvfølgelig grill, sådan en dag! Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartoflerVi havde en mørbrad og 1000 kartofler der skulle bruges. Menuen skulle ikke være kompliceret, men let og uden lange forberedelser. Jeg er totalt desperat efter at være udendørs når vejret er godt – gider ikke stå inde i et skyggefyldt køkken. Jeg var megaeffektiv og fik på ½ time gjort alle forberedelserne til dagens menu klar. Menuen blev:Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartoflerGrillet sennepsmarineret svinemørbrad og grillede timiankartofler.

Jamen det lyder jo avanceret og indviklet, men ved du hvad, det er det slet ikke?

Jeg lavede en stor skål sennepsmarinade, og jeg brugte halvdelen på svinemørbraden og halvdelen på kartoflerne. Voila. Nemt.

DSC_7166Her kommer opskriften:

Grillet sennepsmarineret svinemørbrad og grillede timiankartofler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Grillet sennepsmarineret svinemørbrad og grillede sennepsmarinerede kartofler, hertil hvid dressing.
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 svinemørbrad:
  • 1½ kilo vaskede kartofler
  • 1 kilo skrællede gulerødder
  • Sennepsmarinade:
  • 5-6 spsk smagsneutral olie (eller lidt mere)
  • 5-6 spsk. sød fransk sennep
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 tsk hvidløgspeber og 1 tsk groft salt
  • Hvid dressing: 2½ dl creme fraiche, 2½ dl. tykmælk ½ tsk. hvidløgspeber, salt, 2 spsk citronsaft og 1-2 tsk. akaciehonning
Sådan gør du:
  1. Vask kartoflerne og skræl gulerødderne
  2. Skær grøntsagerne i mindre stykker kog dem i 20 minutter eller dampkog dem i mikroovn på ca. 10 minutter.
  3. Rør marinaden: Rør sennep med olie, timian, honning og salt og peber.
  4. Afpuds svinemørbraden og pensl den med halvdelen af marinaden
  5. Tænd grillen - det går lynhurtigt med gasgrill!
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og lad kartofler "damptørre" en smule i gryden uden låg. Vend marinaden rundt med kartoflerne.
  7. Læg den marinerede svinemørbrad på grillen. Jeg bruger et siliconenet, især til honningmarineret kød, da det ellers nemt hænger i,
  8. Hæld kartoflerne i en alubakke og sæt den på grillen ved indirekte varme.Vend undervejs. Kartoflerne er færdige når de er sprøde og lækkert grillede. De skal have ca. samme tid som mørbraden.
  9. Grill svinemørbraden ca. 10-15 minutter på hver side, ved inddirekte varme til kødsaften er klar Grilltemperatur over 200 grader.
  10. Imens laver du den hvide dressing: rør creme fraiche med tykmælk, honning og krydderier. Smag til. Du bestemmer jo hvornår dressingen er perfekt? 🙂
  11. Lad svinemørbraden hvile før udskæring. Skær tynde skiver 🙂
  12. Det var vist direktiverne for nu.

Det blev en rigtig lækker svinemørbrad – en oplagt og nem menu på grillen.
DSC_7169 Kartofler og gulerødder har vi altid rigeligt af på lager, på den måde har vi altid grilltilbehør klar. Grøntsagerne blev vasket og sorteret, og skåret i småstykker: Jeg ordnede grøntsagerne imens jeg stornød solen i haven. Det kan man altså sagtens og det er især skønt når solen skinner.  Tag en bajle vand med ud og skrab/pil/rens imens du får sol på næsen.

Kogetiden kan reduceres hvis du skærer grøntsagerne i små stykker og de bliver også sprødere efter grillning, så snit du bare i småstykker 🙂DSC_7177Helt perfekt svinemørbrad. Totalt velsmagende og en virkelig nem menu. Lækre sprøde søde/krydrede kartofler!
DSC_7195Jep – mørbraden griller jeg på et stegenet. Det kan købes for ingen penge og hjælper virkelig meget. Du slipper nemmere omkring grillrengøringen bagefter. Fedt! 🙂
Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartofler

En to vupti- så blev en lækker grillmenu serveret!

Genialt at bruge samme sennepsmarinade til både kød og kartofler, så nemt og grillmenuen var hurtigt klar. Den søde sennep er sødere en Dijon, så brug du bare de 4-5 spsk. som opskriften foreskriver uden at blinke eller uden at tvivle.

Sød sennep er lækkert på kød, kig f.eks. også med på denne lækre kylling herDSC_7166Den hvide dressing kan næsten ikke undværes som dyp til kartofler og grønt, til denne ret, men ketchup kunne vi da heller ikke undvære, for der blev jo også serveret den obligatoriske grillpølse? Ja kan man grille uden den?

Vi kan godt, men vi nyder så bare pølsen lidt mere, når den endelig serveres. Hvorfor pølsen er sprækket? Jamen en grillpølse sprækker da, gør den ikke? 😉DSC_7199DSC_7196Den hvide dressing tager kun 5 minutter at lave. Genial og smagfuld dressing. Kombinér gerne creme fraiche med tykmælk. Jeg synes ren creme fraiche dressing bliver for fed, så tilføj gerne sundere og lettere alternativer.
DSC_7182
Her ser du kartoffelfadet på grillen. Kartofler skal ikke have langt tid, for vi havde jo dampkogt dem inden. Sprøde og lækre grillede kartofler.
DSC_7206Dagens grillmenu blev stornydt i en solskinsstribe. Kartoflerne fik den lifligste timian-sennepsmag. Uhm!Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartofler Mørbraden blev også lækker, mør og saftig, uden at være tør og alt for gennemstegt. Den ser lidt sort ud udenpå, men det er ikke til at undgå hvis man griller med honning i marinaden. Sukker brænder jo. Vær bare obs. og vend ofte.Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartoflerDSC_7223 Rigtig god fornøjelse med din grillmenu. Marinaden kan også bruges til andre typer kartofler, sennepsbagte rodfrugter og kød f.eks. kylling, svinekotelettter og nakkesteg?

Dagens sennepsmarinade-grilltip fra mig til dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar