Brændende pølse kærlighed med bagt kartoffelmos

  • Brændede pølse kærlighed

Brændede pølse kærlighedVejen til børns hjerter går via pølser og kartoffelmos. Sådan er det bare, og det virker hver gang, også i dag.

Hvis du følger med på FB, ved du godt, at jeg jo har travlt med hvalpeleg og sommernydning i haven. Mad? Jamen det bliver jo først ved 19-tiden jeg får tid/gider tænke på det, og så skal det fileme gå tjept, for så er alle jo megasultne! Brændede pølse kærlighedSådan gik det også i dag. Der var pølser i køleskabet der skulle bruges. Vi gad ikke grille, bare for at grille pølser. Svensk pølseret var i tankerne, men altså at ordne og koge kartofler virkede helt uoverkommeligt efter omstændighederne.

Brændende kærlighed kom hurtigt med i overvejelserne, men der skulle jo bruges bacon i stedet for pølser? Jamen hvem bestemmer egentlig det? Hvorfor ikke bare skifte ud med pølser? Brændede pølse kærlighed“Hvo intet vover, intet vinder” …..

Halløjsa!

Jeg er nødt til at tage patent! Den ret var fileme en succes og det vilde var, at der var mad på en halv time fra start til slut. Jeg må indrømme, at jeg brugte kartoffelmos pr. brev. Ja sikke en redelighed! Har du tid og energi til at ordne og koge kartofler, så gør gerne det. Det er jo klart det bedste. DSC_7124En meget nem ret, som alle vil kunne li’. Er din familie til svensk pølseret/brændende kærlighed, vil de også kunne lide denne. med garanti!

Her kommer opskriften – og den er nem. 🙂

Brændende pølse kærlighed med bagt kartoffelmos
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Kartoffelmos:
  • 3 breve kartoffelmos
  • liter vand
  • En god smørklat
  • Drys: salt og paprika
  • Pølseblanding:
  • En god smørklat
  • 2 store eller 3 små løgn i tern
  • Pølser skåret i skiver
  • 6 gulerødder skåret i små stykker

Sådan gør du

  • Lav kartoffelmosen og hæld den i et fad. Drys med salt og paprika.
  • Bag kartoffelmosen i ovnen indtil pølseblandingen er færdig.
  • Svits imens løg i smør til løgene er klare
  • Tilsæt pølser i skiver og svits med
  • Tilsæt gulerødder i små tern og tilsæt til pølseblandingen.
  • Hæld til sidst pølseblandingen på toppen af den bagte kartoffelmos og bag i mindst et kvarter v. 200 grader varmluft eller til pølserne er sprøde på toppen.
  • Tilbehør: broccoli.

Brændede pølse kærlighedBagt kartoffelmos med pølseblanding – brændende pølse kærlighed og ikke et øje var tørt. Jeg scorede ihvertfald kærlighed fra begge mine teenagere- og det er faktisk slet ikke det værste der kan ske?! 🙂

Du kan her se billeder af processen fra start til slut. En ultralet menu:

Klart en favoritbørnemenu, men også en lækker voksenlivret. Prøv den gerne en dag det skal gå tjept i dit køkken, og se hvad I synes?
Brændede pølse kærlighedTak for din tålmodighed – med de særligt nemme retter der bliver serveret for tiden og med al den Kallespam, der er ved at drukne bloggens FB-side.

Ja det er jo derfor jeg er gevaldigt hængt op. Jeg leger hvalpeleg et par timer i haven hver eftermiddag, før jeg kan koncentrere mig om madlavningen og derfor bliver det tit sent og ekstremt hurtige retter. Tak for din tålmodighed – det kan jeg ikke sige for tit. Nogen siger at en hvalp falder til ro når den er 3/4 år? Piece of cake! 😉2015-08-17 08.47.15Vi fik varm mad idag. Wow. Standarden er høj, også hér år 0 efter dem nye Kalle-tidsregning 🙂
Brændede pølse kærlighed

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pernille

Tak for dit svar 🙂 Det skal absolut prøves !!
Syntes det er skønt med helt almindelige madopskrifter, der går hurtigt, og der til nød snydes lidt….. 🙂 Det er jo nok sådan, de fleste mennesker gør, og alligevel er der mest fancy mad, og opskrifter med ingredienslister så lange som bøger, når man kigger i blade og andre steder………… Så TAK for din blog!!! Jeg er stor fan 🙂
MVH Pernille

Pernille

Jeg læser dine opskrifter med fornøjelse. Jeg har aldrig prøvet at lave kartoffelmos fra pulver. Er der et bestemt mærke, som du synes er det bedste, eller smager de alle ens?? 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer