•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovnbagte rodfrugterI dag skal du høre om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave helt selv. Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan li’ eller du kan købe en pose færdig rodfrugt-mix der f.eks. består af rødbeder, gulerødder og pastinak og/eller persillerod.

Det er det nemmeste i verden at lave ovnbagte rodfrugter og du får i dag opskriften på en magisk marinade med sennep, honning og timian som du kan vende rodfrugterne i, og som giver den LÆKRESTE smag.

Når rodfrugterne er bagt i sennepsdressingen vil familien uden problemer kunne spise over et helt kilo rodfrugter som tilbehør til aftenmenuen. Rodfrugterne bliver sprøde, lækre, søde og særlige.

Det er super nemt at lave bagte rodfrugter i ovnen og det er det lækreste tilbehør, der smager godt til mange retter. Ovnbagte rodfrugter

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep

Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Bagte rodfrugter med sennep og honning
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: gulerødder, honning, pastinak, rodfrugter, rødbeder
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 kilo blandede rodfrugter gulerødder, pastinak, persillerod, rødbeder
  • 1 dl dijonsennep sød fransk sennep kan også bruges
  • 4 spsk. olie
  • 4 spsk akaciehonning
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 spsk. tørret timian eller 2 spsk. frisk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft (bag gerne rodfrugterne imens du alligevel har en hovedret undervejs i ovnen)
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
  • Bland sennepsdressingen: Rør olie med sennep, honning og krydderier.
  • Vend rodfrugterne i sennepsdressingen.
    Ovnbagte rodfrugter
  • Bag rodfrugterne 30-45 minutter i ovnen. Vend dem et par gange undervejs.
  • Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har "bid".
    Ovnbagte rodfrugter

Noter

Du kan bruge mange forskellige slags rodfrugter til opskriften. Du kan bruge en større mængde end jeg, så laver du bare mere marinade.
Sennepsmarinaden kan bruges til koteletter, svinemørbrad, kylling, kalkun eller hvad du nu ellers kan finde på
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er super nemt at lave ovnbagte rodfrugter og de smager skønt!

Faktisk er det bare rodfrugter der skal vendes rundt i den lækre sennepsmarinade,

En skøn ret 🙂

Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugterVi spiste de sennepsbagte rodfrugter til weekendens lækre simreret: Koteletter i flødesauce i Römertopf Perfekt at tilberede rodfrugter imens Römertopfen alligevel står og simrer i ovnen i timevis.

Ovnbagte rodbrugter kan spises til alt

De sennepsbagte rodfrugter kan spises som tilbehør til al slags kød. Svinekød og fjerkræ især tænker jeg, men oksekød måske også og vel også fisk?

De bagte rodfrugter smager næsten så godt som en snack, dem skal du virkelig glæde dig til at prøve.

Brug bare lige de rodfrugter du har – næsten alle slags kan bruges vil jeg tro.

God fornøjelse med rodfrugterne til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •