Lækre bagte rodfrugter med sennep, timian og honning

  • Bagte rodfrugter med sennep, honning og timian
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovnbagte rodfrugterI dag skal du høre om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave helt selv. Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan li’ eller du kan købe en pose færdig rodfrugt-mix der f.eks. består af rødbeder, gulerødder og pastinak/persillerod.

Det er det nemmeste i verden at lave ovnbagte rodfrugter og du får i dag opskriften på en magisk sennepsdressing du kan vende rodfrugterne i, og som giver den LÆKRESTE smag.  Der er brugt en del sennep i opskriften nedenfor, bliv ikke forskrækket! 😉

Når rodfrugterne er bagt i sennepsdressingen vil familien uden problemer kunne spise over et helt kilo rodfrugter som tilbehør til aftenmenuen. Rodfrugterne bliver sprøde, lækre, søde og særlige.Ovnbagte rodfrugter

Her kommer opskriften på bagte rodfrugter med sennep, timian og honning:

Bagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Bagte rodfrugter med sennep og honning
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: gulerødder, honning, pastinak, rodfrugter, rødbeder
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 kilo blandede rodfrugter
  • 1 dl. dijonsennep
  • 4 spsk. olie
  • 4 spsk akaciehonning
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 spsk. tørret timian eller 2 spsk. friskOvnbagte rodfrugter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft (bag gerne rodfrugterne imens du alligevel har en hovedret undervejs i ovnen)
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
  • Bland sennepsdressingen: Rør olie med sennep, honning og krydderier.
  • Vend rodfrugterne i sennepsdressingen.
  • Bag rodfrugterne 30-45 minutter i ovnen. Vend dem et par gange undervejs.
  • Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har "bid".

Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugterVi spiste de sennepsbagte rodfrugter til weekendens lækre simreret: Koteletter i flødesauce i Römertopf Perfekt at tilberede rodfrugter imens Römertopfen alligevel står og simrer i ovnen i timevis.

Ovnbagte rodbrugter kan spises til alt!

De sennepsbagte rodfrugter kan spises som tilbehør til al slags kød. Svinekød og fjerkræ især tænker jeg, men oksekød måske også og vel også fisk? Faktisk kan jeg ikke helt komme i tanke om en ret de ikke vil passe til. Risengrød måske? 😉DSC_9158Nej jeg vrøvler, ja jeg er træt og kvast og iler til køjs. Hverdagen har indhentet mig og smidt en virus-ting i kroppen på mig. Jeg er syg, utilpas, slatten og sløj. Varm og med hedeture. Min familie siger det er overgangsalderen. Det er SLUT med at at lave lækker mad til dem fremover er det! HRMPF! Sådan en smule utilpashed er da ikke mere end en god nattesøvn vil kunne klare, vel?

See you in the morning. I morgen starter vi på en frisk  🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

20
Skriv en kommentar

10 Kommentar tråde
10 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
9 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Gitte Gjerløv

Hej Gitte jeg er her desværre ikke så meget som før ,fordi facebook har smidt mig ud så jeg modtager desværre ikke noget link mere det er trist jeg ved ikke om du kan gøre noget .De kærligste hilsner Gitte Gjerløv

Kirsten Kunz

Kan de laves på forhånd og varmes op ?

Pia

Hvordan får vi den sprøde syntes ikke vi kan få vores til at blive

Helle

Hej ?

Jeg har nu lavet dem et par gange og de er supre lækker, vores gæster roser dem også ??

Mvh Helle ?

Jens Wulff

Fuldstændig forrygende smag og konsistens.
Blandede rodfrugter ( jordskokker, selleri, gulerødder, rødbeder , kartofler) med400 gram rosenkål og 12-15 fed hvidløg , ca 1,4 kg. Lidt rigeligt til to mennesker, men der blev gået til fadet med vellyst. Der er dog stadig til en reprise i morgen. Dressingen fik også koriander og cayennepeber. Mums. Tak for den inspiration,
Jens

Møller Schmidt

Er det en opskrift til 4 personer?

Kira

Hej
Kan de bages ved lavere temperatur? Ville gerne prøve dem som tilbehør til langtidstegt okseklump, men har kun én ovn…

Erik

Jeg har lige prøvet at lave rodfrugterne, men de blev alle sammen røde af rødbederne, og de lignede ikke dine, hvad har jeg lige gjort forkert

Erik

Erik

Jeg vender tilbage efter næste weekend

Erik

Hej

De rodfrugter ser rigtig gode ud og jeg vil prøve at lave dem, men hvilken olie bruger du til at røre sammen med sennep og det andet

Erik

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer