•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagte rodfruger i ovn. <3

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennepI dag skal du høre om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave i ovnen.

Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan lide. Du kan også købe en pose færdig rodfrugt-mix der f.eks. består af rødbeder, gulerødder og pastinak og/eller persillerod.

Netop disse rodfrugter er SÅ lækre at bage i ovnen. men du kan sagtens bruge andre slags.

Det er det nemmeste i verden at lave ovnbagte rodfrugter. Du kan bage dem bare med olie og salt.

Sennepsmarinade med honning og timian
En nem og lækker marinade til kød, kartofler og grøntsager
Se opskriften her
Sennepsmarinade med honning og timian

Du kan også bage dem med den lækre sennepsmarinade.

Uhm – en magisk marinade med sennep, honning og timian som du kan vende rodfrugterne i, og som giver den LÆKRESTE smag.

Når rodfrugterne er bagt i sennepsdressingen ,vil familien uden problemer kunne spise over et helt kilo rodfrugter som tilbehør til aftenmenuen. De smager bare SÅ godt og rodfrugterne bliver sprøde, lækre, søde og særligt gode

Det er super nemt at lave bagte rodfrugter i ovnen og det er det lækreste tilbehør, der smager godt til mange retter. Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep

Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Bagte rodfrugter med sennep og honning
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 kilo blandede rodfrugter gulerødder, pastinak, persillerod, rødbeder
  • 1 dl dijonsennep sød fransk sennep kan også bruges
  • 4 spsk. olie
  • 4 spsk akaciehonning
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 spsk. tørret timian eller 2 spsk. frisk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft (bag gerne rodfrugterne imens du alligevel har en hovedret undervejs i ovnen)
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
  • Bland sennepsdressingen: Rør olie med sennep, honning og krydderier.
  • Vend rodfrugterne i sennepsdressingen.
    Ovnbagte rodfrugter
  • Bag rodfrugterne 30-45 minutter i ovnen. Vend dem et par gange undervejs.
  • Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har "bid".
    Ovnbagte rodfrugter

Noter

Du kan bruge mange forskellige slags rodfrugter til opskriften. Du kan bruge en større mængde end jeg, så laver du bare mere marinade.
Sennepsmarinaden kan bruges til koteletter, svinemørbrad, kylling, kalkun eller hvad du nu ellers kan finde på
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er super nemt at lave ovnbagte rodfrugter og de smager skønt!

Faktisk er det bare rodfrugter der skal vendes rundt i den lækre sennepsmarinade og herefter klarer ovnen resten af arbejdet.

Vi kan spise ustoppeligt mange grøntsager, når de serveres på denne måde.Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennepJeg er særligt vild med de bagte rødbeder, de bagte pastinakker og persillerod. Uhm.

Nej faktisk elsker jeg alle de bagte rodfrugter, også gulerødderne! En skøn ret 🙂Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennepVi spiste de sennepsbagte rodfrugter til weekendens lækre simreret:
Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso

Koteletter i flødesauce i Römertopf Perfekt at tilberede rodfrugter imens Römertopfen alligevel står og simrer i ovnen i timevis.

Ovnbagte rodbrugter kan spises til alt men vi laver dem tit, når ovnen alligevel er i gang.

De sennepsbagte rodfrugter kan spises som tilbehør til al slags kød. Svinekød og fjerkræ især tænker jeg, men oksekød måske også og vel også fisk?

De bagte rodfrugter smager næsten så godt som en snack, dem skal du virkelig glæde dig til at prøve.

Brug bare lige de rodfrugter du har – næsten alle slags kan bruges vil jeg tro.

God fornøjelse med rodfrugterne til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •