Hurtige hvidløgsbrød af brødrest

Har du en rest daggammelt brød, så smid den endelig ikke ud! Du kan nemlig trylle det lækreste hvidløgsbrød, uden de store anstrengelser.

Her i huset var vi heldige. Vi havde halvdelen af dette lækre sigtemelsfranskbrød til overs. Det blev brugt til hvidløgsbrød.Alt brød kan bruges, selv det daggamle/tørre. Der må jo selvfølgelig bare ikke være mug på, så tjek brødet grundigt før brug.

Opskrift og fremgangsmåde :

Hurtige hvidløgsbrød af brødrest
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hurtige hvidløgsbrød af brødrest
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: Afhænger af brødmængden
Det skal du bruge:
  • Brødrest i skiver
  • Hvidløgssmør:
  • Smør
  • Persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • Evt. revet ost
  • I stedet for hvidløgssmør, kan brødene smøres med pesto og drysses med revet ost.
Sådan gør du:
  1. Skær dit brød i skiver. Læg det på en bageplade med bagepapir.
  2. Bland hvidløgssmørret
  3. Smør hvidløgssmørret på brødet.
  4. Du kan også drysse lidt revet ost på brødene, så får du hvidløgs/ostebrød.
  5. Grill brødene i ovnen i 5-7 minutter ved 225 grader (varmluft)
  6. Serveres straks

Hvidløgsbrødene smager godt som de er, men er også rigtigt gode med revet ost drysset på toppen. Man kan jo næsten ikke smage, at det er et totalt Stop madspilds-initiativ der er gang i 🙂Brødene bliver knasende sprøde på skorpen og hvidløgssmør-bløde i krummen.

Prik lidt til dem i ovnen, synes du de skal være sprødere giver du dem lidt længere tid.Brødene kan spises til alt, men smager særligt godt til kødretter som f.eks. lasagne og kødsauce. Til god varm suppe er brødene også helt perfekte.

I går spiste vi brødene til den kylling/karrysuppe som er min families absolutte suppe-storfavorit, uden tvivl 🙂

Win-win i køkkenet. Du får brugt din brødrest, sparer penge og scorer ovenikøbet nemme points hos din familie på de lækre hvidløgsbrød.

Du kan bruge alt slags brød, også købefranskbrød fra supermarkedet. 😉

Et hurtigt stop madspilds-tip fra mig til dig…:-)

God hvidløgs-fornøjelse!

Mere inspiration

Læg en kommentar