Bruschetta med tomat og hvidløg i ovn – lækker snack opskrift

  • Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Den skønne sommerferie i Italien er slut og hjemme er hverdagen i fuld gang.

Det er trætte typer der kommer hjem fra job og der er ikke meget krudt tilbage i kroppen, efter endt arbejdsdag. Det er tankevækkende så meget “krudt” man bruger på det arbejdsliv der? Overskudsenergi er der ikke meget af – jeg er ihvertfald en slatten klud. Mon ikke også du kender det? 🙂

Jeg har en liste med 10 Italiens-indlæg jeg har glædet mig at skrive til dig, men det er som om de har mistet lidt af sin glød nu? Jeg har noteret dem og de skal nok komme, men jeg skal bare lige føle mig rigtigt i Italiens-stødet først, for at kunne skrive dem til dig.

Måske du kender det med at den lokalt-indkøbte rødvin også smager meget bedre i de rette omgivelser? Sådan har jeg det også lidt med de Italiens indlæg, men fortvivl ej, de skal nok komme 🙂

Måske skrive-iveren kommer over mig for alvor igen, når først jeg lige har overlevet de første dage med tilbagevenden til hamsterhjulet? Jeg tror det – vi plejer jo at overleve 🙂Du skal dog alligegvel ikke helt snydes for Italiens-indlæg.

I dag får du nemlig en lækker opskrift på skønne bruschetta med tomat og hvidløg, som vi spiste som frokost en dag i ferieboligen i ToscanaBrødene smagte skønt i Italien, for vi brugte de små solmodne blommetomater, hvor der var “smæk” på smagen. Køb gerne de mørkerøde, solmodne tomater, selvom de er lidt dyrere end de blege danske tomater. De er nemlig alle pengene værd!

Har du dit drivhus fyldt med lækre tomater med smag, er du en heldig kartoffel, for så kan du jo bare bruge dem.:-)

Bruschetta-brødene kan sagtens laves med en brødrest, så de er perfekte stop madspils-brød også. Det er skønne brød, som passer perfekt som snack-brød til en god øl, som madbrød til en buffet eller som en lille forret-snack 🙂

Her kommer snack-opskriften på bruschetta med tomat og hvidløg:

Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift
Brug en brødrest til at lave lækre bruschetta-brød med tomat og hvidløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snack opskrift
Kategori: forretter
Keyword: bagte tomater, Bruschetta, madbrød
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 skiver brød - gerne lyst skåret i tynde skiver
  • 30 cocktailtomater/små blommetomater mængden kan variere - afhænger af størrelse. Tomaterne halveres
  • 5 fed hvidløg. Friskpressede - kan udelades
  • krydderurtesalt groft salt og tørrede/friske krydderurter kan bruges. Gerne basilikum, oregano, timian
  • olie ekstra jomfruolien-olie. Brug gerne rigeligt. Anden olie kan bruges, men extra jomfru olivenkerne har en god smag til tomat 🙂

Sådan gør du

  • Skær brødstykkerne i skiver.
  • Pensl brødene med rigeligt olie (på begge sider)
  • Pres hvidløgsfeddene og smør dem ud på brødet, så godt du kan (gnid evt. feddene)
  • Halvér tomaterne og fordel dem på brødene. Drys med urtesalt eller groft salt/krydderurter (friske/tørrede)
    Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift
  • Varm ovnen op på 175 grader varmluft og bag brødene ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Mærk efter dem nogle gange, de sidste minutter.
    Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift

Noter

Synes du hvidløgsmænden er for voldsom, så udlad gerne hvidløg (men brødene smager altså rigtigt godt med hvidløg).
Du kan også tilsætte lidt skinke og mozzarella-ost på toppen af brødene og vupti har du nemme og lækre pizza-agtige brød. 

Halløj sikke nogle lækre brød! 🙂

Det var en perfekt måde at få brugt en kedelig brødrest på og tomaterne havde vi altid et lager af i ferieboligen. De italienske tomater smagte bare så godt, at det næsten var det første – og det største – der blev indkøbt på på vores mange shoppeture til markeder og supermarkeder.

Vi løb aldrig tør for tomater. Kan du mon næsten ikke dufte de gode tomater her? Duften af søde, solmodne tomater er den bedste i verden 🙂Så er der tomat-bruschetta til folket! De smager altså bare skønt <3

Fadet blev hurtigt tømt og du vil faktisk blive overrasket over hvor mange brød I kan spise, når de serveres på denne måde.

Forstil dig knasende sprøde hvidløgsbrød med tomat – uhm <3

Det var mine store børn der mindede mig om, hvor vigtigt det var at smøre/gnide brødene med hvidløgsfed -før tilberedning. Uhm det var altså bare en rigtig god ide. Brug gerne det tip.

Du må heller ikke spare på olien – det er nemlig olien der er tricket bag de sprøde brød 🙂

Vi havde jo maddage på skift i Toscana og dette var bare en rigtig god idé – ikke mindst fordi det var meget inspirerende for de andre og så fordi det også gav os “der ikke var på madholdet” en mulighed at slappe af imens der blev kokkereret.

Slet ikke nogen dårlig idé. Introducér gerne “maddage” hvis du rejser med store børn  🙂

Her kommer der så lige det sidste tomat-billede. Det er mange billeder javist, men de var altså også gode de bruschetta-brød 🙂God fornøjelse med dine bruschetta-brød. Jeg er sikker på at de også bliver et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer