•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvor er det genialt!

At man kan lave verdens allerbedste karrysuppe på en rest kylling fra fredagskyllingen…

Forleden lavede jeg min bedste kyllingkarrysuppe (ever!) og den vil jeg da selvfølgelig dele med jer…:-)

Jeg har skrevet om kylling karry suppe før , så hvad nyt er der lige i denne her suppe? Jo der er lidt nyt. Der er  nemlig pestoflødeost og peberfrugt i, og det var en rigtig god ide. Suppen blev meget mere smagfuld og fint afrundet af flødeosten.

Fra de sidste to fredagsmenuer (vi får ALTID kylling. Gab!) har jeg gemt tiloversblevne stykker + evt. kyllingefond og frosset det ned. Til dagens suppe tog jeg kyllingebakkerne op af fryseren og brugte det som basis i suppen.

Genialt. Stop madspild! 🙂

Her kommer opskriften på god stærk kylling/karrysuppe :

5 fed hvidløg

3 hønsebouillonterninger

1 spsk karry

Salt/peber

1 glas champignon

2 peberfrugter i tern

5 gulerødder i tern

1 bundt forårsløg eller 1 porre

1 ds. kokosmælk

1 bæger pestoflødeost (Prøv den nye pestoost som BUKO har lavet. Den er virkelig god eller måske du har en anden fløderost/rest flødeost i køleskabet du kan få brugt?)

Kyllingerest – så meget som muligt (kød plukket fra kyllingelår, grillkylling ell. lign. friskstegt kyllingebryst kan selvfølgelig også bruges)

½ pk nudler

1½ liter kogende vand

Fremgangsmåde : 

Hvidløg presses og steges i smør. 3 bouillonterninger svitses med. Karry tilsættes og “brændes af”.

Kyllingen tilsættes og blandes rundt med karryblandingen. Lad den stege lidt imens du klargør grøntsagerne.

Grøntsagerne svitses med.

Champignon tilsættes, incl. væde.

Der koges 1½ liter vand i elkogekedlen. Vandet tilsættes. Suppen skal nu simre i minimum en halv time. Det sidste kvarter tilsættes nudlerne. 

De sidste 5 minutter tilsættes kokosmælk og flødeost. Suppen skal helst ikke boblekoge på det tidspunkt.

Suppen skifter farve og det er nu du skal smage den til, om den har brug for mere salt/peber eller karry.

Nudlerne tilsættes for at skabe fylde og gøre suppen mere mættende, men du kan udelade dem hvis du synes. Er du skeptisk overfor kokosmælken, så lov mig at prøv suppen med kokosmælk bare EN gang. Som med børn. Du skal smage først, før du vurdere om det er noget for dig 😉 Man tænker at det er en bizar blanding, kylling, karry og kokos, men tro mig. Det er en himmelsk blanding! Du kan evt. nøjes evt. med en lille dåse kokosmælk.

Lav gerne en stor portion suppe, så der er suppe til familien dagen efter også. Du vil blive overrasket over så meget  din familie kan spise af denne suppe. Jeg lavede 1½ liter igår og der var kun et par dl. tilbage idag. Men det er jo et rigtigt godt tegn, hvis suppen bliver spist op på dag 1 tænker jeg? 😉

Igår spiste vi den med et fint nybagt sigtebrød til, lavet i min nye hævekurv. Wow for nogle flotte brød man kan bage med sådan en hævekurv! (mere om det fine brød en anden god gang).

Brødet var PERFEKT som dyppebrød til dagens karrysuppe. På en suppedag hører der godt dyppebrød til 😉

Idag var der lige en lille supperest. Lækkerbisken. Jeg lavede hurtige hvidløgsbrød af resten af mit sigtebrød. Mere om hvidløgsbrødet  en anden god gang. Jeg kan godt anbefale hvidløgsbrød til karry/kyllingsuppe! 🙂

Se hvor fint hvidløgsbrødet ser ud, og det er så let så let at lave! : Smør, hvidløg, persille og salt smøres på brød der grilles 5-7 minutter. Sådan forvandler du en brødrest til et lækkert hvidløgsbrød. Stop madspild – stop brødspild 🙂

God fornøjelse med karrysuppen. 🙂

Tilsæt gerne lige den type grøntsager du kan li. Her fik du lige min kylling/karry/pestosuppe-variant 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •