God stærk kyllingkarrysuppe med kokosmælk og pestoflødeost

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvor er det genialt!

At man kan lave verdens allerbedste karrysuppe på en rest kylling fra fredagskyllingen…

Forleden lavede jeg min bedste kyllingkarrysuppe (ever!) og den vil jeg da selvfølgelig dele med jer…:-)

Jeg har skrevet om kylling karry suppe før , så hvad nyt er der lige i denne her suppe? Jo der er lidt nyt. Der er  nemlig pestoflødeost og peberfrugt i, og det var en rigtig god ide. Suppen blev meget mere smagfuld og fint afrundet af flødeosten.

Fra de sidste to fredagsmenuer (vi får ALTID kylling. Gab!) har jeg gemt tiloversblevne stykker + evt. kyllingefond og frosset det ned. Til dagens suppe tog jeg kyllingebakkerne op af fryseren og brugte det som basis i suppen.

Genialt. Stop madspild! 🙂

Her kommer opskriften på god stærk kylling/karrysuppe :

5 fed hvidløg

3 hønsebouillonterninger

1 spsk karry

Salt/peber

1 glas champignon

2 peberfrugter i tern

5 gulerødder i tern

1 bundt forårsløg eller 1 porre

1 ds. kokosmælk

1 bæger pestoflødeost (Prøv den nye pestoost som BUKO har lavet. Den er virkelig god eller måske du har en anden fløderost/rest flødeost i køleskabet du kan få brugt?)

Kyllingerest – så meget som muligt (kød plukket fra kyllingelår, grillkylling ell. lign. friskstegt kyllingebryst kan selvfølgelig også bruges)

½ pk nudler

1½ liter kogende vand

Fremgangsmåde : 

Hvidløg presses og steges i smør. 3 bouillonterninger svitses med. Karry tilsættes og “brændes af”.

Kyllingen tilsættes og blandes rundt med karryblandingen. Lad den stege lidt imens du klargør grøntsagerne.

Grøntsagerne svitses med.

Champignon tilsættes, incl. væde.

Der koges 1½ liter vand i elkogekedlen. Vandet tilsættes. Suppen skal nu simre i minimum en halv time. Det sidste kvarter tilsættes nudlerne. 

De sidste 5 minutter tilsættes kokosmælk og flødeost. Suppen skal helst ikke boblekoge på det tidspunkt.

Suppen skifter farve og det er nu du skal smage den til, om den har brug for mere salt/peber eller karry.

Nudlerne tilsættes for at skabe fylde og gøre suppen mere mættende, men du kan udelade dem hvis du synes. Er du skeptisk overfor kokosmælken, så lov mig at prøv suppen med kokosmælk bare EN gang. Som med børn. Du skal smage først, før du vurdere om det er noget for dig 😉 Man tænker at det er en bizar blanding, kylling, karry og kokos, men tro mig. Det er en himmelsk blanding! Du kan evt. nøjes evt. med en lille dåse kokosmælk.

Lav gerne en stor portion suppe, så der er suppe til familien dagen efter også. Du vil blive overrasket over så meget  din familie kan spise af denne suppe. Jeg lavede 1½ liter igår og der var kun et par dl. tilbage idag. Men det er jo et rigtigt godt tegn, hvis suppen bliver spist op på dag 1 tænker jeg? 😉

Igår spiste vi den med et fint nybagt sigtebrød til, lavet i min nye hævekurv. Wow for nogle flotte brød man kan bage med sådan en hævekurv! (mere om det fine brød en anden god gang).

Brødet var PERFEKT som dyppebrød til dagens karrysuppe. På en suppedag hører der godt dyppebrød til 😉

Idag var der lige en lille supperest. Lækkerbisken. Jeg lavede hurtige hvidløgsbrød af resten af mit sigtebrød. Mere om hvidløgsbrødet  en anden god gang. Jeg kan godt anbefale hvidløgsbrød til karry/kyllingsuppe! 🙂

Se hvor fint hvidløgsbrødet ser ud, og det er så let så let at lave! : Smør, hvidløg, persille og salt smøres på brød der grilles 5-7 minutter. Sådan forvandler du en brødrest til et lækkert hvidløgsbrød. Stop madspild – stop brødspild 🙂

God fornøjelse med karrysuppen. 🙂

Tilsæt gerne lige den type grøntsager du kan li. Her fik du lige min kylling/karry/pestosuppe-variant 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia

Skøn suppe. Lavede den for et par uger siden og frøs en rest ned, som vi fik i går. Den er helt klart en favorit – og vil blive lavet igen ;-).

Christina

Dejligt du blev glad 🙂 det er dejligt som læser at man også kan gøre gengæld 🙂

jeg tror jeg må kaste mig ud i denne suppe med kokosmælken, men er skeptisk ligesom du var 🙂 jeg bryder mig ikke særlig meget om kokossmag, så er bange for suppen vil få en smag af kokos ?

håber jeg kommer mig over mine forbehold så jeg kan prøve at smage den 🙂 ellers må den jo laves med lidt fløde 😉

Forsat god dag, knus herfra

Christina

Jeg har læst med længe og ELSKER dine opskrifter 😀 hver gang jeg har min Rømertopf i brug kigger jeg altid et smut forbi din side for lidt inspiration 🙂 jeg har et spørgsmål til denne opskrift, jeg bryder mig ikke særlig meget om kokosmælk, og ville høre om jeg kunne bruge almindelig mælk eller nogen andet i stedet for? – smager kokosmælk ligesom det lugter? og kan man smage den meget i suppen? jeg bryder mig virkelig ikke om lugten og har smagt retter med det i hvor det var alt for tydeligt 🙂 håber du kan hjælpe mig,… Læs mere »

Teresa

Hej
Jeg faldt lige over din side, da jeg søgte efter en god suppe. Lavede så denne suppe og den var bare helt igennem fantastisk!! Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg laver den. Den er utrolig lækker cremet og nudlerne er lige prikken over i’et.

Tusind tak for en god og nem opskrift 🙂

Piskeriset

Arh men den ser altså også god ud! En suppe med masser af fyld og smag kan jeg sagtens lokkes til at spise 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer