Kalkun i lækker rød flødesauce med ketchup og persille

  • Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persille

Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persilleHer i huset har vi en familieklassiker, der altid er en succes. Den er “nedarvet” fra min mands familie og vi kalder retten “koteletter i rød sauce“.

Den røde sauce er fyldt med paprika, persille, løg og den hemmelige ingrediens, som jeg allerede har afsløret for dig….ketchup! Ja man tror det ikke, men det er ganske vist.

Ketchup bruger jeg tit som “smagsafrunder” i sauce – og det er tomatsmagen og sødmen der er tricket tror jeg?

I dag har vi lavet familie-livretten i en ny variant: med kalkun. Vi har et on-going “tøm fryser”-projekt her på matriklen og jeg fandt et kalkunbryst til aftenens menu. Nu har vi også prøvet at lave familiens yndlingslivret med kalkunkød og wow – hvor det smager!

En ægte “koteletter i fad”-ret, der både kan laves i stegeso/Römertopf, sautérpande med låg eller et almindeligt ildfast fad, tildækket med stanniol.

Retten er fyldig, har en intens tomatsmag, og gør sig særligt godt til pasta eller ris.

Har du ikke lige kalkunbryst på lager, kan svinekoteletter eller nakkekoteletter sagtens bruges. Brug gerne det kød, du har på lager og/eller som du synes allerbedst om. Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persilleRetten er en rigtig simreret og smagen bliver bedst, hvis du lader den simre i 1 time eller mere.

Jeg brugte min dybe sautérpande i dag – det er billigere at bruge den, fremfor at varme hele ovnen op. Har du ingen sautérpande, kan en støbejernsgryde med låg sagtens bruges.Du får opskriften på den lækre ret lige her:

Kalkun i lækker rød flødesauce med ketchup og persille
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kalkun i lækker rød flødesauce med ketchup og persille
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kalkunbryst i skiver (ca. 1 kg)
  • 10-25 gram smør til stegning
  • 2 store løg i skiver
  • 2 porrer i skiver (eller 1 bundt forårsløg. Kan også erstattes af 2 rødløg)
  • ½ liter fløde (kaffefløde eller madlavningsfløde)
  • 2½ dl mælk
  • 4-5 dl ketchup (ca. 500 gram)
  • 3 spsk persille (frisk eller frysetørret)
  • 3 spsk paprika
  • 1 spsk hvidløgspeber
  • salt
  • Tilbehør: ris, pasta
Sådan gør du:
  1. Skær kalkunbrystet i skiver
  2. Svits i smør og krydr med salt/hvidløgspeber/paprika
  3. Skær løg/porrer i skiver og svits i smørret. Er der ikke plads til kalkunstykkerne på panden samtidigt, så tag dem op og hold dem varme på en tallerken tildækket med stanniol.
  4. Imens løgene svitser, rører du fløde/ketchupblandingen.
  5. Hæld fløde, mælk og ketchup i en skål og rør godt. Tilsæt persille, salt/peber og resten af paprikakrydderiet.
  6. Skyl flødekarton og ketchupbøtte godt med vand, for at få det hele med og tilsæt også det.
  7. Læg kalkunstykkerne tilbage i panden og overhæld med fløde/ketchupblandingen.
  8. Læg låget på panden og lad retten simre 1 time, eller mere.
  9. Rør undervejs, så retten ikke brænder på.
  10. Retten kan også fint tilberedes i stegeso af glas eller rødler.
  11. Smag retten til og jævn evt., hvis du synes den er for tynd. Er saucen kogt for meget ind, så spæd evt. op med lidt mælk.
  12. Serveres med ris eller pasta. Dampede majs, smager godt til.

Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persilleDet var en totalt lækker ret, der blev serveret for familien i dag og jeg skynder mig at sende anbefalingen videre til dig.

Måske du synes, det lyder lidt for spøjst, at bruge ½ flaske ketchup i en flødesauce? Tjo måske, men tro mig, når ketchup forenes med persille og paprika, sker der magi 🙂Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persilleJo længere tid, du lader retten simre, jo bedre bliver den. Min portion fik 1½ time og kødet var super mørt.

Når jeg tilbereder retten i Römertopf, lader jeg gerne retten få svag varme i 100 år eller deromkring. Kig f.eks. forbi opskriften her

Retten er nem at lave og kræver faktisk kun få ingredienser. Vi har altid frysetørret persille på lager. Smart! Så kan vi hurtigt “rykke” på denne ret og også nemt lave f.eks. hvidløgssmør med persille

Her nedenfor kan du se billeder af “kalkun i rød flødesauce” – fremstillingsprocessen:

Retten er perfekt at servere for din sultne familie.

“For filan, hvor skal den simre længe den ret?!” tænker du nok, men fortvivl ej, mindre kan gøre det. Du kan fint nøjes med ½-1 time. Tænk også på, at mens retten simrer, så har du hænderne frie til at lave ingenting/ læse højt for dine børn/ ordne vasketøj eller snuppe et par kapitler i din yndlingskrimi?

Lav gerne en stor portion – hvis den da ellers kan være i din pande eller fad, for så har I nemlig også lækker med til dagen efter. På dag 2 – vil du spare mega meget tid, når retten blot skal opvarmes.

Retten er en succes i min familie og jeg er sikker på, at den også kan blive det hjemme i din. Skal vi vædde? 🙂

Rigtig god fornøjelse med kødgryderne. Håber du synes om “ketchup-magien” i denne ret 🙂Kalkun i rød flødesauce - med ketchup og persille

Mere inspiration

Læg en kommentar