Kalkuncuvette med bulgur og grønt i Römertopf

DSC_5509Godt nok er det sommer. Der er fuld blus på sommeren og temperaturen.

Men så er det da bare ekstra genialt at bruge sin Römertopf. Hvis altså man vil slænge sig i haven imens maden bliver lavet eller måske tage en tur til stranden?

Den ret du skal høre om idag er en kalkunsteg stegt på toppen af et grøntsagsfad iblandet bulgur. Låget på og efter 2-3 timer er der lækkert mad. Både kød, tilbehør og grønt. SÅ nemt, og ovenikøbet bliver maden smuk!
DSC_5507DSC_5501

Her kommer opskriften:

1 kalkuncuvette (denne var marineret og det gav en god smag)

2 rødløg

1 løg

5 fed hvidløg

5 gulerødder

1 ds. flåede tomater

1 pk cherry tomater

1 pakke bulgur.

2 peberfrugter.

8 dl. bouillon (ca)
DSC_5502

Sådan gør du:

Start med at sæt din Römertopf i blød i vand i minimum ½ time. Rens og hak grøntsagerne. Fordel dem i Römertopfen og bland dem godt med bulguren. DSC_5503 Tilsæt en dåse flåede tomater, hvidløg, salt, peber og bouillon. Husk at bouillonen skal være afkølet, hvis den er kogende kan Römertopfen sprænge. DSC_5508Drys godt med salt og peber. 
DSC_5510 Kalkuncuvetten lægges på toppen. Låget lægges på og Römertopfen sættes i en kold ovn. 3 timer v. 150 grader varmluft. DSC_5511 Det er nu at du kan gå en tur i haven, i skoven, tage til stranden. Læse bog, hive ukrudt op, slikke sol?

Efter 3 timer ser stegen sådan ud. Lækker saftig og sprød på toppen. DSC_5528 Så fin en sommermenu kan du trylle med meget begrænset indsats. Alt maden har nærmest lavet sig selv imens du har hygget dig i haven. DSC_5544 Jeg bagte et hurtigt rosmarinbrød til, det kommer du til at høre mere om en af de nærmeste dage

De første gange jeg tilberedte bulgur på denne måde, var jeg sikker på at bulguren ville blive helt udkogt efter 3 timer, men det bliver den altså ikke.

Det var en sød og venlig læser der gjorde mig opmærksom på at jeg kunne tilsætte bulguren direkte i Römertopfen. Så bliver det vist ikke meget nemmere 😉

DSC_5548Må der være mange sommerdage til gode til os 🙂DSC_5545

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *