Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan

Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Jubii – det er rabarbersæson og det er det heldigvis længe endnu. Med rabarber i haverne – eller hos grønthandleren – kan der trylles smukke, lækre kager eller laves rabarberkompot, der kan bruges til lækre desserter som tykmælksfromage , på morgenmadsbollen eller som trifli.

Der er heldigvis uanede rabarbermuligheder, når det er sommer og rabarbersæson. Vi fejrer det tit herhjemme, og det smitter af på dig og bloggen. Igen i dag får du serveret rabarberkage.

Siden de første rabarberstængler skød i vejret, er der ikke gået én weekend, uden en velduftende rabarberkage har kunnet tages ud af ovnen. Juhuu – elsker det og håber rabarbersæsonen bliver meget lang i år:-)DSC_1673Jeg venter med at lave kompot til senere på sæsonen, hvor  stænglerne er blevet grønnere og kraftigere og indeholder mest syre. De første små, tynde stængler er de bedste i kager, hvis du spørger mig. De er sødest…og smukkest 🙂

De rabarber jeg har i haven, hedder jordbærrabarber og det er vistnok den sødeste sort? Har du de almindelige og mere grønne rabarber, skal du nok bruge lidt mere sukker end jeg, til mine opskrifter. Prøv og smag dig frem og se hvad der passer bedst til dine rabarber 🙂DSC_1674I dag skal du høre om nogle rigtigt lækre og meget smukke, små, fine rabarbermuffins der blev tryllet på ingen tid. En nem sukkerbrødsdej med lidt olie i, og på toppen små tern af marcipan og rabarber. En rigtig fin syrlig/sød kombination og se lige hvor fine de små kager blev:Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Kagerne vil være så fine at servere på ethvert kaffebord, til fødselsdag eller som kollega- eller naboforkælelse?

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg ved den er længe ventet. Flere har på bloggens Facebookside skrevet, at de sidder klar og tripper. Coming right on 🙂

Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 16 stk.

Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ dl olie
  • 1 dl mælk
  • 180 gram hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i tern
  • 4-6 stængler rabarber i små stykker
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  3. Tilsæt olie og mælk
  4. Bland bagepulver med hvedemel og rør det forsigtigt i med en dejskraber
  5. Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone.
  6. Stop 3-4 stykker marcipan og rabarber ned i hver muffin
  7. Drys med perlesukker på toppen
  8. Bag muffins'ene 15-20 minutter v. 150 grader varmluft
  9. Serveres straks til en god kop kaffe/te

Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanJeg bager muffins  i siliconeforme, men putter papirforme indeni, så holder formen på kagerne sig bedst. Kagerne er også nemmere at transportere, hvis de er i papirforme. Har du ikke siliconeforme, kan du bruge 2 papirforme pr. muffin (den ene form kan genbruges bagefter).

Supernemme kager. Fremstillingsprocessen er nem og du kan lure den lige her:

Jeg strøede rabarber og marcipan ned i toppen af kagerne med løs hånd. Tryk evt. stykkerne lidt ned i dejen. Marcipan og et drys perlesukker på toppen forhindrede at den øverste bid muffin blev alt for syrlig. Så fin kombination af sødt og syrligt.

Jeg tænker du sagtens kan erstatte rabarberstykkerne af anden frugt? Pære/æblestykker eller hvad med hindbær eller jordbær måske?
Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanVoila – se lige en lille smuk sag der blev tryllet.

Kagerne smager allerbedst på bagedagen, men hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder/pose, er de også rigtigt fine dagen efter. Lun evt. kagerne i mikroovn eller – endnu bedre – i alm. ovn, så bliver de nemlig sprøde på toppen igen.

Et rabarberkagetip fra mig til dig 🙂
Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Her smuttede en weekend af sted, før vi rigtigt nåede at se os om. En sommerfest med arbejdet fredag, slog mig lidt ud lørdag, som var en rigtig dasedag.  Vi har for en gangs skyld ikke været i sommerhus, men til gengæld opholdt os hjemme på den primære matrikel, hvor hækken pludselig var blevet alt for lang. Fint nok alligevel, at have en hjemmeweekend.2016-06-03 20.31.26

Der blev tid til havearbejde, men også tid til middagslur, kagebag og lækre hjemmelavede pizzaer til aften. Vi lavede lækre kartoffelpizzaer på rugmelsbund. Ah! Der er altså bedre plads i køkkenet herhjemme, når der skal jongleres med 3 pizzaplader.

DSC_4153Lækre pizzaer og nemt med en dej der bare skal smøres på pladen. Kig med her. Et rigtigt godt pizzatip til dig der har travlt i dit køkken, men som er vild med pizza og allerhelst vil spise hjemmelavet mad, fremfor at ringe til pizzamanden.

Håber også du har haft en skøn weekend? Næste weekend begynder min sommerferie. Det er slet ikke gået op for mig endnu…jo på en måde er den allerede startet lidt….som en let kriblen i maven. Skønt! 🙂

Mere inspiration

4 tanker om "Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan"

    1. Hej Mette
      Ja det tror jeg sagtens du kan. Håber ikke mit svar kommer for sent?
      Lun dem gerne i ovnen efter optøning, så bliver de som nybagte 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  1. Det er lækre opskrifter der på denne side, har blot taget Becek i rabarbermuffins med marcipan. Tak for inspiration.

    1. Hej Kirsten
      Det lyder da bare rigtigt godt. Det glæder mig at du har fundet vejen forbi bloggen. Velkommen til. Jeg håber du har lyst til at blive hængende og håber også at kagerne smagte dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *