Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan

  • Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Jubii – det er rabarbersæson og det er det heldigvis længe endnu. Med rabarber i haverne – eller hos grønthandleren – kan der trylles smukke, lækre kager eller laves rabarberkompot, der kan bruges til lækre desserter som tykmælksfromage , på morgenmadsbollen eller som trifli.

Der er heldigvis uanede rabarbermuligheder, når det er sommer og rabarbersæson. Vi fejrer det tit herhjemme, og det smitter af på dig og bloggen. Igen i dag får du serveret rabarberkage.

Siden de første rabarberstængler skød i vejret, er der ikke gået én weekend, uden en velduftende rabarberkage har kunnet tages ud af ovnen. Juhuu – elsker det og håber rabarbersæsonen bliver meget lang i år:-)DSC_1673Jeg venter med at lave kompot til senere på sæsonen, hvor  stænglerne er blevet grønnere og kraftigere og indeholder mest syre. De første små, tynde stængler er de bedste i kager, hvis du spørger mig. De er sødest…og smukkest 🙂

De rabarber jeg har i haven, hedder jordbærrabarber og det er vistnok den sødeste sort? Har du de almindelige og mere grønne rabarber, skal du nok bruge lidt mere sukker end jeg, til mine opskrifter. Prøv og smag dig frem og se hvad der passer bedst til dine rabarber 🙂DSC_1674I dag skal du høre om nogle rigtigt lækre og meget smukke, små, fine rabarbermuffins der blev tryllet på ingen tid. En nem sukkerbrødsdej med lidt olie i, og på toppen små tern af marcipan og rabarber. En rigtig fin syrlig/sød kombination og se lige hvor fine de små kager blev:Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Kagerne vil være så fine at servere på ethvert kaffebord, til fødselsdag eller som kollega- eller naboforkælelse?

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg ved den er længe ventet. Flere har på bloggens Facebookside skrevet, at de sidder klar og tripper. Coming right on 🙂

Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme smukke rabarbermuffins med marcipan
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ dl olie
  • 1 dl mælk
  • 180 gram hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i tern
  • 4-6 stængler rabarber i små stykker
  • Drys: Perlesukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  3. Tilsæt olie og mælk
  4. Bland bagepulver med hvedemel og rør det forsigtigt i med en dejskraber
  5. Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone.
  6. Stop 3-4 stykker marcipan og rabarber ned i hver muffin
  7. Drys med perlesukker på toppen
  8. Bag muffins'ene 15-20 minutter v. 150 grader varmluft
  9. Serveres straks til en god kop kaffe/te

Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanJeg bager muffins  i siliconeforme, men putter papirforme indeni, så holder formen på kagerne sig bedst. Kagerne er også nemmere at transportere, hvis de er i papirforme. Har du ikke siliconeforme, kan du bruge 2 papirforme pr. muffin (den ene form kan genbruges bagefter).

Supernemme kager. Fremstillingsprocessen er nem og du kan lure den lige her:

Jeg strøede rabarber og marcipan ned i toppen af kagerne med løs hånd. Tryk evt. stykkerne lidt ned i dejen. Marcipan og et drys perlesukker på toppen forhindrede at den øverste bid muffin blev alt for syrlig. Så fin kombination af sødt og syrligt.

Jeg tænker du sagtens kan erstatte rabarberstykkerne af anden frugt? Pære/æblestykker eller hvad med hindbær eller jordbær måske?
Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanVoila – se lige en lille smuk sag der blev tryllet.

Kagerne smager allerbedst på bagedagen, men hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder/pose, er de også rigtigt fine dagen efter. Lun evt. kagerne i mikroovn eller – endnu bedre – i alm. ovn, så bliver de nemlig sprøde på toppen igen.

Et rabarberkagetip fra mig til dig 🙂
Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan

Her smuttede en weekend af sted, før vi rigtigt nåede at se os om. En sommerfest med arbejdet fredag, slog mig lidt ud lørdag, som var en rigtig dasedag.  Vi har for en gangs skyld ikke været i sommerhus, men til gengæld opholdt os hjemme på den primære matrikel, hvor hækken pludselig var blevet alt for lang. Fint nok alligevel, at have en hjemmeweekend.2016-06-03 20.31.26

Der blev tid til havearbejde, men også tid til middagslur, kagebag og lækre hjemmelavede pizzaer til aften. Vi lavede lækre kartoffelpizzaer på rugmelsbund. Ah! Der er altså bedre plads i køkkenet herhjemme, når der skal jongleres med 3 pizzaplader.

DSC_4153Lækre pizzaer og nemt med en dej der bare skal smøres på pladen. Kig med her. Et rigtigt godt pizzatip til dig der har travlt i dit køkken, men som er vild med pizza og allerhelst vil spise hjemmelavet mad, fremfor at ringe til pizzamanden.

Håber også du har haft en skøn weekend? Næste weekend begynder min sommerferie. Det er slet ikke gået op for mig endnu…jo på en måde er den allerede startet lidt….som en let kriblen i maven. Skønt! 🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Anette 25. maj 2017 af 01:10- Svar

    Efter mange forsøg prøver jeg igen vil du godt tilføje temperatur til almindelig ovn også ikke kun varmluft
    Tak for mange gode opskrifter

    • Gitte Hansen 25. maj 2017 af 07:54- Svar

      Hej Anette
      Du har nu kun skrevet en gang før, mindes jeg og jeg svarer dig gerne igen. Du skal bare sætte temperaturen 25 grader op i forhold til den varmluftstemperatur jeg har angivet i opskriften.
      Jeg har 1500 opskrifter, håbløst at rette alle og det vil heller ikke give mening at skrive det i alle opskrifter. De fleste ved nemlig godt at temperaturen skal sættes 25 grader op og nu ved du det jo også 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. Brigitte Harslund 21. maj 2017 af 22:39- Svar

    Skønne skønne kager – skal gøre det ud for fødselsdagsmuffins i morgen til min ældste datter, men vi har prøvesmagt – og de er GODE! Perfekt balance mellem syrligt og sødt – sagt af kræsenpinden her i huset :). Tak for en god og supernem opskrift!

    • Gitte Hansen 21. maj 2017 af 23:07- Svar

      Juhuu – hvor det glæder mig! Det bliver da et scoop med de smukke muffins som fødselsdagskager, god ide og dejligt de smager jer.
      Rigtig god fødselsdag til jer og tillykke med ældstedatteren 🙂
      Tak for din søde tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mette 24. august 2016 af 21:40- Svar

    Kan de fryses?
    Er kommet til at bage dem 2 dage før de skal bruges….

    • Gitte Hansen 25. august 2016 af 14:59- Svar

      Hej Mette
      Ja det tror jeg sagtens du kan. Håber ikke mit svar kommer for sent?
      Lun dem gerne i ovnen efter optøning, så bliver de som nybagte 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Kirsten 12. august 2016 af 22:25- Svar

    Det er lækre opskrifter der på denne side, har blot taget Becek i rabarbermuffins med marcipan. Tak for inspiration.

    • Gitte Hansen 12. august 2016 af 23:02- Svar

      Hej Kirsten
      Det lyder da bare rigtigt godt. Det glæder mig at du har fundet vejen forbi bloggen. Velkommen til. Jeg håber du har lyst til at blive hængende og håber også at kagerne smagte dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar