Rabarberkompot i mikroovn – nem opskrift

  • Rabarberkompot i mikroovn
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarberkompot

Det er august og det er jo ikke ligefrem højsæson for rabarber længere, vel? Men hvad gør man så hvis man går ind for Stop madspild og stadigvæk har rabarber i haven? Jamen de fejler jo intet de fine rabarber og kan vel fint bruges?

Lad os prøve. Kunne man ikke snige sig til at lave en hurtig kompot af sommerens sidste tiloversblevne rabarberstængler? En sølle høst javist, men nok til et glas kompot. Måske du er så heldig at din høst kan blive endnu større?

Den kompot du skal høre om i dag er hurtigt lavet. Mikrobølgeovnen er tricket;  hvis du tager den i brug kan du lave en portion kompot på under 5 minutter.

Det bliver den LÆKRESTE kompot og du skal endelig ikke lade dine rabarber gå til spilde!rabarber

Her kommer opskriften på hurtig rabarberkompot  i mikrobølgeovn:

Rabarberkompot i mikroovn
Rabarberkompot lavet nemt og hurtigt i mikroovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Samlet tid: 14 minutter
Ret: Rabarberkompot i mikroovn
Kategori: Syltetøj og marmelader
Keyword: kompot, mikroovn, rabarber, rabarberkompot
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8-10 stængler rabarber eller så mange du har
  • 1-1½ dl. sukker afhænger af hvor mange rabarber du bruger og hvor sure dine rabarber er. Smag evt til med mere sukker til slut
  • 1-2 tsk. vanillesukker start med lidt og smag evt. til med lidt mere til slut

Sådan gør du

  • Plyndr dit eller naboens rabarberbed
    rabarber
  • Vask, klargør rabarberne og snit dem i stykker på 1-2 cm. Lad det nederste af stilken sidde på, det er nemlig hér den gode, søde smag gemmer sig.
    Rabarber
  • Fordel rabarberstykkerne i en mikroovnsskål af plast eller glas og hæld sukker og vaniljesukker ved. Læg låget på.
  • Kog rabarberne i mikrobølgeovnen ved høj effekt 2 minutter af gangen til konsistensen er fin. Rør i rabarberne undervejs.
  • Ønsker du en kompot med faste stykker rabarber, skal kogetiden være kort. Måske kun 2 minutter. Ønsker du en findelt/puré-agtig rabarberkompot skal tilberedningstiden forlænges.
  • Smag evt til med ekstra sukker. Det er forskelligt hvor søde/sure rabarber er, så sukkermængden kan variere.
  • Hæld kompotten i et glas der er rengjort med kogende vand.
    Rabarberkompot i mikroovn

Noter

Skal kompotten holde sig i længere tid end 1-2 uger, så tilsæt lidt Atamon til kompotten, efter anvisningerne på Atamon-flasken.
Skyl i så fald også glasset (og låget) med Atamon.
Det er bedst ikke at tilberede alt for store mængder kompot i mikroovnen af gangen. Lav hellere små portioner af gangen, det er hurtigst.
Kompot kan også sagtens laves i gryde. Tilberedningstiden skal forlænges en del, i så fald. Tjek konsistensen undervejs og mærk efter hvornår rabarberstykkerne er færdig-tilberedte.
Kompotten vil tykne lidt efter afkøling

DSC_8559Tænk at man så nemt og hurtigt kan trylle et par håndfulde rabarberstilke om til den lækreste kompot.

Kompotten er så hurtig at lave, at du nemt kan trylle en portion til at komme på morgenbrødet. Tro mig, det tager ikke mere end max. et kvartér,

RabarberkompotJeg har skrevet at portionen rækker til et par glas,, afhængig af hvor mange rabarber du bruger og hvor store de er. Tryl gerne små mængder af gangen, så slipper du også for at bruge Atamon.

Laver du en stor mængde, er det bedst at tilberede i gryde.

Rabarberkompot

Hvad kan man så bruge den lækre rabarberkompot til?

Det smager skønt på brød, gerne nybagt eller friske rundstykker fra bageren. Kompot smager også godt som topping på desserter som istykmælksfromage. Prøv kompot på toppen af en ostemad eller som topping på skyr eller hytteost? Uhm 🙂

Kompot smager også godt som fyld i en roulade, i en lagkage eller i en lækker kringle måske? Du kan også bruge kompotten som fyld i en lækker bedstefars skæg-marengskage eller hvad med lækre rabarbersnitter ?

Kun fantasien sætter grænser. og slipper fantasien op, så kan du finde mere inspiration i dette indlæg, hvor jeg har samlet en mange flere gode rabarberopskrifter til dig Rabarberkompot

Hvor er det bare lækkert med et glas nylavet rabarberkompot!

2014-08-18 07.50.35Måske du også lige skulle runde dit rabarberbed og tjekke om du har nogle stængler du kan bruge til en lækker kompot? Det vil da være synd hvis de gik til spilde, ikke? Stop rabarberspild – stop madspild.

Jeg har dog blevet gjort bekendt med, at rabarber lige nu indeholder meget oxalsyre, men jeg har ikke kunnet smage at det har negativ betydning. For mig har det aldrig spillet en rolle, men er du ikke vild med rabarbernes oxalsyre-smag, så kan du tilsætte nonoxal-syre.

Rabarberkompot

Lækker lækker kompot

Jeg kan kun anbefale dig at prøve at lave kompot i mikrobølgeovnen. Skriv gerne en kommentar herunder bagefter. Synes du ikke bare det er nemt? 🙂Rabarberkompot


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
elise Laursen

Jeg bruger noget der hedder Nonoxalsyre, som jeg har købt i en alm. dagligdags butik.

Tove Pedersen

Hej Gitte Jeg har lige været igang med kompotten, det blev jo lidt tyndt på grund af de frosne rabarber – men det tilsatte æble var med til at jævne det lidt – havde jeg brugt et æble mere tror jeg det havde været perfekt. Jeg brugte æbler fra haven – de er “sorteret” lidt på træet for at tage de mest gule/røde – de vil have godt af at ligge en uges tid – så skal der koges æblegrød. Prøv at samle dine nedfaldsæbler sammen – skær nogen over og tjek kernerne – er de lyse skal de ligge… Læs mere »

Tove Pedersen

den ser lækker ud din rabarberkompot – jeg har nogen oversete rabarber i fryseren fra sidste år, tror jeg vil drysse en portion med sukker og koge dem i mikro ovnen i aften, tænker jeg vil komme et æble eller to i :o)
Med hensyn til oxalsyre ved jeg ikke om de indeholder mere nu end tidligere på året, men husker i ” gamle dage ” kom vi et eller andet i når vi brugte rabarber, det skulle neutralisere oxalsyren, husker ikke hvad det hedder det vi kom i.
Venlig hilsen Tove P

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer