Pæretærte opskrift – crumble kage med pærer

  • Nem og lækker pæretærte med crumbledej
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1659

5 brune pærer til overs i frugtskålen og ikke langt fra tanke til handling. En-to-vupti- var der en lækker pæretærte på vej. En tærte af den særligt hurtige slags, med en nem crumbledej på toppen, og et drys mandelflager. SÅ nemt og SÅ lækkert.

Crumblekagen kræver meget få ingredienser og jeg er næsten sikker på, at du har dem alle i dine køkkenskuffer og skabe? Crumbleopskriften nedenfor kan du bruge som “grunddej” til alle crumblekager. Du kan lave crumblen med pærer men også bruge al anden frugt: æbler, jordbær, blommer, rabarber?DSC_1662Brug lige den frugt du synes allerbedst om eller som du lige tilfældigvis har på lager.

Pæretærten smager forrygende med iskoldt flødeskum eller creme fraiche til. Nyd en god kop kaffe til. Uhm. Bestemt én af mine favoritkager!

Jeg iler med at bringe dig den nemme opskrift.
Nem og lækker pæretærte med crumbledej

Pæretærte – crumble kage med pærer opskrift

Nem og lækker pæretærte af crumbledej
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: crumble kage, pærecrumble, pæretærte
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-6 skrællede pærer eller æbler
  • 125 gram blødt smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • Drys: Mandelflager
  • Tilbehør: Flødeskum cremefraiche eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Bland sukker, mel, vaniljesukker og ingefær
  • Smuldr smørret heri
  • Skræl pærene og læg dem med den buede side opad
  • Drys smuldredejen på
  • Drys mandelflager på toppen
  • Bag pærecrumblen ca. 30-40 minutter v. 150 grader varmluft. Crumblen er færdig, når den er sprød og gylden
  • Serveres straks med flødeskum eller creme fraiche til

Noter

Du kan bruge anden frugt eller andre bær til en crumble: en crumble med blommer, æbler, rabarber, jordbær eller brombær smager skønt.
Bruger du æbler, så prøv at erstatte ingefær med kanel
Kagen kan fryses, men så skal den fryses i formen.

En pæretærte med crumbledej er den nemmeste kage i verden

Nem og lækker pæretærte med crumbledej

Crumblekager er de nemmeste kager i verden og de er så taknemmelige, for du kan bruge al slags frugt. Du kan fint nøjes med vaniljesukker i kagerne, men stødt ingefær passer særligt godt, hvis du laver pærecrumble og kanel rigtigt godt, hvis du laver æblecrumble. Bare lige et par crumblekrydderitip fra mig til dig 🙂 Nem og lækker pæretærte med crumbledejDet er smart med crumbler, for de kan laves klar i god tid inden der kommer gæster og så bare sættes i ovnen, imens man spiser hovedretten. Genialt. De kan også fryses inden bagning, og så tages op af fryseren og tilberedes på et senere tidspunkt.

Crubletærter er rigtigt fine som desserter, men kagerne vil også gøre sig rigtigt godt på ethvert kage- fødselsdags- eller brunchbord.Nem og lækker pæretærte med crumbledej

Sådan laver du pæretærte – crumble kage med pærer – se billeder fra start til slut:

Så er der crumble-servering 🙂

Nam nam en nem og lækker pæretærte fra mig til dig 🙂Nem og lækker pæretærte med crumbledej


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer