Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke

  • Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke

Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinkeI dag skal du høre om en lækker, hurtig og sund ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke.

En æggekage der kunne tilfredsstille hele familiens torsdagsbehov: En datter der arbejder til sent og helst vil undgå kulhydrater og en mor der – altid – gerne vil reducere kalorier i maden (så der f.eks. kan spises cookies i ny og næ). En familie der generelt bare var rigtigt sent hjemme og som var storsultne og derfor hungrede efter en menu der kunne trylles på et sekund, eller to.  Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinkeFidusen ved en ovnbagt æggekage er at du ikke skal våge over den eller vende den. Den kan ikke brænde på. Der kræves intet fedtstof til stegningen.  Jeg tilsatte “dagens grønt” til æggekagen, men du kan tilsætte lige de grøntsager du har på lager tænker jeg? Det er også derfor æggekagen er så god på menuplanen; nem og med stor plads til kreativitet. Kast et blik på køkken-og grøntsagsskuffe og lav: Dagens æggekage! 😉

Rødløg og peberfrugt giver dog god smag, tænkte jeg. Æggekage i sig selv er næsten smagsneutral.  så der skal bruges særligt “smagfuldt” grønt synes jeg.

Mozzarellaen tilsatte jeg for at give æggekagen en “cremet” konsistens, og god smag giver det også.DSC_8460Her kommer opskriften på ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke (4-6 personer):

Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 15 æg
  • 2 røde peberfrugter
  • 4 rødløg
  • 3-4 forårsløg
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 dl. græsk yoghurt (havde en rest)
  • 3 dl. tykmælk (havde en rest - erstat evt. yoghurt og tykmælk med mælk).
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver (jep, hævemiddel får æggekagen til at vokse i højden 😉
  • Salt/hvidløgspeber
  • 200 gram parmaskinke.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Snit rødløg og peberfrugt i skiver og læg grøntsagerne i et fad.
  3. Sæt fadet i ovnen og lad grøntsagerne stege lidt, imens du laver æggeblandingen.
  4. Pisk æg med tykmælk/yoghurt og salt/peber.
  5. Rør kartoffelmel/bagepulver i lidt vand og tilsæt.
  6. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.
  7. Snit mozzarellaen i tern og snit forårsløgene fint. Drys det over æggeblandingen.
  8. Læg parmaskinke på toppen.
  9. Bag æggekagen 30 minutter v. 175 grader varmluft.

Parmaskinken kom på toppen fordi vi lige havde en pakke der skulle bruges. Mozzarellaen ligeså. Sådan går det tit i mit køkken. Jeg får impulsindkøbt lækre råvarer og får dem så brugt lidt hen af vejen med en let improviseret tilgang, men det har du nok luret 😉DSC_8461

Vi spiste verdens hurtigste tomatsalat til æggekagen. 4 tomater skåret i skiver. 2-3 forårsløg og en hurtig olie/eddikedressing med krydderi. Hamrende hurtig hverdagssalat, men den scorer jo nok ikke points for det æstetiske udtryk 😉Tomatsalat med forårsløgDet blev en lækker hurtig torsdagsmenu, der blev rost til skyerne af alle mand. Både teenagedatteren der foretrækker protein og grønt og min mand, der er med på alle mine madeksperimenter (dog minus en rædselsfuld rødbedelasagne jeg lavede en gang – uha traumatiske madminder 😉

Vi spiste æggekagen på en rugbrødsmad med en klat dijonsennep til og ketchup selvfølgelig da også! Så bliver det ikke meget bedre!Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinkeDijonsennep kan jeg rigtigt godt li’! Mild i smagen og perfekt som dip og som ingrediens i lækre marinader. Prøv også at bruge dijonsennep til disse sennepsbagte grøntsager med rosmarin. De smager SÅ godt og dem skal vi da snart spise igen.Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinkeLækker æggekage, på den hurtige måde bagt i ovn.

En hurtig torsdagsmenu til de travle. Sundt, nærende, lækkert.

Æggekage kan spises som hovedret eller som frokostret. Genialt som “stop-madspilds-mad” da du kan bruge lige akkurat de grøntsager du har der trænger. Svits evt. grøntsagerne på panden først, det giver en god smag. Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinkeTomatsalat fungerer fint til æggekage og dagens version var af den ultrahurtige slags. Jeg havde tre forårsløg til overs fra æggekagen. Snit. Voila!
DSC_8493I morgen er det FREDAG – og familien jubler lidt. Selvom det har været en god arbejdsuge og lange “arbejdsdage” i skolen også, trænger vi alligevel til weekend. Vi voksne skal i byen og høre musik igen, men denne gang tror jeg ikke vi drikker helt så mange af de allerstørste øl i ølteltet. 😉

I morgen skal vi høre Povl Dissing – glæder mig til musik og en lille øl måske? 🙂

Rigtig god fredag og god weekend til dig. Dejligt du læser med her. Rart at vide at jeg har dig i baghånden 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Pia Nielsen 7. februar 2017 af 19:46- Svar

    Fantastisk æggekage!! 😉
    Mange hilsner
    Pia

    • Gitte Hansen 7. februar 2017 af 20:11- Svar

      Juhuu – ej hvor lyder det bare godt Pia. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar