Rabarberkage med marengs – smagen af sommer

DSC_5451 Lige som du troede at det var ude med mine rabarber og slut med de endeløse rabarberindlæg, så kommer der lige et nyt i rækken. 😉 Det er som om, at sommerens rabarber får kagebage-test-iveren igang. Kan jeg mon bage en ny rabarberkage der vl være endnu bedre end den forrige?

JA på en eller anden pudseløjerlig måde er den seneste rabarberkage altid den bedste? 🙂

Dagens kage var med sukkerbrødsbund og marengstopping. Klart en af mine rabarberfavoritter! Syrlighed fra rabarberne og sukkersød marengs. Så står det 1-1 til mine smagsløg 🙂DSC_5456Kagen blev nydt i sommersol i haven. Der var kaffegæster. En helt speciel kaffegæst. Min kusine som jeg ikke har set i 20 år. TYVE ÅR! Snakken gik lystigt, som var det i går vi sidst havde været sammen. Skønt at se hende igen. Lad der ikke gå 20 år igen! 😉

Hun kiggede forbi for at hente et kagebjerg jeg havde bagt til en lille nuttet dreng ved navn Charlie. Han skal døbes imorgen og den fjerne grandmoster (er jeg mon det?) havde lovet at bage, hvilket hun jo gør glad og gerne. Mere om kagerne imorgen.

I dag er der rabarberkage på bloggen. Igen 😉 Jep, og du må have tålmodighed med mig, for jeg har FLERE rabarber i haven. Rækken af endeløse indlæg fortsætter 🙂DSC_5417Her kommer smagen af sommer – opskriften på rabarberkage med marengs (til to tærtefade eller en halvstor bradepande). 

Rabarberkage med marengs - smagen af sommer
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarberkage med marengs - smagen af sommer
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 tærter
Det skal du bruge:
 • 500-700 gram rabarber snittes og vendes med 1 dl sukker og trækker imens du rører dejen sammen.
 • 100 gram smeltet smør
 • 2 dl. sukker
 • 2 tsk. vanillesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 4 dl. hvedemel
 • 2 dl. skyr (ell. tykmælk/yoghurt/creme fraiche ell. lign.)
 • 5 æggeblommer
 • Marengs:
 • 5 æggehvider
 • 250 gram sukker
Sådan gør du:
 1. Pisk æggeblommer, sukker og vanille hvidt og skummende.
 2. Tilsæt surmælksprodukt.
 3. Tilsæt smeltet smør.
 4. Tilsæt mel og bagepulver og rør let til melet er opløst.
 5. Smør dit bedste kagefad eller to tærtefade. Fordel dejen i fadene. Kun ca ⅓ fyldes (der skal jo være plads til marengsen)
 6. Rabarberstykkerne fordeles på dejen. Nu er kagerne klar til at blive sat i en 175 grader varm ovn (varmluft).
 7. Bagetid 20 minutter. Bager du i én kageform, måske 25 min..
 8. Æggehviderne piskes stive. De skal ikke piskes for meget, kun lige til hviderne er blevet hvide og kan "stå selv". Sukkeret vendes i lidt efter lidt. Skal ikke piskes med, men vendes i med ske. Sådan ser kagerne ud efter 20 minutters bagning. Nu er de klar til marengs.
 9. Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter.
 10. Afkøl lidt, før servering

 DSC_5419 100 gram smør er ikke meget til to kager. Tricket er skyr /tykmælk ell. lign.. Jeg havde en rest i køleskabet. Tænke tænke hvad kan man bruge den til, når man er en ihærdig fanatisk stop madspild-type? Man kan da stoppe den i rabarberkagen, så får man nemlig både en mere fedtfattig og “svampet” rabarberkage. To gevinster i én! Du kan erstatte skyr med tykmælk/yoghurt/ymer etc.DSC_5423Smør dit bedste kagefad eller her, som jeg, to smukke tærtefade (jeg er helt VILD med dem! De kunne engang kan købes i TIGER-butikken for en 50’er) DSC_5427 DSC_5430

DSC_5431Færdigpisket marengs.DSC_5439 Sådan ser kagerne ud efter 20 minutters bagning. Nu er de klar til marengs. Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter.  DSC_5441Voila! Så er der lækre sommer rabarberkager med marengs.DSC_5450Som du kan se hér, er det lidt svært at skære kagen pænt ud. Marengsen er meget porøs og bunden også. Brug gerne både en skære- OG lagkagekniv.

Kagen var SÅ lækker. den blev godkendt af både den søde kusine, de ellers-så-rabarber-kræsne-børn og så os andre. Det er blevet til en hel del stykker rarbarberkage i løbet af dagen. Det GÅR altså bare ikke med alle de kager!
Men suk. Jeg kan ikke modstå det! Hverken kagebage-eller spiseprocessen. 😉

Tramper gerne lidt ekstra hårdt i cykel-pedalerne. Rabarberkage er det værd! 🙂
DSC_5457

…og der er FLERE af disse lækre stængler i haven. Har allerede den næste rabarberkage på tegnebrædtet

See you! 😉DSC_5418

Mere inspiration

10 Kommentarer

 1. Grethe 25. maj 2017 af 16:07 - Svar

  Hej Gitte
  Bedstefars skæg kagen fryser jeg glad og gerne hver gang jeg bager.Så har jeg altid kage hvis der kommer uventet gæster
  Det eneste det kræver er bare en plastic æske med låg (gl is æsker fra Netto ell Brugsen,så marengsen ikke bliver trykket)og så kræver det en god skarp kniv ,og sirlig målt udskæring der passer i str med æskerne,løftes forsigtigt op af bradepanden,med en paletkniv
  Voila,så er der kage ,ryger lige i mikroovnen et par omdrejninger,?…..Så er der kaffe og kage………….og glade ansigter rundt om bordet
  Hilsner fra Grethe

  • Gitte Hansen 25. maj 2017 af 22:01 - Svar

   Hej Grethe
   What? Fryser du den med marengs und alles? Jeg troede virkelig at marengensen blev vandet og udsplattet? Interessant! Det skal da næsten prøves, for det kniber jo med at kunne spise en hel kage, så fint hvis resten kan fryses.
   Tak for dit gode tip Grethe og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Betina 4. maj 2015 af 21:55 - Svar

  Den ser godt nok lækker ud! Så ved jeg hvad mine rabarber skal bruges til ?
  Har du prøvet at fryse den ned?
  Hilsen Betina

  • Gitte Hansen 4. maj 2015 af 22:00 - Svar

   Hejsa
   Ja det er en rigtig lækker kage – du vil dog ikke kunne fryse den med marengstoppingen – måske du kan fryse kagen og så bage den op med marengs efterfølgende? Det har jeg dog ingen erfaringer med, så fralægger mig ethvert ansvar 😉
   Rigtig god fornøjelse – ja de rabarber skal du nok få afsat
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Emmy 3. juli 2014 af 21:18 - Svar

  Hej Gitte,

  din rabarbertærte er simpelthen bare den bedste, jeg nogensinde har smagt! Vores gæster var helt vilde med den; den var perfekt som dessert efter en god grillmenu 🙂
  Venlig hilsen
  Emmy

  • Gitte Hansen 3. juli 2014 af 21:49 - Svar

   Hej Emmy
   Fantastisk Emmy – det glæder mig virkelig og det glæder mig også rigtigt meget at du tager dig tid til at skrive den gode feedback til mig. Skønt med tilfredse gæster til grillaften, god ide at bruge rabarberkagen som grill-dessert 🙂
   Rigtig god sommer til dig Emmy
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Pia 23. juni 2014 af 10:58 - Svar

  Hej igen. Selv tak for kommentaren 😉 Det fungerede rigtig godt med de hele æg og den blev nemlig meget let og luftig. Jeg gjorde det nu mest fordi jeg havde nogle pasteuriserede æggehvider og så hele æg. Derfor prøvede jeg det sådan, så det var jo bare et held, at det måske endda var bedre på den måde:) I hvert fald var både jeg selv og mine gæster rigtig vild med den og gæsterne ville gerne have opskriften 🙂 En helt anden ting er, at så vid jeg ved kan man godt fryse de pasteuriserede æggehvider, så på den måde risikerer man ikke at stå med for mange æggehvider, der så skal smides ud. Og ellers kan man jo også altid lave små marengs ud af dem. Kom lige i tanke om en anden lille bitte tilføjelse til opskriften. Jeg puttede en lille anelse salt i marengsen – synes tit det gør noget godt ved det søde, at tilsætte bare en lille smule salt. Fortsat god dag. Bedste hilsner Pia

  • Gitte Hansen 25. juni 2014 af 21:14 - Svar

   Hejsa Pia
   Tusind tak for din hilsen og din feedback. Dejligt med gode ideer. Jeg vidste ikke at man kunne fryse æggehvider, så der fik jeg lige en god ide. God ide også at lave marengs – det er altid lækkert. 🙂 Det med salten var dag også et godt tip. Kombinationen af sødt og salt er jo altid godt 🙂
   Dejligt med dine små hilsner og hyggeligt at du har lyst til at følge med her på bloggen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Pia 22. juni 2014 af 22:39 - Svar

  Super god kage som jeg lige har bagt. Brugte dog 3 hele æg i stedet for 3 æggeblommer i dejen, da det passede bedre med hvad jeg havde derhjemme, og det fungerede fint. Dejligt med dine gode råd undervejs f.eks. med ikke at piske æggehviderne for længe osv:)

  • Gitte Hansen 23. juni 2014 af 06:58 - Svar

   Hej Pia
   Tusind tak for din hilsen og tusind tak for din feedback. Jeg tænker at det var en rigtig god ide at tilsætte hele æg? Jeg synes tit at min bund bliver lidt for fast og tung i det nemlig? Vil prøve hele æg næste gang, men ulempen er jo så bare, at man står og mangler æggehviderne? Nå men så må man da bare bage nogle småkager af de overskydende æggeblommer. Sørens osse 😉
   Dejligt du synes om kagen. Jeg ELSKER den også, men mine rabarberplanter giver en sølle høst i år, så jeg har endnu til gode at bage den igen. Du er vist mere rabarber-heldig tror jeg? 🙂
   God sommer til dig og tak for feedback
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar