Rabarbertærte med kokos og marcipan – skøn rabarbermazarin

  • Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækker

Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerHalløjsa for en lækker rabarbertærte der blev fremtryllet på matriklen i dag. En ny rabarberfavorit har set dagens lys. Vi var totalt vilde med kagen alle mand her i huset og jeg vil skynde mig at dele opskriften med dig. Måske du – eller din nabo – også har et rabarberbed i haven du kan røve? 🙂

Kagen er rigtig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Der er marcipan i dejen, som dog godt kan udelades, men marcipan er GULD i kager, hvis du spørger mig, så helt objektiv er jeg vist ikke. 😉Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerRabarber kan fint erstattes af al anden frugt tænker jeg. Hvad med en lækker blåbærtærte, hindbær-, jordbær, pære- æble? Er du ikke fan af kokos, udelader du også bare det, men jeg synes det smager SÅ godt, med et kokosstrejf i kager. Prøv det. Tag endelig gerne chancen 🙂Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerOpskriften på den lækre rabarbertærte med kokos og marcipan kommer lige her:

Rabarbertærte med kokos og marcipan - skøn rabarbermazarin
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Rabarbertærte med kokos og marcipan - skøn rabarbermazarin
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 300 gram rabarber i 1 cm stykker + 50 gram sukker
  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 50 gram kokos (kan udelades, tilsæt så 25-50 gram hvedemel ekstra)
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i små tern (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
  2. Læg dem på en tallerken og drys de 50 gram sukker over. Rør godt rundt, så alle rabarberflader dækkes med sukker.
  3. Smelt smørret (30 sekunder i mikrobølgeovnen)
  4. Pisk æg med vaniljesukker og de 75 gram sukker. Brug gerne elpisker
  5. Tilsæt smeltet smør
  6. Rør kokosmel i
  7. Bland bagepulveret med hvedemel og rør det forsigtigt i med dejskraber
  8. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  9. Smør et rundt tærtefad (ca. 25-30 cm i diameter) og hæld dejen heri.
  10. Skær marcipanen i små tern og stop ternene godt ned i dejen
  11. Fordel rabarberstykkerne på toppen af dejen og stop også dem godt ned i dejen.
  12. Bag rabarbertærten ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (bagetiden afhænger af hvor stor din tærteform er, jo større form, jo kortere bagetid).
  13. Kagen er færdig, når den er gylden og sprød.
  14. Nydes med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerDet er altså bare en totalt lækker kage og den kan laves på et kvarter. Den kan snildt forberedes før dine gæster ankommer og så tilberedes i ovn, imens I spiser hovedretten. Rabarbertærten gør sig bedst lun, serveret med flødeskum eller creme fraiche til. Efterhånden som kagen sætter sig, bliver den mere “mazarin-agtig” – svampet, lækker og “konfektagtig”. Uhm – en skøn kage, altså 🙂Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerKagen er fryseegnet og kan også bages 1-2 dage før servering, den skal blot lunes i ovn før servering.
Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækker

Her ser du kageprocessen i billeder fra start til slut:

Der er stor forskel på rabarber. Jeg bruger vin-rabarber, som de røde rabarber vistnok hedder. De er særligt søde, men jeg synes de har brug for ekstra sukker her først på sæsonen. Bruger du grønne rabarber, skal du være forberedt på, at de måske skal have lidt ekstra sukker. Vend gerne altid dine rabarber i lidt sukker, før du bruger dem, så er du sikker.Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerDu kan også blande lidt maizenamel i sukkeret, så noget af væden kan blive opsuget undervejs. Ikke nødvendigt, når du bruger friske rabarber/bær/frugt synes jeg, men når du bruger frosne bær f.eks., er det et must.

Der er ikke meget oxalsyre i mine rabarber, måske det er p.g.a. sorten eller fordi det er først på sæsonen? Oxalsyren er den syre, der sidder i tænderne, når du spiser tænder og som bare hører rabarber til. Man kan vist putte noget i, for at undgå syren, men det har jeg aldrig syntes har været nødvendigt. Rabarbertærte med kokos og marcipan - nem og lækkerDe allerførste rabarberkager er de allerbedste, synes jeg. Lidt ligesom de første nye kartofler? Skønt at rabarbersæsonen er lang endnu. Vi er jo først lige begyndt? Heldige os 🙂

Jeg håber du har haft en skøn weekend?

Vi har haft en fantastisk sommerlig weekend her i sommerhuset. Ren sommerhuslykke!

Vi har stornydt weekenden.

Hvis blogindlæggene ikke er nok for dig, så husk, at du også kan følge med på Instagram eller på bloggens side på Facebook. Hvis du altså har lyst? Der advares på forhånd om kage- sol, sommerhus, blå himmel og blomster-overflod  🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Ann Marie Berggren 3. maj 2017 af 22:12- Svar

    Hej Gitte
    Har idag bagt rabarbertærten med kokos og marcipan. Hold nu op hvor er den fantastisk! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt den! 😊
    Tak for en god opskrift og god inspiration på bloggen!

    • Gitte Hansen 3. maj 2017 af 23:00- Svar

      Hej Ann Marie
      Tusind tak for din søde tilbagemelding – så godt at du godt kunne lide kagen.:-)
      Jeg er også storfan af den, og det er rimeligt utroligt, at kagen er så nem at bage? Den smager jo som en million 🙂
      God rabarberfornøjelse til dig fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Karen Bødskov 2. maj 2017 af 14:02- Svar

    Hej.
    Først stor ros til dig, du giver rigtig meget inspiration. Men – jeg mangler en oversigt, så jeg kan søge på en bestemt opskrift, mener, du har haft det før.
    Venligst Karen

    • Gitte Hansen 2. maj 2017 af 20:42- Svar

      Hej Karen
      Tusind tak for din søde hilsen, dejligt du kan finde inspiration i bloggen.
      Du kan søge opskrifter frem på flere måder, enten ved at kigge i kategorierne eller ved at søge i søgefeltet helt øverst på forsiden. Du kan også bruge Google og f.eks. søge på: Bagenørden flæskesteg og så kommer der gode bud fra bloggen.
      Lige et par ideer fra mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar