Rabarbertærte med marcipan. Her får du opskriften på en rigtig nem og lækker tærte med rabarber og marcipan.Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

Halløjsa en lækker rabarbertærte der blev fremtryllet herhjemme i dag.

En ny rabarberfavorit har set dagens lys. Vi var totalt vilde med kagen alle mand her i huset og jeg vil skynde mig at dele opskriften med dig.

Måske du – eller din nabo – også har et rabarberbed i haven du kan røve? 🙂

Kagen er rigtig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Der er marcipan i dejen, som dog godt kan udelades, men marcipan er GULD i kager, hvis du spørger mig, også i rabarberkager.

Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarinRabarber kan fint erstattes af al anden frugt tænker jeg.

Hvad med en lækker blåbærtærte, hindbær-, jordbær, pære- æble?

Er du ikke fan af kokos, udelader du også bare det, men jeg synes det smager SÅ godt, med et kokosstrejf i kager. Prøv det. Tag endelig gerne chancen 🙂Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

Opskriften på den lækre rabarbertærte med kokos og marcipan er rigtig nem og den kommer lige her:

Rabarbertærte med marcipan – få en god nem opskrift på rabarbermazarin hér

Rabarbertærte med kokos og marcipan - skøn rabarbermazarin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300 gram rabarber i 1 cm stykker + 50 gram sukker kan erstattes af anden frugt/ andre bær
  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 50 gram kokos kan udelades, tilsæt så 25-50 gram hvedemel ekstra
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i små tern kan udelades

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
    Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin
  • Læg dem på en tallerken og drys de 50 gram sukker over. Rør godt rundt, så alle rabarberflader dækkes med sukker.
    Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin
  • Smelt smørret i mikroovnen (det tager få sekunder). Pisk æg med vaniljesukker og de 75 gram sukker. Tilsæt smeltet smør. Rør kokosmel i Bland bagepulveret med hvedemel og vend det i dejen med dejskraber
    Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin
  • Smør et rundt tærtefad (ca. 25-30 cm i diameter) og hæld dejen heri. Skær marcipanen i små tern og stop ternene godt ned i dejen Fordel rabarberstykkerne på toppen af dejen og stop også dem godt ned i dejen.
    Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin
  • Bag kagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bagetiden afhænger af formens størrelse, så tjek den undervejs. Kagen er færdig, når den er gylden , sprød og gennembagt. Nydes med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
    Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

Noter

Rabarber kan erstattes med anden frugt/andre bær
Kagen er fryseegnet
Rabarbertærten kan bages som muffins også - halvér bagetiden i så fald. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Denne rabarberkage er nem og lækker – kan også laves med al slags frugt/alle slags bær

Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarinDet er altså bare en totalt lækker kage og forberedelserne tager kun et kvarter.

Kagen kan sagtens forberedes i god tid før dine gæster ankommer og så lunes i ovn, imens I spiser hovedretten.

Rabarbertærten gør sig bedst lun, serveret med flødeskum eller creme fraiche til.

Efterhånden som kagen sætter sig, bliver den mere “mazarin-agtig” – svampet, lækker og “konfektagtig”. Uhm – en skøn kage.

Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarinMazarinkagen med rabarber fryseegnet og kan også bages 1-2 dage før servering, den skal blot lunes i ovn før servering.

En skøn kage! Hvis du er vild med rabarberkager med marcipan, så prøv også denne rabarbertærte med mørdej og marcipan.Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

Her ser du kageprocessen i billeder fra start til slut.

Sådan laver du rabarbertærte med marcipan og kokos – se billederne her:

Der er stor forskel på rabarber. Jeg bruger vin-rabarber, som de røde rabarber vistnok hedder. De er særligt søde, men jeg synes de har brug for ekstra sukker især først på sæsonen.

Bruger du grønne rabarber, skal du være forberedt på, at de måske også skal have lidt ekstra sukker. Vend gerne altid dine rabarber i lidt sukker, før du bruger dem, så er du sikker.

Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

Hvis du bruger frosne rabarber, så bland gerne lidt kartoffelmel/majsstivelse i sukkeret. Det vil opsuge noget af væden.

Skal man bruge non-oxalsyre i rabarberkager?

Oxalsyren er den syre, der kan mærkes på tænderne, når du spiser kager eller desserter med rabarber.

Du kan tilsætte non-oxalsyre, hvis du gerne vil undgå det. Jeg gør det nu aldrig, for jeg synes ikke jeg har oplever det som et stort problem med oxalsyre i mine rabarber. Rabarbertærte med marcipan - rabarbermazarin

De allerførste rabarberkager er de allerbedste, synes jeg. Lidt ligesom de første nye kartofler? Skønt at rabarbersæsonen er lang. Jeg bruger mine rabarber hele sæsonen.

Du finder derfor mange rabarber opskrifter på nogetiovnen.dk Se dem alle ved at klikke her eller kig med på det lille udvalg nedenfor.

1.

Gammeldags rabarberkage med flødeskum og makroner
Nem rabarberdessert med rabarberkompot, makroner og flødeskum
Se opskriften her
Gammeldags rabarberkage med flødeskum

2.

Herregårdskage med rabarber & kokos marengs
En saftig og lækker rabarberkage med kokosmarengs
Se opskriften her
Herregårdskage med rabarber & kokos marengs

3.

Nem koldskål cheesecake med rabarber
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas med rabarbersirup
Se opskriften her
Nem koldskål cheesecake med rabarber

4.

Rabarberkage med crumble - nem opskrift
Nem kage med rabarber og crumble
Se opskriften her
Rabarberkage med crumble - nem opskrift

5.

Rabarberkage med kokos - den bedste opskrift:
Nem og lækker rabarberkage med kokos
Se opskriften her
Rabarberkage med kokos - den bedste opskrift

6.

 Rabarberkage med kokoslåg - bedste opskrift
Rabarberkage med kokos - sommerens bedste!
Se opskriften her

7.

Rabarbersnitter med crumble topping - opskrift
Sprøde og lækre rabarberkager med crumble topping
Se opskriften her
Rabarbersnitter med crumble topping opskrift

8.

Kærnemælkshorn med rabarber - rabarberhorn
Lækre rabarberhorn med marcipan og friske rabarber
Se opskriften her
Kærnemælkshorn med rabarber - rabarberhorn

9.

Rabarbertærte med mørdej & marcipan - nem
Nem tærte med marcipan og rabarber
Se opskriften her
Rabarbertærte med mørdej & marcipan - nem

10.

Nøddebund med rabarberskum - mandeldrøm
Nem sommerkage med marengs nøddebund og rabarber flødeskum
Se opskriften her
Nøddebund med rabarberskum - mandeldrøm

Jeg håber du har haft en skøn weekend?

Vi har haft en fantastisk sommerlig weekend i sommerhuset. Ren sommerhuslykke! Skøn wekend.

Hvis blogindlæggene ikke er nok for dig, så husk, at du også kan følge med på Instagram eller på bloggens side på Facebook.

Hvis du altså har lyst? Der advares på forhånd om kage- sol, sommerhus, blå himmel og blomster-overflod  🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.