Rabarbertærte med marcipan. Her får du opskriften på en rigtig nem og lækker tærte med rabarber og marcipan.
Halløjsa en lækker rabarbertærte der blev fremtryllet herhjemme i dag.
En ny rabarberfavorit har set dagens lys. Vi var totalt vilde med kagen alle mand her i huset og jeg vil skynde mig at dele opskriften med dig.
Måske du – eller din nabo – også har et rabarberbed i haven du kan røve? 🙂
Kagen er rigtig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Der er marcipan i dejen, som dog godt kan udelades, men marcipan er GULD i kager, hvis du spørger mig, også i rabarberkager.
Rabarber kan fint erstattes af al anden frugt tænker jeg.
Hvad med en lækker blåbærtærte, hindbær-, jordbær, pære- æble?
Er du ikke fan af kokos, udelader du også bare det, men jeg synes det smager SÅ godt, med et kokosstrejf i kager. Prøv det. Tag endelig gerne chancen 🙂
Opskriften på den lækre rabarbertærte med kokos og marcipan er rigtig nem og den kommer lige her:
Rabarbertærte med marcipan – få en god nem opskrift på rabarbermazarin hér

Ingredienser
- 300 gram rabarber i 1 cm stykker + 50 gram sukker kan erstattes af anden frugt/ andre bær
- 2 æg
- 75 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 50 gram kokos kan udelades, tilsæt så 25-50 gram hvedemel ekstra
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram marcipan i små tern kan udelades
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
- Læg dem på en tallerken og drys de 50 gram sukker over. Rør godt rundt, så alle rabarberflader dækkes med sukker.
- Smelt smørret i mikroovnen (det tager få sekunder). Pisk æg med vaniljesukker og de 75 gram sukker. Tilsæt smeltet smør. Rør kokosmel i Bland bagepulveret med hvedemel og vend det i dejen med dejskraber
- Smør et rundt tærtefad (ca. 25-30 cm i diameter) og hæld dejen heri. Skær marcipanen i små tern og stop ternene godt ned i dejen Fordel rabarberstykkerne på toppen af dejen og stop også dem godt ned i dejen.
- Bag kagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bagetiden afhænger af formens størrelse, så tjek den undervejs. Kagen er færdig, når den er gylden , sprød og gennembagt. Nydes med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Noter
Rabarber kan erstattes med anden frugt/andre bær
Kagen er fryseegnetRabarbertærten kan bages som muffins også - halvér bagetiden i så fald.
Denne rabarberkage er nem og lækker – kan også laves med al slags frugt/alle slags bær
Det er altså bare en totalt lækker kage og forberedelserne tager kun et kvarter.
Kagen kan sagtens forberedes i god tid før dine gæster ankommer og så lunes i ovn, imens I spiser hovedretten.
Rabarbertærten gør sig bedst lun, serveret med flødeskum eller creme fraiche til.
Efterhånden som kagen sætter sig, bliver den mere “mazarin-agtig” – svampet, lækker og “konfektagtig”. Uhm – en skøn kage.
Mazarinkagen med rabarber fryseegnet og kan også bages 1-2 dage før servering, den skal blot lunes i ovn før servering.
En skøn kage! Hvis du er vild med rabarberkager med marcipan, så prøv også denne rabarbertærte med mørdej og marcipan.
Her ser du kageprocessen i billeder fra start til slut.
Sådan laver du rabarbertærte med marcipan og kokos – se billederne her:
Der er stor forskel på rabarber. Jeg bruger vin-rabarber, som de røde rabarber vistnok hedder. De er særligt søde, men jeg synes de har brug for ekstra sukker især først på sæsonen.
Bruger du grønne rabarber, skal du være forberedt på, at de måske også skal have lidt ekstra sukker. Vend gerne altid dine rabarber i lidt sukker, før du bruger dem, så er du sikker.
Hvis du bruger frosne rabarber, så bland gerne lidt kartoffelmel/majsstivelse i sukkeret. Det vil opsuge noget af væden.
Skal man bruge non-oxalsyre i rabarberkager?
Oxalsyren er den syre, der kan mærkes på tænderne, når du spiser kager eller desserter med rabarber.
Du kan tilsætte non-oxalsyre, hvis du gerne vil undgå det. Jeg gør det nu aldrig, for jeg synes ikke jeg har oplever det som et stort problem med oxalsyre i mine rabarber.
De allerførste rabarberkager er de allerbedste, synes jeg. Lidt ligesom de første nye kartofler? Skønt at rabarbersæsonen er lang. Jeg bruger mine rabarber hele sæsonen.
Du finder derfor mange rabarber opskrifter på nogetiovnen.dk Se dem alle ved at klikke her eller kig med på det lille udvalg nedenfor.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Jeg håber du har haft en skøn weekend?
Vi har haft en fantastisk sommerlig weekend i sommerhuset. Ren sommerhuslykke! Skøn wekend.
Hvis blogindlæggene ikke er nok for dig, så husk, at du også kan følge med på Instagram eller på bloggens side på Facebook.
Hvis du altså har lyst? Der advares på forhånd om kage- sol, sommerhus, blå himmel og blomster-overflod 🙂
Hej Gitte
Har idag bagt rabarbertærten med kokos og marcipan. Hold nu op hvor er den fantastisk! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt den! ?
Tak for en god opskrift og god inspiration på bloggen!
Hej.
Først stor ros til dig, du giver rigtig meget inspiration. Men – jeg mangler en oversigt, så jeg kan søge på en bestemt opskrift, mener, du har haft det før.
Venligst Karen