•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusBøgen er sprunget ud. Der er anemoner i skovbunden. Himlen var blå, græsset grønt, solen skinnede og vi tog på udflugt fra sommerhuset.

I byen Gjerrild – tæt på Fjellerup, som er vores sommerhusby – ligger Sostrup Slot. Det gamle historiske slot kan spores tilbage til år 1300 og det har en spændende fortid bag sig. Mest kendt er det nok for tiden som nonnekloster fra 1960 og måske er det også kendt for at have været i “Den Vilde Greve” Jørgen Scheels besiddelse.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusSlottet har en spændende historie og man mærker tydeligt historiens vingesus, når man vandrer rundt på slottet og i slotsparken. Rammerne er SÅ smukke. Stedet er flot renoveret og vedligeholdt. En perle.

Nonnerne fik i 90’erne opført en flot kirke, som det efter sigende er populært at blive gift i. Maria hjerte kirken. Vi kom tilfældigvis forbi og hørte den smukkeste skønsang fra kirken. Det viste sig at være den dygtige sangerinde Sara Grabow, der havde generalprøve før sin koncert. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusSostrup Slot bliver i dag også brugt som kulturelt kraftcenter og konferencested. Der er kunstudstillinger, samtalearrangementer, meditation, vandringer og musikalske oplevelser. Ejeren Kirsten Bundgaard Swift udtaler at hun, da hun købte Sostrup Slot i 2013, havde en ambition om at skabe et holistisk center for refleksion og kunst, healing og skabelse.  Vi fornemmer, at det er hun lykkedes ganske godt med.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusPå Sostrup Slot er der en lækker restaurant og man kan leje festlokaler, hvis man har lyst til at holde bryllup, fødselsdag eller guldbryllup i ekstra smukke rammer. Ring gerne og bestil bord, så er du sikker, på at der er plads til dig/jer, hvis I skulle have lyst til at kigge forbi.

Man bliver budt fint velkommen, på Sostrup Slot.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusVi fik et bord i en af de fine slotstuer. En af de tidligere ejere Benzon var en ivrig jæger, så der hænger illustrative opstatser rundt omkring. Bemærk lysekronen lavet af dyre-opsatser. Der er meget at kigge på. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusDer er kræset for alle detaljer på Sostrup Slot og uanset hvor man vender sig hen, er der smukke ting at kigge på. Solen skinnede smukt ind af vinduerne og atmosfæren var intens. Et slot i solskin. Fred. Stilhed. Harmoni. Jeg må have boet på et slot i et tidligere liv måske? Jeg befinder mig bare SÅ godt i disse rammer. Åh <3 Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusHvis du en dag kommer på besøg på Sostrup, skal du huske at kigge op. Prøv lige at se loftet her i restauranten. Et sandt mesterværk! Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusVi ankom storsultne kl. 13.3o til en sen frokost og der var dækket fint op. Jeg har fået en ny mobil, måske du kan se det på billeder? Det håber jeg. Jeg kan 😉På Sostrup Slot kunne vi i menu-kortet læse, at man prioriterer gode, lokale råvarer. Den lokale øl der blev serveret, var også fra et mikrobryggeri på Norddjursland – en god, smagfuld og stærk øl, der passede fint til maden.
Vi have bestilt bord og tjekket menuen hjemmefra. Der var 5 frokostanretninger og en mulighed for at få et mini-mix af dem alle på en frokostanretning. Sådan én bestilte vi. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusDet var lækkerbiskener, der blev serveret og jeg blev madudfordret og godt for det. Hvo intet vover, intet vinder. Vi vandt. 🙂

Frokostanretningen bestod af:

 • Perlebyg med soltørrede tomater og feta
 • Stegt sild i eddikelage med syltede rødløg og cremet æggeblomme
 • Glaseret svinebryst med grønne asparges og sesam
 • 2 slags oste med syltede nødder og saltede mandler
 • Vanilje pannacota med rabarbergelé og saltede mandler

Jeg blev madudfordret med den stegte sild med næsten rå æggeblomme, men jeg klarede den og det var virkelig en lækker fisk.

Det glaserede svinebryst med sesam, smagte SÅ lækkert og jeg tror bestemt det skal prøves, næste gang vi serverer stegt flæsk derhjemme, hvis jeg ellers kan finde ud af at gøre stedet kunsten efter?Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusSe lige hvor fin en anretning. Der blev serveret hjemmebagt brød til, med en blød og svampet krumme. Det mindede næsten om et Verdens Bedste Brød? Dog ikke med sprød skorpe, så hvad brødhemmeligheden er, skal jeg ikke kunne sige, men lækkert var det.
Sikke en smuk anretning. Lysindfaldet var smukt og maden præsenterede sig virkelig flot, på det hvide bord.

Der var 3 retter til hovedret og til dessert ventede ostetallerken og Panna Cotta til dessert.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusUha – jeg var noget udfordret på den blåskimlede ost. Ostene var i gourmet-klassen og jeg tænker de er fra Arla Unika-sortimentet? Nu ved jeg, at jeg er STORVILD med gammelknas-osten men at den blåskimlede ost ikke lige er min kop te, men jeg prøvesmagte og det er jeg stolt af. 🙂Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusDet lækre tilbehør smagte skønt til ostene, de syltede nødder og abrikoskompotten, tror jeg det var? Du får lige to billeder, for jeg er så storfan af madbillederne, taget med min nye mobil at jeg bare slet ikke vælge 😉

Som en smuk og lækker afslutning, ventede der os en lækker Panna Cotta med rabarbergele og saltede mandler. Frisk mynte både pyntede og gav lækker smag til den enkle, men fornemme dessert.

Smuk tager den sig altså også ud.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusDet var en skøn frokost. Retterne var intense smagsoplevelser hver for sig, og vi kan anbefale et frokostmix. Skulle jeg vælge en af retterne som frokostret alene, må det blive den lækre perlebygsalat med soltørret tomat. For hulen, hvor var den altså bare lækker. Uhm. Gid jeg kunne lokke opskriften ud af kokken? 🙂

Planen var at vi ville spise kaffe og kringle efter frokosten, men vi var propmætte. Vi kunne lige nå en frisk gåtur i slotsparken og det var helt perfekt at få lidt frisk luft, så vi kunne samle ny appetit. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusDet var bare den helt rigtige dag vi havde valgt at tage på Sostrup Slot.

Der var så velsignet smukt i slotsparken, med den nyudsprungne bøgeskov. De japanske kirsebærtræer var netop afblomstret – det må have været det smukkeste scenarie, da de stod i fuldt flor. I skovbunden stod rigeligt med anomoner. Et vidunderligt bunddække. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusOveralt var der succes-motiver og vi sprang rundt, som en flok overgearede turister “Ih – Åh – Har du set??”.

Åh hvis man kunne bestille sådan et vejr, ville jeg både giftes – igen- og fejre både 50-års fødselsdag OG sølvbryllup der. Wow! De smukkeste omgivelser.

Vi nåede tilbage til restauranten, før den lukkede for kaffeserveringen og nåede at få en godt fyldt stempelkande og et stykke kringle, selvom vi strengt taget ikke havde mere appetit. Vi bestilte bare et enkelt stykke og godt for det, for det var kæmpestort. En rigtig fin kringle med rosiner og lækker remonce. Krokringle, når det er bedst. Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusMin mand er i himmerige, når han bliver budt krokaffe og kringle og det er sjældent, han må give op. Denne gang måtte han melde pas. Vi pakkede kringlen sammen og tog resten af den med hjem (men det blev vores store børn nu også glade for 😉Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusVi sagde farvel til de søde tjenere og takkede for en dejlig dag. Vi var mætte og glade og oplevelsen var ikke kun en gourmet-oplevelse, det var også en oplevelse der scorede højt på atmosfære og stemning. Man kunne mærke historiens vingesus. Skuldrene sænkede sig og stedet havde en meditativ, zen-agtig indvirkning på os. Ahh <3

Vi fortsatte vores tur rundt i parken. Der er så meget smukt at kigge på, så mange fine detaljer. Solskin pynter lidt ekstra på alt. Her ser du lidt af den kampestensbygning, der kunne dateres tilbage til 1300. I den er der permanent kunstudstilling, som man frit kan gå ind og beundre. 
Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusVi gik en tur i “Maria hjerte kirken” – hvor Sara Grabow øvede så stemningsfuldt. Det var en smuk og mindeværdig oplevelse at få med. Der blev sat prikken over i’et mange gange i dag, på vores tur rundt i og omkring Sostrup Slot.

Slotsparken er stor og bagved ligger en kæmpestort skovområde, man frit kan vandre i. Der er helt stille, lige bortset fra den skønneste fuglesang. Besøg Sostrup Slot. Det er et fantastisk sted.Sostrup Slot - frokosttapas, solskin og historiens vingesusPå hjemvejen kørte vi ad Marguerit-ruten langs Gjerrild og mod Bønnerup. Rapsmarkerne var lige netop sprunget ud i dag og der findes intet smukkere end gule rapsmarker op mod himlen blå.

Åh hvor er Norddjursland, altså bare en perle. Gjerrild er åbenbart kendt for sin store bøgeskov, der omkranser byen. Så smukt med en april/maj-tur dér. Tippet er nu hermed givet videre til dig.

Måske vi mødes dér på slottet en dag? Vi kommer nemlig helt sikkert igen. 🙂

Håber også du har haft en skøn dag og at solen har skinnet på dig? Jeg håber også du synes det var fornøjeligt, at komme med på tur på Slot i dag? Det er jo ikke hver dag, vi kommer det her på bloggen 🙂

Glade solskinshilsner til dig fra Gitte


 •  
 •  
 •  
 •  
 •