Små røde pitapizzaer med chiliost og rød pesto

Jeg har jo før berettet om tricket med at lave hurtigpizzaer på pitabrødsbunde.

Det er bare SÅ smart! 🙂

Køb fuldkornspitabrød (de smager bare bedst og mætter bedst!), hold dem under vandhanden, lad vandet trænge lidt ind og pensl dem med olie til slut. Hvis pitabrødene ikke får “vand” blive de nemt meget tørre.

Denne gang lavede jeg en rød variant. En variant hvor jeg penslede rød pesto på. Jeg brugte et glas pesto til 9 pitabrødsbunde.

Jeg havde også på et tilbudsraid købt en masse poser Karoline chili tex mex ost.  Der hamrende god og kender du den ikke så prøv den! Den består af mozzarella og cheddar ost tilsat fine små stykker chili. Det giver en lækker krydret smag til pastaretter og pizza f.eks. der NOGEN gange kan blive lidt for tam i smagen.

Den revne ost blev fordelt på de oliepenslede pitabrødsbunde.

Her kan du fornemme olien og pestoen. Syndigt olieret…:-)

Det betyder jo så altså at jeg slet ikke putter tomatsauce på pizzaerne men nøjes med den røde pesto og den stærke ost. Det gav en virkelig god smag! Anderledes. ikke for stærk men krydret på den gode måde.

På pizzaerne kan du jo fordele lige det pizzafyld du foretrækker eller som du trænger til at få brugt i dit køleskab. En skinkerest, en peberfrugt, en pakke pepperoni som vist her. Måske har du også en dåse majs du kan bruge og en pakke bacon i fryseren? Det havde jeg, men eksperimenter endelig med hvad du nu har.

Husk altid lige nogle løgskiver på toppen og et godt drys oregano. Alt efter smag og behag selvfølgelig 🙂  Gerne også lige et drys ekstra ost på toppen der kan smelte syndigt ned over fyldet. Så bliver pizzaerne helt perfekte. 🙂

Sådan ser ´pizzaerne ud efter en tur i ovnen. 10 minutter på 225 grader (ca). Kig efter pizzaerne! De vil nemlig nemt brænde på og bliver hurtigt tørre. Det er en balancegang mellem for lidt varme (hvor pizzaerne bliver bløde) og for meget varme (hvor de bliver for tørre). Balancegangen mellem sprød og tør er hårfin!:-)

Øvelse gør mester. Her nedenunder er pizzaerne stadig bløde, bøjelige OG sprøde 🙂

Som I kan se er det den røde farveskala vi har brugt den dag. Det gjorde bestemt ikke noget 😉

Pizzaerne smager allerbedst på selve dagen men kan lunes i mikrobølgeovnen til nogle lækre små frokostpizzaer dagen efter.

ELSKER bare når der er madrester til dagen efter og det gør ungerne også. De smager også glimrende i madpakken, på skovtur eller på langfart i bil. 🙂

Man kan selvfølgelig også bruge rigtig hjmmelavet pizzabunddej eller færdigkøbt pizzadej men med pitapizzaer kan maden var klar på en halv time. Besnærende hurtigt i en travl hverdag!

Sådan er vores liv lige i øjeblikket. En travl hverdag med lange dage! Det civile arbejde suger alle kræfterne, vi arbejder alle til sent og vi har måttet ty til fastfood i to dage nu.  Igår købefastfood. idag hjemmelavet fastfood.  Foretrækker dog klart den hjemmelavede men savner mere køkkentid 😉

Nu er det heldigvis weekend! Åndehuller hvor der kan eksperimenteres i køkkenet. Vi skal til også til to fødselsdage i familien. Det bliver glædeligt at fejre de kære og dejligt bliver det også at komme ud til andres kødgryder….og måske er der KAGE???? 🙂

Ha’ det godt til vi ses igen 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar