•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æblemuffins og sprød æbletærte med marcipan og mandeldrysAltså den æblesæson dér. Himlen regner med æbler lige for tiden og det er ikke sikkert at jeg når at gribe dem alle lige når de falder. Nogle gange må jeg bare samle dem op, efter de er landet blødt på græsplænen. Det gør jeg gerne. Og bager en æblekage af dem, eller to eller flere, eller MANGE!. Stop æblespild – stop madspild! 🙂

Sådan gik det også i weekenden. Det blev til små æblemuffins med marcipan og en stor æbletærte. Dejen var helt den samme, det var bare udtrykket der var forskelligt. Smagen var helt i top 😉Æbletærte og æblemuffins med marcipanDen opskrift der følger nu er til en stor lækker æbletærte og 25 små muffins. Jeg tog alle kagerne med på arbejdet til mine kære kolleger. De bliver tit proppet med kage javist, men ikke så tit som min kære familie. Godt jeg også har kollegerne at fylde på 🙂

Æblekagerne blev lækre og opskriften kan fint anbefales. En rigtig nem og lækker æblekage peppet op med den lækker marcipan. Fortvivl ej, hvis du ikke har marcipan på lager, kagen kan fint bages uden.Æbletærte og æblemuffins med marcipan

Kage+marcipan=lækker kage. Kage+æbler+marcipan=MEGET lækker kage!

En masse lækkert SMØR= ekstra god smag, tykmælk=fugt og saftighed. Summa summarum=SÅ lækre en æbletærte og skønne æblemuffins!

Her kommer opskriften på:

Æbletærte og æblemuffins med marcipan

Æbletærte og æblemuffins med marcipan
Nemme og lækre æblemuffins og æbletærte med marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Æbletærte og æblemuffins med marcipan
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: æblemuffins, æbletærte
Portioner: 50 muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram sukker
  • 1,2-1,3 kg skrællede æbler i tern (kan erstattes af anden frugt)
  • 4 æg
  • 2 dl. tykmælk
  • 500 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 200 gram revet/grofthakket marcipan kan udelades
  • Drys: Mandelstykker og perlesukker
  • Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen. Brug gerne din røremaskine eller elpisker
  • Tilsæt tykmælk og revet/grofthakket marcipan. Pisk godt.
  • Bland bagepulver med mel og tilsæt. Vend forsigtigt rundt.
  • Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Vend æblestykkerne rundt i dejen.
  • Læg en spsk dej i en muffinform og lav ca. 25 små muffins. Brug resten af dejen til en æbletærte. Du kan vælge at lave to tærter i stedet eller 50 muffins.
  • Mit tærtefad målte 28 cm i diameter og er 5 cm højt.
  • Drys med mandelstykker og perlesukker
  • Bag dine muffins 12-15 minutter ved 175 grader varmluft. Æbletærten skal bage minimum den dobbelte tid. Kagerne er færdige, når de er gennembagte og sprøde og gyldne på toppen
  • Serveres med creme fraiche eller vaniljeis.

Noter

Både tærte og muffins er fryseegnede
Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagerne
Opskriften rækker til 2 æbletærter eller 50 muffins eller 25 muffins og 1 æbletærte.
Vær obs på at bagetiden skal forlænges hvis du bager kagerne som en hel æbletærte
Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, vil jeg tror at du skal bage 1½ portion
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker æbletærte og små fine æblemuffins ud af én og samme portion

DSC_9094

Opskriften rækker til 2 æbletærter eller 50 muffins eller 25 muffins og 1 æbletærte – du bestemmer 🙂

Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagerne – den vil også være et hit med pærer tror jeg.

DSC_9138

Sådan laver du æbletærten og æblemuffins – se billederne her:

Det blev nogle rigtigt lækre æblekager! De søde marcipanstykker i kombination med de syrlige æblestykker – oh la la og den intense smørsmag. Uhm. Sikke nogle æblekagebomber! Skønne OG smukke.

Kagerne vil være fine at servere på et kagebord, men de vil også sagtens kunne bruges som dessertkage med en kugle god vaniljeis til. Uhm.

DSC_9066

DSC_9139Skal du også ud og gribe æbler når de lander i din have?

Håber du kan finde god inspiration i opskriften her. Har du brug for mere æbleinspiration kan du finde stribevis af lækre æblekager på bloggen 🙂DSC_9126Jeg kan allerede nu se at der ligger 10 æbler i haven klar til en ny æblekage. Uha kan der ikke lige gå et par dage før vi skal spise æblekage igen? 😉 Det bliver vist en uendelig (dejlig) lang æblesæson i år. Jeg kan ikke mindes at æblesæsonen NOGENSINDE er begyndt i august før, kan du?

I går var der afstemning på Bagenørdens Facebookside om dagens indlæg. Jeg var i vildrede. Hvad skulle dagens indlæg handle om når jeg hele søndagen havde været hyperaktiv og køkkenmanisk? Jeg havde jo lavet 1000 ting jeg gerne ville skrive og fortælle om?

De søde læsere på Facebooksiden stemte gårsdagens indlæg igennem : Møre koteletter i Römertopf i flødesauce med løg, paprika og tomat

Jeg LOVEDE højt og helligt at 2. pladsen – æblekagen – blev serveret til “dessert” på bloggen i dag – Jeg holder hvad jeg lover, dinner is served.

Et stk. virtuel æblekage er hermed klar til dig. 🙂
DSC_9136

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •