•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æblemuffins og sprød æbletærte med marcipan og mandeldrysAltså den æblesæson dér. Himlen regner med æbler lige for tiden og det er ikke sikkert at jeg når at gribe dem alle lige når de falder. Nogle gange må jeg bare samle dem op, efter de er landet blødt på græsplænen. Det gør jeg gerne. Og bager en æblekage af dem, eller to eller flere, eller MANGE!. Stop æblespild – stop madspild! 🙂

Sådan gik det også i weekenden. Det blev til små æblemuffins med marcipan og en stor æbletærte. Dejen var helt den samme, det var bare udtrykket der var forskelligt. Smagen var helt i top 😉

DSC_9125

Den opskrift der følger nu er til en stor tærte og 25 små muffins. Jeg tog alle kagerne med på arbejdet til mine kære kolleger. De bliver tit proppet med kage javist, men ikke så tit som min kære familie. Den er tæt på at nå kvalmegrænsen. Godt jeg har kollegerne at fylde på 🙂

Æblekagerne blev lækre og opskriften kan fint anbefales. En rigtig nem og lækker æblekage peppet op med den lækre marcipan fra Odense Marcipan. Tak for marcipan-gaven til Odense! 🙂

DSC_9137

Kage+marcipan=lækkerkage. Kage+æbler+marcipan=MEGETlækkerkage! En masse lækkert SMØR= ekstra god smag, tykmælk=fugt og saftighed. Summa summarum=SÅ lækre æblekager!

Her kommer opskriften på:

Æblemuffins og sprød æbletærte med marcipan og mandeldrys:

Du skal bruge:

200 gram blødt smør

200 gram sukker

1,2-1,5 kg skrællede æbler i tern (kan erstattes af pære)

4 æg

2 dl. tykmælk

500 gram mel

4 tsk. bagepulver

200 gram revet/grofthakket marcipan

Drys: Mandelstykker og perlesukker

Tilbehør: Iskoldt creme fraiche eller flødeskum

DSC_9094

Sådan laver du æblemuffins og sprød æbletærte med marcipan og mandeldrys (opskriften rækker til 2 æbletærter):

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen. Brug gerne din røremaskine eller elpisker
  • Tilsæt tykmælk og revet/grofthakket marcipan. Pisk godt.
  • Bland bagepulver med mel og tilsæt. Rør let rundt.
  • Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Vend æblestykkerne rundt i dejen.
  • Læg en spsk dej i en muffinform og lav ca. 25 små muffins. Brug resten af dejen til en æbletærte. Du kan vælge at lave to tærter i stedet eller 50 muffins. Du bestemmer 😉
  • Drys med mandelstykker og perlesukker
  • Bag dine muffins 12-15 minutter ved 150 grader varmluft. Æbletærten skal have ca. den dobbelte tid.
  • Serveres med creme fraiche eller flødeskum
  • HAPS! 🙂

DSC_9138

Det blev nogle rigtigt lækre æblekager! De søde marcipanstykker i kombination med de syrlige æblestykker – oh la la og den intense smørsmag. Uhm. Sikke nogle æblekagebomber! Skønne OG smukke.

DSC_9066DSC_9126

DSC_9139

Skal du også ud og gribe æbler når de lander i din have? Håber du kan finde god inspiration i opskriften her. Har du brug for mere æbleinspiration kan du finde stribevis af lækre æblekager på bloggen 🙂

Jeg kan allerede nu se at der ligger 10 æbler i haven klar til en ny æblekage. Uha kan der ikke lige gå et par dage før vi skal spise æblekage igen? 😉 Det bliver vist en uendelig (dejlig) lang æblesæson i år. Jeg kan ikke mindes at æblesæsonen NOGENSINDE er begyndt i august før, kan du?

I går var der afstemning på Bagenørdens Facebookside om dagens indlæg. Jeg var i vildrede. Hvad skulle dagens indlæg handle om når jeg hele søndagen havde været hyperaktiv og køkkenmanisk? Jeg havde jo lavet 1000 ting jeg gerne ville skrive og fortælle om?

De søde læsere på Facebooksiden stemte gårsdagens indlæg igennem : Møre koteletter i Römertopf i flødesauce med løg, paprika og tomat

Jeg LOVEDE højt og helligt at 2. pladsen – æblekagen – blev serveret til “dessert” på bloggen i dag – Jeg holder hvad jeg lover, dinner is served.

Et stk. virtuel æblekage på vej til dig. Håber du har haft den allerskønneste mandag og i morgen kommer sommeren tilbage til os. Skøn tirsdagsudsigt 😉
DSC_9136


  •  
  •  
  •  
  •  
  •