Bacon kartofler med kryddersmør - sprøde og lækreEr du mon også vild med kartofler med sprødstegt bacon? Åh jeg er fan!

På bloggen har jeg før skrevet om disse små, frække kartofler med bacon, hvidløg og timian, skønne kartofler med den fineste smag. Kartoflerne er omviklet med bacon, og det giver en rigtig god smag og fin sprødhed til kartoflerne. Uhm – disse små, frække kartofler må du prøve en dag 🙂siden Grillvenner, så jeg forleden et tip om lækre kartoffelburgere, med kun to ingredienser. Kartofler flækket og proppet med bacon, penslet med olie og drysset med salt, i ovn 1 time. Så nemt – og et forsøg værd.

Jeg toppede kartoflerne med lidt kryddersmør og det var ikke nogen dårlig ting – uhm – nogle skønne kartofler. Bacon kartofler med kryddersmør - sprøde og lækreOpskriften får du lige her:

Bacon kartofler med kryddersmør - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Portioner: 4 -5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1½-2 kg kartofler
  • 1 pk bacon i skiver klip skiverne over i 1/4 stykker
  • Krydddersmør eller olie
  • Salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne.
  • Flæk næsten kartoflerne helt og stop 1/4 baconskive ind i kartoflerne
  • Luk kartoflerne godt sammen og læg dem i et ildfast fad, gerne af aluminium
  • Læg 1 tsk kryddersmør på hver kartoffel eller pensl kartoflerne med olie. Du kan bruge hjemmelavet kryddersmør eller en færdigkøbt variant.
  • Drys kartoflerne godt med salt
  • Steg kartoflerne 1 time i ovnen, til de er sprøde og møre
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bacon kartofler med kryddersmør - sprøde og lækreDet tog 10 minutter at klargøre kartoflerne og herefter passede de sig selv i ovnen. Vi brugte kryddersmør med chili og det gav en god smag til kartoflerne, men de vil også blive rigtigt fine, blot penslet med olie. Jeg havde lige en rest chilismør og det var perfekt at bruge på de sprøde kartofler.

Kartoflerne vil være fine som grilltilbehør og har du grillen i gang, vil du sandsynligvis også kunne grille kartoflerne. Jeg brugte dog ovnen, men du bestemmer. Kartoflerne vil være perfekt tilbehør til steaks, til koteletter, til kylling, til hakkebøffer?

Geniale bacon kartofler. Nogen kalder bacon for “det femte krydderi” og det er ikke lyv. Bacon giver så god smag til kød og kartofler. Prøv f.eks. denne nakkesteg stegt som vildt, eller hvad med denne lækre æggekage,  eller leverpostej med bacon og champignon? Man kan næsten ikke forestille sig lun leverpostej uden bacon på toppen, vel? 😉
Hermed er endnu en bacon-opskrift klar til dig. Jeg tror at du bliver fan af de små, skønne kartofler. Her i familien er de allerede blevet et hit 🙂