Kartofler i ovn med bacon. Baconkartofler. Jaaah! Her får du lige et tip til små krydrede baconkartofler med hvidløg og timian.
Uhm hvor smagte de små frække kartofler bare godt!
Trænger du til at skrue lidt op for alle tangenter til en middag, så prøv med disse små lækre kartofler. Jeg lavede dem i weekenden til nogle lækre engelske bøffer.
En sand scoremiddag. Servér gerne de små frække kartofler med bacon i sådan en anledning 😉
Jeg brugte de små hurtige kartofler, men du kan også sagtens bruge kartofler i både. Du bestemmer
Her kommer opskriften. Den er nem! 🙂
Kartofler i ovn med bacon – en nem opskrift på små frække baconkartofler
Ingredienser
- 1,6 kg små vaskede kartofler Du kan også bruge kartofler i både
- 250 gram bacon i skiver 1 pk. bacon pr. pose kartofler
- Olie
- 2-3 tsk. tørret timian. kan udelades eller erstattes med andre krydderier
- Salt
- 3 fed friskpressede hvidløgsfed. kan udelades
Sådan gør du
- Start med at vaske dine kartofler godt. Lad gerne skrællen blive på. Kog herefter kartoflerne 10 minutter. Hæld vandet fra og damp. Damp dem tørre.
- Lav imens din krydderiblanding. Olie, salt, hvidløg og timian. Brug 4-6 spsk olie (lidt afhængig af hvor mange kartofler du bruger)
- Kartoflerne vendes forsigtigt rundt i olieblandingen.
- Baconskiverne skæres i halve. Bacon vikles rundt om kartoflerne med sammenføjningen nederst. Stil kartoflerne lidt tæt, så baconen ikke slipper.
- Sæt kartoflerne sætter du dit fad i ovnen. Brug gerne et aluminiumsfad eller et fad af støbejern, så bliver dine kartofler nemlig også sprøde i bunden.
- Kartoflerne skal stege 30-40 minutter v. 175 grader varmluft. ¨
- Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gennembagte.
- Servér gerne aioli til kartoflerne og en god steak.
Noter
Nemme lækre små kartofler med bacon, hvidløg og timian – lækkert kartoffeltilbehør
Jeg er vild med timian på kartofler, men måske du foretrækker andre krydderier? Rosmarin vil også være godt tror jeg eller måske du har andre krydderi-favoritter?Der breder sig en liftig duft i huset og der høres spruttende lyde fra ovnen.
Det var nogle rigtigt lækre kartofler var det. Uhm – og de vil passe godt til rigtigt mange retter.
Prøv dem både til hverdag og som lidt festligere kartofler, en dag du får gæster eller til nytårsaften måske?
Selvom der er storspisere i familien, var der rigeligt med kartofler til dagen efter.
Kartoflerne kunne sagtens varmes igen, i lidt olie på en pande. Kassér derfor ikke evt. overskydende kartofler. Det ville da være synd!!
Vi spiste som sagt de små “frække kartofler” til en portion lækre engelske bøffer. Sikke en fornem herremiddag vi fik tryllet der!
Tror også at baconkartoflerne ville egne sig fint til hakkebøf, til karbonader, til farsbrød, forloren hare. Alt muligt! Prøv dem med lidt aioli til 🙂Hermed giver jeg og familen de små baconkartofler vores allerbedste anbefalinger.
1,6 kg små vaskede kartofler til 4 personer…..det er 400 gram kartofler til hver person + kød og tilbehør ??
Er det ikke lige rigeligt nok ?
Mvh.
Michael
De små nemme kartofler, plejer jeg slet ikke at koge, når de skal i ovnen, de plejer, at blive rigtig gode.
Hilsen Hanne
Hej Birgitte jeg har lavet de kartofler med bacon hold op de er bare for gode ?Super gode opskrifter du har Hilsen Janie
Når jeg koger kartofler i forskellig størrelse, starter jeg med at komme de største i gryden og når de koger (eller har kogt lidt, afhængig af størrelses forskel) så kommer jeg de mindre kartofler i og alle er på den måde færdig på samme tid.