Banankage med chokolade – nem og god opskrift

  • Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Banankage med chokolade - nem og god opskriftEn svampet banankage er et hit ved ethvert kagebord. En god, sød og svampet banankage med chokolade er en kage alle kan lide, både store og små. Opskriften er rigtig nem, og dejen kan røres sammen på få minutter.

Bananer kan købes året rundt og mon ikke bananer altid er at finde i frugtskålen hjemme hos dig? Ofte bliver de bananerne brune, før vi når at få dem spist, og her kan banankagen komme ind i billedet.Banankage med chokolade - nem og god opskrift

De brune tiloversblevne bananer i frugtskålen kan nemlig nemt trylles om til den lækreste kage og faktisk er de brune bananer de allerbedste at bruge til kage, for de er nemlig sødest. Kassér derfor aldrig de “udslidte” bananer, men brug dem til en lækker kage i stedet, eller put dem på grillen. Grillede bananer er også et hit 🙂

Banankage er en oplagt kage at bage som “klassens-time-kage” eller som kage der skal med på farten – på skovtur eller med til kollegerne måske?

Jeg bagte dagens banankage i min store franskbrødsform og så tog vi kagen med på fødselsdagstur i det fri. Kagen var helt perfekt og meget nemmere at håndtere i en sådan form end i bradepanden. Bare lige et tip til dig.:-)Banankage med chokolade - nem og god opskrift

Vil du gerne bage banankagen i ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal bage dobbelt-portion. Du kan også fint nøjes med ½ portion af kagen – den vil kunne passe fint i et tærtefad på 25-30 cm. Kagen kan også sagtens bages som muffins. Banankage med chokolade - nem og god opskriftJeg pyntede kagen med chokoladeovertræk, men chokoladen kan også bare hakkes fint og puttes i kagen. Jeg synes kagen så lidt festligere ud med chokoladeovertræk på toppen, men faktisk kan chokoladen gøre kagen lidt sværere at skære ud – du skal bruge en savtakket kniv, i så fald.

Opskriften på den nemme og lækre banankage får du lige her.

Banankage med chokolade - nem og god opskrift
Klassisk opskrift på en svampet banankage med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Banankage med chokolade
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: bananer, banankage, banankage med chokolade, banankagemed chokolade
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gram smør smeltet
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 bananer mosede. Brug gerne brune bananer
  • 150 gram chokolade grofthakket og puttet i dejen eller smeltet til påsmøring

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og skummende med en elpisker
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Smelt smørret 20-30 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Bland bagepulveret i hvedemelet og tilsæt. Vend dejen rundt med en dejspatel
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Mos bananerne og tilsæt. Rør dejen forsigtigt rundt. Ønsker du chokolade i kagen i stedet for ovenpå, så hak den groft og tilsæt
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Beklæd en stor franskbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri. Du kan også bruge en mellem-bradepande eller to tærtefade.
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Bag kagen ca. 1 time v. 150 grader varmluft. Bliver den for mørk på toppen, så tildæk med stanniol. Prik i kagen flere gange undervejs. Den er færdig, når der ikke længere er dej på gaflen eller strikkepinden. Lad kagen afkøle helt
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Smør/pensl chokoladen på kagen med en kniv
    Banankage med chokolade - nem og god opskrift
  • Lad chokoladelaget stivne helt, før du skærer kagen ud. Sæt evt. kagen ½ time i køleskabet, så går det tjept 🙂

Noter

Vil du gerne bage banankagen i ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal bage dobbelt-portion. Du kan også fint nøjes med ½ portion af kagen - den vil kunne passe fint i et tærtefad på 25-30 cm. Kagen kan også sagtens bages som muffins. 
 
Jeg pyntede kagen med chokoladeovertræk, men chokoladen kan også bare hakkes fint og puttes i kagen.
 
Jeg synes kagen så lidt festligere ud med chokoladeovertræk på toppen, men faktisk kan chokoladen gøre kagen lidt sværere at skære ud - du skal bruge en savtakket kniv, i så fald.
Kagen er fryseegnet, uden chokolade på toppen. 

Banankage med chokolade - nem og god opskrift

Uhm – en skøn banankage. Svampet, sød og helt perfekt.

Har du ingen chokolade på lager, kan kagen også fint nydes uden. Du bestemmer. 🙂

Hvis du har brune bananer i overskud, men gerne vil spare lidt på kage-kalorierne, så skulle du prøve at bage et bananbrød. Et lækkert og sundere alternativ. Find flere gode opskrifter på gode bananbrød på bloggen lige her.  Et perfekt mellemmåltid til madpakken også. 
Banankage med chokolade - nem og god opskrift
Jeg puttede chokolade på toppen af kagen og chokoladen smeltede jeg i mikrobølgeovnen. Det er det nemmeste synes jeg. Jeg varmer chokoladen 15 sekunder af gangen og rører rundt. Hvis du giver chokoladen alt for lang tid uden omrøring, risikerer du at chokoladen brænder af, så gå du gerne udenom den risiko.:-)Banankage med chokolade - nem og god opskriftSom sagt kan du også hakke chokoladen groft og tilsætte den til dejen. Kagen er god uanset om chokoladen kommer på toppen eller i kagen. Du kan evt. drysse chokoladelaget med lidt grofthakkede mandler/nødder, det vil pynte så fint og smage godt også.

Her kan du set et glimt af kagen, under påsmøringen. Jeg synes faktisk at kagen præsenterer sig bedst på dette foto? Du kan fornemme den saftige banankage, før den dækkes af chokoladelaget. 
Banankage med chokolade - nem og god opskriftUhm – banankage er altså en skøn kage. Spring du bare på. Du vil blive SÅ populær, hvis du bager en banankage til dem du holder af 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer